Szlovákiában kevesebbért vásárolnak az interneten, mint a szomszédos országokban

MTI Sajtóadatbank, 2012. április 3. 09:12

A szlovákok kisebb összegekért, de több árut vásárolnak az internetes üzletekben, mint a magyarok vagy a csehek - adta hírül a SITA szlovák hírügynökség.

A három ország internetes vásárlási szokásait összehasonlítva kiderül, hogy az egyszeri megrendelés összege Szlovákiában a legalacsonyabb, átlagosan 105 euró. A magyarországi vásárló viszont átlagban ennél már többet, 138 euró körüli összeget költ egy rendelés alkalmával, a legtöbbet pedig az internetes üzletek csehországi vásárlói hajlandóak egy alkalommal kifizetni: esetükben az egyszeri vásárlás átlagos összege 167 euró.

A szlovákiai vásárló ugyan alacsonyabb értékben rendel, ellenben egy rendelés alkalmával több darabot, mint magyarok vagy a csehek. A szlovákiai vásárló átlagban egy rendelés alkalmával 2,7 darab árut vásárol. Csehországban viszont az egy vásárlás során átlagban 1,9 terméket, Magyarországon pedig 1,4 darab terméket vesznek meg.

Megrendelt darab alapján Szlovákiában a háztartási gépek vezetik az eladási listákat, Magyarországon és Csehországban viszont a számítástechnika szegmensébe tartozó áruk a legkeresettebbek. Az eladott áruk összege alapján azonban már más a helyzet, ebből a szempontból mindhárom országban a háztartási gépek piaca bonyolítja a legnagyobb forgalmat, ezt a szegmenst követik a számítástechnikai berendezések és a mobiltelefonok.

Kulcsszavak: e-commerce

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50