Rendkívüli érdeklődés az IT-outsourcing iránt

forrás Prim Online, 2009. október 20. 12:20

A Navigator Informatika Zrt., a hazai informatikai piac egyik vezető informatikai outsourcing szolgáltató vállalata szerint beigazolódni látszik a Gartner és az IDC piaci elemző cégek év eleji előrejelzése, mivel az elmúlt időszakban jelentősen megnövekedett az IT-outsourcing iránti kereslet a hazai vállalatok körében.

Ezt igazolja az is, hogy 2009 első nyolc hónapjában a tavalyi év hasonló időszakához képest legalább ötven százalékkal több cég érdeklődött a Navigator-nál az informatikai outsourcing, és a pc-mentes irodai megoldások iránt. A konkrét ajánlatot kérő cégek nyolcvan százaléka saját maga jelentkezett, nem megkeresésre válaszolt. A vállalat vezetői szerint ez főként annak köszönhető, hogy a nagyvállalatok mellett már a kis-és közepes méretű vállalatok is folyamatosan felülvizsgálják kiadásaikat, keresik a kis beruházást igénylő, gyorsan megtérülő megoldásokat és egyre inkább reális alternatívát látnak az IT-outsourcingban. Az idén 50 százalékos bevétel növekedést tervező Navigator új, PC-mentes informatikai rendszert kínáló szolgáltatásaival a kis- és közepes méretű vállalatokat célozza meg és 3 milliárd forint árbevételt tervez, szemben a tavalyi közel 2 milliárd forinttal.

A Navigator vezetői úgy gondolják, hogy az IT-outsourcing piacon tapasztalható fokozódó érdeklődés minden bizonnyal a gazdasági recessziónak is köszönhető, ugyanakkor ma már köztudott tény, hogy az informatikai infrastruktúra kihelyezése, IT outsourcing partner általi üzemeltetése növeli a vállalat hatékonyságát és csökkenti a beruházási költségeket. Mindez pedig a jelenlegi gazdasági helyzetben, illetve a várható gazdasági fellendülés időszakában a vállalatok versenyképességének megőrzése szempontjából elengedhetetlen. A Navigator áttörést vár az IT-outsourcing piacon és szolgáltatásait is úgy fejleszti tovább, hogy a nagyvállalatok mellett a kisebb piaci szereplők is részesülhessenek az informatikai erőforrás-kihelyezés üzleti előnyeiből. A kis- és közepes méretű vállalatok korábban nehéz helyzetben voltak, hiszen ők sok esetben azért nem választhattak a piacon fellelhető költségcsökkentő lehetőségek közül, mert anyagi kereteik ezt nem tették lehetővé. A Navigator várakozásai szerint az év utolsó negyedévében és a következő év első felében ez megváltozik, és a KKV-k közül is egyre többen szervezik majd ki informatikai rendszerüket. A kezdeti beruházás nélkül igénybe vehető PC-mentes informatikai infrastruktúrák elterjedésének köszönhetően ugyanis ma már a KKV-k számára is könnyen kiszámítható az IT-outsourcing által elérhető megtakarítások mértéke.

A Navigator Informatika Zrt. az első félévben 1,1 milliárd forint bevételre tett szert, a vállalat szakemberei pedig jelenleg is összesen mintegy 200 millió forint értékű potenciális üzletről tárgyalnak partnereikkel. A Navigator az utolsó negyedévben főleg a kis- és közepes méretű vállalatokat célozza meg új szolgáltatásaival, és idén 50 százalékos növekedést, mintegy 3 milliárd forint árbevételt tervez, szemben a tavalyi közel 2 milliárd forinttal. Az első félévben a Navigator tanácsadási üzletága jobban profitált, mint az erőforrás kihelyezési, de a vállalat várakozásai szerint – az új termékek bevezetésének köszönhetően – ez az arány a második félévben megváltozik. Az előrejelzést igazolja, hogy a tavasszal bemutatott BUDGET-IT PC-mentes informatikai rendszer egyre nagyobb népszerűségnek örvend.
 

Kulcsszavak: outsourcing trend Navigator

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

A Sprinter felvásárlásával lépne jelentőset a SAMEDAY

Az akvizíció révén a SAMEDAY magyarországi házhozszállítási infrastruktúrája 60 százalékkal bővülhet a Sprinter tulajdonában lévő több mint 450 kézbesítési pont átvételével. A felvásárlást jelenleg a hatóságok vizsgálják. Ha a felek megkapják a jóváhagyást, az ügylet lezárultát követően egy 6000 átvételi pontból álló régiós out-of-home átvételi hálózat jöhet létre a magyar, román és bolgár piacokon.

2024. április 26. 14:44

Dekarboizáció és hatékonyságnövelés egyszerre az iparban

A globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás 45 százalékát adja az ipari tevékenység, így a klímacélok elérése érdekében kulcsfontosságú a szektor dekarbonizációja. A Schneider Electric a világ elsőszámú ipari szakvásárán, a Hannover Messén mutatta be azokat az innovációkat, amelyek lehetővé teszik az ipari szereplők számára a kibocsátásuk csökkentését és a termelési hatékonyságuk növelését.

2024. április 26. 11:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50