SMS-ben köthető utasbiztosítás a T-Mobile-tól

forrás Prim Online, 2010. augusztus 12. 10:08

Az utasbiztosítás fontossága ellenére a magyar utazók alig több mint harmada köt utasbiztosítást külföldi útja előtt. Ennek oka nem kizárólag a spórolás: sokaknak az utazás előtt eszébe sem jut, mások számára az utánajárás és az erre szánt idő okoz problémát. Az UNION Biztosító és a T-Mobile új szolgáltatásával ezentúl minden eddiginél egyszerűbben, kedvező díj ellenében, SMS-ben, akár külföldről, a határ átlépését követő két órán belül is megköthető a minden külföldi országra kiterjedő utasbiztosítás.

Az SMS-ben intézhető utasbiztosítás a T-Mobile előfizetői számára érhető el, és a biztosítás megkötése a mobiltelefonon kívül semmilyen más eszközt nem igényel. A biztosítás az utazás megkezdése előtt és a kiutazás során egyaránt igényelhető. Mindkét esetben az utas kezdeményezi a biztosításkötést a +36-30/8100-888-as számra küldött SMS-sel.

A szolgáltatás keretében két biztosítási csomag választható. Az egyéni változat egy napra érvényes díja egységesen 490 forint, míg a 2 szülőre és 16 év alatti gyermekeikre számkorlátozás nélkül megköthető csomag napidíja 1190 Ft. A biztosítás a kedvező díjak mellett kellő biztonságot nyújt, a fedezeti összegek ugyanis magasak. Az egyéni csomag díja pl. betegség vagy baleset esetén 20 millió, rokkantság esetén 3 millió forintig terjedő fedezetet biztosít. A biztosítás emellett különleges esetekre, így pl. síelésre, snowboardozásra, hobbiszintű vadvízi evezésre és búvárkodásra is kiterjed. Az egyszerű ügyintézést segíti az is, hogy a biztosítás bármely országra érvényes, így az Európán kívüli utazások esetén sem kell pótdíjat fizetni.

Egyéni csomag esetén az utasnak az SMS-ben csupán négy adatot kell elküldenie: név, születési év, illetve utazás kezdete és vége (hónap, nap formátumban megadva). Családi csomag igénylésekor emellett a további családtagok születési évét kell megadni. Miután az előfizető a megerősítő SMS-t jóváhagyta, a szolgáltató megküldi a megkötött biztosítás kötvényszámát és a baj esetén hívható asszisztencia segélyhívószámát. Ezt az üzenetet az utazás végéig meg kell őrizni a készülékben. Az SMS-ben az ügyfél által megadott utazási időtartam alapján kiszámított díjat havidíjas előfizetők utólagosan a havi számlával egyenlíthetik ki, Domino kártyás és Mix előfizetéssel rendelkező ügyfelek esetén pedig azonnal levonásra kerül az univerzális egyenlegből.
A más telefontársaságnál előfizetők számára jó hír, hogy elegendő, ha a társaságban egy T-Mobile-os előfizető található, aki bármely vele azonos időben és úti céllal utazó személy számára is köthet egyéni biztosítást.
A szolgáltatás részletei és feltételei a www.t-mobile.hu honlapon megtekinthetők.

 

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tippek a hosszabb üzemidőhöz a HONOR-tól

A HONOR készülékei, a kedvező árútól a csúcskategóriásig kiváló akkumulátor üzemidővel rendelkeznek, mérsékelt igénybevétel mellett akár egész nap használhatóak. Ettől függetlenül azonban érdemes figyelni arra, hogy miként tudjuk a leghatékonyabban kihasználni az üzemidőt, hogy még véletlenül se merüljön le okostelefonunk.

2024. április 26. 16:19

Álljunk meg egy parkolásra – így parkolunk a fizető övezetekben

A fizetőparkolás intézményét sok autós a sofőrök ellenségeként éli meg, miközben annak egyik fontos célja éppen a forgalomszabályozás és a városi parkolókapacitás hatékonyabb kihasználása, különösen a sűrűn lakott területeken. A Yettel mobilparkolás szolgáltatásának elemzésével érdekes megállapítások derültek ki a hazai autósok szokásairól, most pedig szervizcsomagot és üzemanyag utalványt is érhet a mobilparkolás használata.

2024. április 26. 13:10

A HONOR szállította a legtöbb okostelefonot a kínai piacra

Az IDC legújabb jelentése szerint 2024 első negyedévében a HONOR lett a vezető márka Kína okostelefonos piacán. 

2024. április 26. 09:55

Megjelentek az első HMD okostelefonok

A Human Mobile Devices (HMD) bemutatta első saját gyártású okostelefonjait: megérkezett a HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ és HMD Pulse. A Pulse kollekció már most lefekteti a HMD designalapjait: merész vonalvezetés, egyedi tónusok, modern és letisztult esztétika, elegáns kialakítás, előkelő formatervezés – és mindez elérhető áron.

2024. április 25. 13:15

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50