Vodafone Guardian: már a gyerekek is biztonságosan használhatják a mobiltechnológiát

forrás Prim Online, 2012. szeptember 6. 14:14

Számos nagy sikerű Vodafone alkalmazás után a Vodafone Guardian most azt is lehetővé teszi, hogy a gyerekek biztonságosan használják okostelefonjaikat. Sok kéretlen tartalom és internetezés közben felbukkanó veszély ellen nyújt megoldást a szülők számára ez a lehetőség, az ingyenesen letölthető Androidos alkalmazás ugyanis segít kiszűrni a nem kívánt hívásokat, SMS-ket és online tartalmakat is.

Míg a Vodafone Mobilparkolás, Vodafone Autópálya, vagy Guide@Hand Vodafone Edition népszerű alkalmazásoknak bárki hasznát veheti, addig a Vodafone Guardian kifejezetten a szülőknek készült.

Az internet rendkívül hasznos eszköz, amely okosan, tudatosan használva segítheti a gyerekeket a tanulásban, a munkában, kapcsolataik építésében valamint szórakoztató elfoglaltságokat is kínál. A világháló nyújtotta lehetőségekkel azonban vissza is lehet élni, éppen ez ellen kíván tenni a Vodafone Guardian.
 
Tavaly ősz óta több mint 260 ezren töltötték le világszerte a Vodafone egyik legnépszerűbb alkalmazását, amely már magyar nyelven is elérhetővé vált, és rendkívül egyszerűen használható.
 
A beállításoknak köszönhetően kiválasztható, hogy kik és milyen időszakokban hívhatják, vagy küldhetnek SMS-t a gyermeknek, illetve hogy ő kikkel kezdeményezhet hívást vagy kinek küldhet szöveges üzenetet. Így például egyetlen mozdulattal megoldható, hogy a gyermek iskola időben, vagy lefekvés után már ne használja a telefonját, de a telefon funkcióinak engedélyezése megoldható napi, heti vagy egyéni rendszer szerint is. Ugyanilyen egyszerűen kontrollálható az internet kapcsolat, a bluetooth, kamera, videó vagy bármilyen más egyéb lehetőség is, így könnyedén megakadályozható, hogy a gyermekek a nyugalom megzavarására alkalmas fájlokat, alkalmazásokat töltsenek le okostelefonjukra.
 
Az alkalmazásnak köszönhetően a kellemetlen meglepetések is elkerülhetők, hiszen a közvetett szülői felügyelet miatt nem kell többé aggódni a rengeteg telefonhívásból, illetve internetezésből fakadó magas számla miatt.
 
A Guardian Protektor a fentieken túl pedig azt is jelzi, ha a gyermek esetleg törölni szeretné telefonjáról a Vodafone Guardiant.
 
A népszerű alkalmazás segítségével már nem csak az otthoni számítógépen, de a gyermekek okostelefonján is beállítható minden biztonsági funkció, mely védelmet nyújt az év minden napján. 
 
A Vodafone Guardian letölthető a Google Playról.
Kulcsszavak: gyerek Vodafone-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50