Jót tett a videó-konferenciának a légi közlekedés leállása

Milkovits Gábor, 2010. április 20. 08:02

A Cisco Systems szerint igencsak megugrott a kereslet a cég videó-konferencia termékei iránt azóta, hogy Európa légi közlekedését megbénította az izlandi Eyjafjall vulkánból kitörő hamufelhő.

Fredrik Halvorsen, a társaság TelePresence Technology Group részlegének feje, korábbi Tandberg-vezérigazgató azt nyilatkozta a sajtónak, hogy pontos számadatok egyelőre nem állnak rendelkezésükre, de bemutatótermeik néhány napja gyakorlatilag a teljes munkaidőben, állandó jelleggel tele vannak. Mindez érthető, hiszen az Európa nagy része fölött elterülő hamufelhő az utóbbi 5 nap során olyan fennakadásokat okozott a légi közlekedésben, amilyenre a 2001. szeptember 11-i terrortámadások óta nem volt példa. Márpedig az üzletemberek számára a személyes tárgyalások legpraktikusabb alternatívája a videó-konferencia lehet, ráadásul a technológia fejlődéséve mostanában amúgy is egyre keresettebbek voltak ezek a termékek.

Even Zimmer, a Videoworks vezérigazgatója azt mondta a Cnet újságírójának, hogy a távolsági utazást megbénító természeti jelenség éppen jókor jött a felívelőben lévő ágazat számára, mivel ezáltal egyre több vállalat gondolkodik el a videó-konferencia előnyein. Az iparágban amúgy jelentős konszolidáció zajlik manapság: a Cisco például tavaly októberben 3,3 milliárd dollárért felvásárolta a norvég Tandberg-et, miáltal piacvezetővé vált a területen.
 

Kulcsszavak: Cisco videokonferencia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50