Dell okostelefonok Kínában

Milkovits Gábor, 2009. augusztus 19. 09:34

A Dell-ről már januárban szárnyra kaptak olyan híresztelések, hogy a PC-gyártó beszállna a mobilbizniszbe, a napokban pedig még egy konkrét készülék képe is megjelent a sajtóban, mire a cég végre hivatalosan is bejelentette, hogy valóban okostelefonok forgalmazására készül Kínában.

Az interneten megjelent képekről ugyanakkor azt nyilatkozta a társaság illetékese, hogy azokon csupán mobiltelefon-tanulmányok láthatók, amelyeket a kínai China Mobile szolgáltató egyik rendezvényén mutattak be. Andrew Bowins szóvivő azonban szűkszavúan csak egy leendő készülék tényét erősítette meg a sajtónak, amelyet az említett szolgáltatóval közösen hoznak majd forgalomba, részletekkel viszont nem szolgált. Bowins azt is elmondta, hogy együttműködnek a China Mobile-al a társaság Ophone elnevezésű, nyílt forráskódú okostelefonos szoftverplatformjának fejlesztésében, ám ezzel együtt arra sem tért ki, hogy az ő okostelefonjaikon milyen szoftver fut majd.

Szintén fontos és egyelőre megválaszolatlan kérdés, hogy a Dell szándékozik-e más piacokon is megjelenni készülékeivel. Az okostelefonok iránti kereslet még a mostani válságos időszakban is fellendülőben van, ugyanakkor a verseny igen kiélezett. A kínai viszont a világ legdinamikusabban fejlődő mobiltelefonos piaca, így kísérleti terepnek kiváló, főleg ha a legnagyobb helyi szolgáltatót sikerült partnerként megnyerni.
 

Kulcsszavak: Dell okostelefon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55