Hűtsd le magad Huawei-val!

Okostelefonok nyárra

Czipperer Dia, 2012. június 28. 14:30

Már Magyarországon is minden ötödik ember használ okostelefont. Ezek tárháza igencsak széles, nem könnyű kiválasztani a számunkra legjobbat. A Huawei két új készülékével kínál versenyképes alternatívát, melyet sajtótájékoztatón ismertettek.

 

Szabó Zsolt, a Huawei sales menedzsere előadásában elmondta, hogy egy hazai felmérés alapján a felhasználók átlagosan 20 percet töltenek telefonjukon internetezéssel, melyek közül a legnépszerűbbek a különféle térképek, navigációk és közösségi alkalmazások.

 

Egyre több letölthető applikációt használunk nap, mint nap, hiszen segítségükkel könnyedén hozzáférünk a hírekhez, tájékozódhatunk, szállást foglalhatunk, éttermet kereshetünk. A két utóbbi a nyári szezonban igazán hasznos lehet. És ami mindebben igazán jó, nem kell cipelni magunkkal gépünket - a telefonunk minderre képes.

 

Szabó Zsolt egy nemzetközi felmérés adataiból is szemezgetett, melyben az embereket arról kérdezték meg, miről mondanának le az okostelefonjukért. Vezető helyen 70%-kal az alkohol állt, ezt követte 63%-kal a csoki, majd 55%-kal a kávé. 33%-uk még a szexről is lemondana (nálunk ez a szám csak 16%), 22% pedig úgy nyilatkozott, hogy a fogmosást adná fel készülékéért.

 

Ezek a számok lehet, hogy most még meglepőnek tűnnek számunkra, de az adatok alapján jól látható, nálunk is milyen elterjedtek a smart kategóriás készülékek, és a felhasználók kegyeiért is számos gyártó versenyez - többek között a Huawei is, amely Kínában kezdte működését, és néhány éve Európában is megjelentek.

 

Az okostelefon piacra 2009-ben léptek be, és mára már elmondhatják magukról, hogy a leggyorsabban növekvő gyártónak számítanak az európai és közép-keleti régióban. A mostani eseményen Young és Gold kategóriás, ún. belépő készülékeikből mutattak be két típust, melyeket nyári akciójuk keretében kínálnak a felhasználóknak. Ezeket bárki kipróbálhatta, és elgondolkozhatott azon, ő vajon miről mondana le értük.

 

A két modell, az Ascend Y200 (jobb oldalon) és az Ascend G300 (balra) külsőre nagyon hasonlónak tűnik, bár már elsőre is észrevehető a jelentős képernyő-méretbeli különbség, mely az utóbbi javára írható. Mindkettőjük remek társ lehet utazásaink során, melyre a gyártók is gondoltak, hiszen próbálták őket a felhasználók igényeihez, mindennapjaihoz igazítani.

 

Az Y200 gyors reakcióidejével és duálmikrofonos zajcsökkentésével biztosítja a zavartalan telefonálás élményét - még a tengerparton is, a G300, felsőbb kategóriás modell pedig a nagyobb képernyőméret mellett Gorilla Glass (gyakorlatilag edzett üveg) kijelzővel és Android 4.0 operációs rendszerrel rendelkezik. Öt megapixeles kamerájának köszönhetően pedig könnyedén megörökíthetjük a felejthetetlen pillanatokat nyaralásunk során.

 

A két modellről, bővebben, technológiai szemszögből a Kütyü Magazinon olvashattok.

Kulcsszavak: okostelefon Huawei

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50