A Cellum csatlakozott a Magyar Mobil Tárca Egyesülethez

A társaság mobil biztonsági minősítő szervezet létrehozására tett javaslatot

forrás Prim Online, 2011. november 28. 08:49

Magyarországon is egyre több területen alkalmazzák a hagyományos fizetési megoldások helyett a mobil fizetési eszközöket, és ezen belül is a világszerte gyorsan terjedő NFC technológiát. A készpénzkímélő technológia elterjesztése, sztenderdizálása, széles körű megismertetése érdekében a legnagyobb piaci szereplők létrehozták a Magyar Mobil Tárca Egyesületet, amelyhez a Cellum csoport is csatlakozott. A mobilfizetési megoldásokat fejlesztő cégcsoport az egyesület pénteki tanácskozásán egy mobil biztonsági minősítő központ létrehozását kezdeményezte, amely a gyorsan fejlődő mobil fizetési alkalmazások biztonsági ajánlásainak kidolgozásával és tanúsításával foglalkozna a jövőben.

A Magyar Mobil Tárca Egyesület júliusban jött létre, a három magyar mobilszolgáltató mellett az OTP, a MasterCard és a SuperShop összefogásával. Az egyesület legfontosabb célja az innovatív NFC (azaz közeli kapcsolaton alapuló rádiófrekvenciás kommunikáció) technológiára alapuló fizetési megoldások és szolgáltatások hazai elterjedésének előmozdítása. Az NFC szolgáltatások mögötti elgondolás az, hogy minden olyan kártya és készpénz helyettesítő fizetőeszköz, amelyet most a tárcánkban tartunk, a közeljövőben beépülhet a telefonokba.

A civil szervezet az ezzel kapcsolatos szakmai irányelvek kialakítását és betartatását, a szakmai színvonal biztosítását és a technológia mögött lévő platform sztenderdizálását tűzte ki célul. Az egyesület a gazdasági fejlődés előmozdítása érdekében részt kíván venni a készpénzkímélő innovatív megoldások elterjesztésében; és ennek érdekében feladatának tekinti a lakosság és az üzleti szféra minél teljesebb körű edukációját, a hazai pénzügyi kultúra fejlesztését.

A Cellum azért csatlakozik a Magyar Mobil Tárca Egyesülethez, mert az NFC-technológia legrégebbi magyarországi fejlesztőjeként úgy látja, hogy szükség van egy olyan szakmai fórumra, amely a mobil fizetés gyors terjedésével egy időben az önszabályozás eszközeivel segíti elő az ügyfelek adatainak és pénzének védelmét. Inotay Balázs, a Cellum stratégiai igazgatója a civil szervezet pénteki tanácskozásán javaslatot tett rá, hogy az egyesület hozzon létre egy mobil biztonsági minősítő központot, amely a mobil fizetési alkalmazások biztonsági ajánlásainak kidolgozásával, és tanúsításával foglalkozik. A szakember kezdeményezte azt is, hogy az egyesület ennek érdekében ültesse egy asztalhoz mindazokat a cégeket, amelyek jelentős szerepet visznek a magyarországi mobil fizetésben, illetve informatikai biztonság témában.

A Cellum az elmúlt két évben nagy energiát fordított a biztonságos NFC technológia fejlesztésére, s ennek eredményét, egy világújdonságnak számító fejlesztést az iparág nemzetközi seregszemléjén, a franciaországi NFC Word Congress-en mutatta be. Az NFC CellLink névre hallgató új termék ötvözi a mobil-független NFC-kártya és az NFC-képes mobiltelefon előnyeit. Az innováció lényege, hogy a mobilkészülék egyfajta „adathidat” hoz létre a központi számla kezelő és a kártya között. Az alkalmazás "technológia-független": azaz nem függ sem a bankok, sem a mobil hálózati szolgáltatók technológiájától. A kártyán tárolt egyenleget bármely NFC-képes mobiltelefonnal lehet használni. A megoldás rendkívül biztonságos, mivel maga a telefonkészülék nem tárol adatot, így ahhoz hackerek sem tudnak hozzáférni.

Kulcsszavak: Cellum mobilszolg

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az SAP AI-alapú fejlesztéseivel a gyáripar is átalakul

A termelékenység, a hatékonyság és a precizitás újabb szintje érhető el azokkal az AI-alapú fejlesztésekkel, melyeket az SAP mutatott be az ellátási láncokhoz kapcsolódó megoldásaiban a Hannover Messe kiállításon. A valós idejű adatokból származó, mesterséges intelligencia által felfejtett következtetések abban segítenek a vállalatoknak, hogy jobb döntéseket hozzanak az ellátási láncok egészében, racionalizálják a termékfejlesztést és javítsák a gyártás hatékonyságát.

2024. április 25. 16:31

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50