Nagyobb képernyős Nintendo DSi Japánban

Milkovits Gábor, 2009. október 28. 07:14

A Nikkei üzleti napilap értesülése szerint a Nintendo új, a mostani 3,25” helyett 4 colos képernyővel, illetve képernyőkkel ellátott DSi hordozható játékgépet tervez forgalomba hozni Japánban, elsősorban a médialejátszós mobileszközök konkurenciája miatt.

Ahogy a határ egyre inkább elmosódik a médialejátszók, kézi számítógépek, mobiltelefonok, vagy éppen játékgépek között, a Nintendo azzal kénytelen szembesülni, hogy a DSi potenciális vásárlóit olyan készülékek hódítják el, mint az Apple iPhone, amelynek nagyjából azonos méretű a képernyője és szintén lehet rajta internetezni, videókat nézni, vagy éppen játékprogramokat futtatni. Emellett a 4” képernyő közel akkora lenne, mint a Sony PlayStation Portable-é (4,3”). Az újításra azért van szükség, mert az egy éve rendkívül sikeresen startoló játékgép eladásai azóta alig a harmadára estek vissza. Az új DSi állítólag ugyanannyiért, vagyis 18 900 jenért lesz kapható Japánban, mint a mostani modell. A Nintendo mindeddig nem erősítette meg a hírt.

Kamide Hiroshi, a KBC Securities elemzője némileg kétkedve fogadta a hírt. Szerinte a Nintendo-nak a DSi feljavításához nem feltétlenül nagyobb képernyőre, hanem inkább jobb minőségű grafikus megjelenítésre, illetve a multimédia-jellegű játékok futtatásához nagyobb teljesítményű processzorra lenne szüksége.
 

Kulcsszavak: Nintendo játék

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50