FreeSoft: 12 millió forint adózott eredmény az első félévben

MTI Sajtóadatbank, 2012. augusztus 18. 12:05

A Freesoft cégcsoport 2012 első félévében 12 millió forint konszolidált adózott nyereséget ért el az egy évvel korábbi 94 millió forintos veszteséggel szemben - tette közzé a társaság pénteken a BÉT honlapján gyorsjelentésében.

A cég a második negyedévben a konszolidált, nem auditált, nemzetközi számviteli elvek (IFRS) alapján készült jelentés szerint 4,3 millió forint veszteséget könyvelt el. A fél évben a cégcsoport 3,9 milliárd forint nettó árbevételt ért el, amely 1,2 százalékkal haladja meg az előző év azonos időszakának teljesítményét, a második negyedévben 2 milliárd forint volt az árbevétele, 6,4 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál.
 

A féléves üzleti eredmény 41 millió forint nyereséget mutat, szemben az egy évvel korábbi 36 millió forint veszteséggel, míg a második negyedéves 8 millió forint volt. A beszámoló szerint az eredményt a cég annak ellenére érte el, hogy az immár ötödik éve tartó gazdasági világválság az IT szektort kiemelten érinti, a magyar és nemzetközi piacokon megrendelésekhez jutni rendkívüli erőfeszítéseket igényel, az eredményes gazdálkodás megvalósítása pedig különösen nehéz feladat.
 

A közszféra és a válságadókkal sújtott gazdasági területek továbbra is drasztikusan visszafogják informatikára fordítandó kiadásaikat. A vevők egyre nagyobb részének vannak fizetési gondjai. A közszféra fizetési hajlandósága sok esetben minősíthetetlen. A vállalati hitelezést a bankok vállalhatatlanul szigorú feltételekhez kötik, a hitelkamatokat kigazdálkodni szinte lehetetlen. A devizaárfolyamok rendkívüli ingadozása a leggondosabb kockázatkezelés mellett is pénzügyi veszteségeket okoz - áll a jelentésben.
 

A FreeSoft Szoftverfejlesztő és Számítástechnikai Szolgáltató Nyrt. leányvállalatai a HUMANsoft Kft., az Axis Consulting 2000 Kft. és a BankSoft Kft. A csoport a fél év végén 263 főt foglalkoztatott, szemben az egy évvel korábbi 275-tel. A HUMANsoft, amely a cégcsoport bevételeinek több mint 90 százalékát adja, féléves szinten 8 százalékkal növelte árbevételét, és 23 százalékkal az adózott eredményt. A FreeSoft papírjai a BÉT "B" szekciójában forognak, pénteken egyetlen papír sem cserélt gazdát, a részvényt 1.800 forinton jegyezték. Az elmúlt egy évben legmagasabb áruk 2.220 forint, a legalacsonyabb 800 forint volt.

Kulcsszavak: +céginfo FreeSoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50