A Google elérhetővé tette felhasználói mentett adatait

MTI Sajtóadatbank, 2009. november 9. 08:59

A Google-felhasználók ezentúl megnézhetik, hogy a keresőóriás milyen adatokat tárol róluk. A Google "műszerfalán" a felhasználói beállítások mellett a webes keresési eredmények, levelek, névjegyzékek és minden olyan program megtalálható, amely a kaliforniai központú vállalat érdekeltségi körébe tartozik.

A több mint húsz alkalmazás adatait összesítő műszerfal a google.com/dashboard oldalon található. A Gmail-es felhasználónévvel történő bejelentkezés után a mentett adatok törlésére is lehetőség nyílik. A webes keresési eredmények évekre visszamenőleg percre pontosan nyomon követhetők. A személyes adatok azonban csak akkor kerülnek mentésre, ha a felhasználó a bejelentkezést nem igénylő alkalmazásoknál is használja a Gmail-es profilját.

 Az egész olyan, mint a webböngészők előzménylistája, csak sokkal részletesebb. A Google külön kezeli a szöveges és képes kereséseket, a hírcsatornákat illetve a térképeket. A Google szerint ők az elsők, akik ilyen mértékben és részletességgel szolgáltatnak adatokat felhasználóiknak. Reményeik szerint a kezdeményezés szabvánnyá válhat, és példájukat mások is követik majd.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50