Nyáron indul a havidíjas online játékszolgáltatás

MTI Sajtóadatbank, 2010. március 12. 09:24

Az amerikai felhasználók június közepétől érhetik el az OnLive internetes játékszolgáltatását, amelyen keresztül játékkonzolok vásárlása nélkül 15 dolláros, azaz közel háromezer forintos havidíjért a legnagyobb nevek, köztük az Ubisoft és az Electronic Arts (EA) játékaival játszhatnak.

Az új szolgáltatás az Xbox 360 vagy a PlayStation 3 játékkonzollal nem rendelkező PC és Mac tulajdonosoknak teszi elérhetővé a kedvelt számítógépes játékokat. A netes verzió további előnye, hogy a kisebb teljesítményű, nem kifejezetten játékra szánt konfigurációkon is működnek majd az egyébként óriási processzorteljesítményt igénylő játékok. A legnagyobb kérdés, hogy a szolgáltató szerverei és a leendő játékosok internetkapcsolata elegendő lesz-e a zavartalan játékhoz.

 Steve Perlman, az OnLive vezérigazgatója mindenesetre kiemelte, hogy a játékosoknak nagysebességű internetkapcsolattal kell rendelkezniük. A szolgáltatás jelenetős változásokat hozhat a játékiparban, mert az OnLive sikere visszavetheti a játékkonzol-eladásokat, miközben extra profitot hozhat a szoftverek gyártóinak.

 A netes szolgáltatással a fejlesztők is nagyobb haszonra tehetnek szert, ugyanis a boltokban beszerezhető, DVD-lemezeken árult számítógépes játékok általában 60 dollárba (közel 12 ezer forintba) kerülnek. Az olcsóbb, havidíjért elérhető online játékokkal viszont segíthetik az illegális szoftverkereskedelem visszaszorítását, miközben a legálisan vásárolt, de már megunt játékok piacát is csökkenthetik.
 

Kulcsszavak: onlineszolg játék

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50