LG Optimus Chic és One: két új androidos okostelefon

forrás Prim Online, 2010. november 5. 11:30

Az LG bejelentette az Optimus Chic Android, 2.2 (Froyo) operációs rendszerrel felszerelt mobilját, amely az Optimus One-hoz hasonlóan a Google mobilszolgáltatásaira optimalizált készülék.

Az LG Optimus Chic E720 ívelt vonalai és érintésérzékeny gombjai együttesen eredményezik a készülék karcsú és minimalista megjelenését.

Az LG Optimus Chic egy olyan LG által fejlesztett funkciót is kínál, amellyel a felhasználók távolról, számítógépükről vezérelhetik az eszközt. Az LG Air Sync, az LG Mini-ben bemutatott háromirányú szinkronizálási lehetőség, használatával pedig mindig naprakész lehet a felhasználó, ugyanis vezeték nélkül szinkronizál névjegyeket, fényképeket és más fontos adatokat a számítógéppel és a weben elérhető szerverrel. A DLNA™ (Digital Living Network Alliance) képes készülék segítségével az ilyen tanúsítvánnyal rendelkező hordozható számítógépek, televíziók és otthoni szórakoztatóelektronikai termékek között egyszerűen megoszthatjuk a multimédiás tartalmakat.

A Optimus Chic-ben is van Outlook naptár, ami könnyedén szinkronizálható a számítógéppel, valamint Wi-Fi hotspot az adatkapcsolat megosztására. A Google mobilalkalmazásai is rendelkezésre állnak úgy, mint a Google Voice Search™, a Google Voice Actions™, a Google Goggles™, a Google Shopper™, vagy a navigációs Google Maps™.

Az LG Optimus Chic egyelőre nem lesz elérhető a hazai piacon.

Optimus One

Az LG Electronics piacra dobja az Optimus családjába tartozó legújabb okostelefonját, az Optimus One-t. Az Android, 2.2 (Froyo) operációs rendszerre épülő, a Google mobilszolgáltatásaira optimalizált készülék tökéletes lehet a gyakorlott okostelefon tulajdonosoknak, de egyszerű használatot kínálnak azoknak is, akik az első ilyen telefonjuk vásárlásán gondolkoznak.

Az Optimus One P500 elsők között alkalmazza a Google Android 2.2-es, Froyo fantázianevű változatát. Az operációs rendszer legújabb verziója kétszer-háromszor gyorsabbá és zökkenőmentesebbé teszi az internetes böngészést, a weboldalak betöltését, az alkalmazások megjelenítését és párhuzamos futtatását is.

Az LG Optimus One-t a vásárlóktól kapott visszajelzések alapján fejlesztették. Ezekből egyértelművé vált, hogy az okostelefonnal ismerkedő felhasználóknak kiemelten fontosak a jól használható online szolgáltatások és a gyors információszerzés. Ennek megfelelően a készülék az olyan sokoldalú alkalmazáscsomagokat helyezi a középpontba, mint a Google mobilszolgáltatásai. Ilyen a Google Voice Search™, a Google Voice Actions™, a Google Goggles™, a Google Shopper™, vagy a navigációs Google Maps™. Ezek mellett 80 ezernél is több meglévő Android rendszerű alkalmazásból is válogathatunk.

A szórakoztató és felhasználóbarát kezelőfelületet biztosító LG Optimus One exkluzív LG App Advisor funkciója rendszeresen felhívja a figyelmet az LG által preferált alkalmazásokra, és természetesen lehetőséget biztosít, hogy a felhasználó különböző országok alkalmazási között böngésszen, hogy régebbi alkalmazásokat nézzem meg, valamint letöltse és telepítse azokat a Google marketen keresztül közvetlenül az App Advisor-ról.

Az egyedi tervezésű kezelőfelület mellett többek között olyan kiegészítők is szolgálják a vásárlók igényeit, mint a szintén elegáns kivitelezésű autós dokkoló. A telefonhoz arc- és mosolyfelismerő funkcióval ellátott kamera, 3,2 inch széles HVGA-kijelző és 1500 mAh-es akkumulátor tartozik.

Kulcsszavak: Android okostelefon LG

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tippek a hosszabb üzemidőhöz a HONOR-tól

A HONOR készülékei, a kedvező árútól a csúcskategóriásig kiváló akkumulátor üzemidővel rendelkeznek, mérsékelt igénybevétel mellett akár egész nap használhatóak. Ettől függetlenül azonban érdemes figyelni arra, hogy miként tudjuk a leghatékonyabban kihasználni az üzemidőt, hogy még véletlenül se merüljön le okostelefonunk.

2024. április 26. 16:19

Álljunk meg egy parkolásra – így parkolunk a fizető övezetekben

A fizetőparkolás intézményét sok autós a sofőrök ellenségeként éli meg, miközben annak egyik fontos célja éppen a forgalomszabályozás és a városi parkolókapacitás hatékonyabb kihasználása, különösen a sűrűn lakott területeken. A Yettel mobilparkolás szolgáltatásának elemzésével érdekes megállapítások derültek ki a hazai autósok szokásairól, most pedig szervizcsomagot és üzemanyag utalványt is érhet a mobilparkolás használata.

2024. április 26. 13:10

A HONOR szállította a legtöbb okostelefonot a kínai piacra

Az IDC legújabb jelentése szerint 2024 első negyedévében a HONOR lett a vezető márka Kína okostelefonos piacán. 

2024. április 26. 09:55

Megjelentek az első HMD okostelefonok

A Human Mobile Devices (HMD) bemutatta első saját gyártású okostelefonjait: megérkezett a HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ és HMD Pulse. A Pulse kollekció már most lefekteti a HMD designalapjait: merész vonalvezetés, egyedi tónusok, modern és letisztult esztétika, elegáns kialakítás, előkelő formatervezés – és mindez elérhető áron.

2024. április 25. 13:15

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50