Még magyarabb Nikon honlap, új Transfer 1.5.1 és ViewNX 1.5.0

Kiss Ádám Zoltán, 2009. október 24. 07:29

A Nikon Magyarország magyarította letöltéseket és firmware frissítéseket tartalmazó oldalait, és felkerült a Nikon Transfer 1.5.1, valamint a ViewNX 1.5.0-eás teljes verziós változata is.

A Nikon Magyarország bejelentette, hogy honlapjuk Segítségnyújtás menüje immár magyar nyelven is rendelkezésre áll, ahol mindenki megtalálja az őt érintő legújabb szoftverletöltéseket és firmware frissítéseket, választ kaphat technikai vagy termékekkel kapcsolatos kérdéseire, sőt a mások által feltett kérdések és azokra adott válaszok között is böngészhet. Az örvendetes magyarítás után nem sokkal fel is került két szoftver vadonatúj, teljes verziós változata a Szoftverletöltés almenübe, mind a Windows, mind a Macintosh rendszerek felhasználói számára. A Nikon Transfer szoftveralkalmazás megoldást kínál a Nikon digitális fényképezőgépekkel készített képek átvitelére a fényképezőgépről vagy memóriakártyáról kártyaolvasón át a számítógépre. A Nikon Transferrel biztonsági másolatot is készíthet képeiről, és az átvitel során különféle – például szerzői jogi – adatokat is elhelyezhet a képadatok között. Módosítások az új 1.5.1 verzióban: a D3S fényképezőgép támogatása, a 64 bites Windows Vista verziók támogatása, a szoftver azonban úgy működik, mint a 32 bites rendszerek esetén, Macintosh változat esetén a Mac OS X 10.5.8 verzió támogatása.

A ViewNX szoftveralkalmazással a felhasználó rendezheti, válogathatja, megjelenítheti, megtekintheti és szerkesztheti a digitális fényképezőgépekkel készített képeket. Módosítások az új 1.5.0 verzióban: a D3S fényképezőgép támogatása, a 64 bites Windows Vista verziók és Mac OS X 10.5.8 támogatása. Továbbá a GPS adatokból nyert pozíciós információnak a kép GPS-címkéjéhez történő beírását végző funkció támogatása, GPS-egység naplójában mentett különféle GPS-adatok azonnal a képadatokhoz adhatók, a következő GPS naplóformátumok támogatottak: NMEA-formátum (.nmea, .nma, .log kiterjesztések), GPX-formátum (.gpx kiterjesztés), Ashiato-adatok, amelyet au GPS-kompatibilis mobiltelefonnal mentettek (.txt kiterjesztés). Ashiato-adatok, amelyet DoCoMo GPS-kompatibilis mobiltelefonnal mentettek (.csv kiterjesztés). Bekerült az Epson E-Photo támogatása, egy probléma kiküszöbölése, amely időnként (a megadott pixelszámtól függően) a felbontás csökkenését okozta a „Fájlok átalakítása” funkcióval létrehozott képmásolatoknál, valamint amikor az oldalirányú színeltérést kompenzáló funkciót RAW képekre alkalmazták, majd a képeket a ViewNX 1.1.1. vagy 1.2.0 verziójával szerkesztették és mentették, akkor esetenként a kompenzáció nem lépett érvénybe, ezt a hibát is javították.

Kulcsszavak: Nikon onlineszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36