Ismét nemzetközi fenntarthatósági indexben a Magyar Telekom

forrás: Prím Online, 2013. január 11. 09:37

A Magyar Telekom 2013-ban is bekerült a közép- és kelet-európai CEERIUS fenntarthatósági tőzsdeindexbe. A független értékelés alapján megerősített befektetői minősítés jelzi, hogy a Magyar Telekom továbbra is a fenntarthatóságban élen járó vállalatok közé tartozik nemzetközi szinten is.

A Bécsi Értéktőzsde által 2009-ben indított CEERIUS (Central and Eastern European Responsible Investment Universe) közép- és kelet-európai felelős befektetői indexbe olyan cégek kerülhetnek be, amelyek fenntarthatósági – azaz környezeti, társadalmi és gazdasági szempontokat együtt értékelve – a legjobban teljesítenek. Az index összeállítását az RFU (Reinhard Friesenbichler Unternehmensberatung) osztrák tanácsadó cég végezte. A vállalatok felelős érintetti (stakeholder) kapcsolataik alapján kerültek pontozásra, vizsgálták többek között a viszonyukat saját alkalmazottaikhoz, az ügyfelekhez, a piaci partnerekhez, a társadalom egészéhez, illetve a temészeti környezethez. 
 
A Magyar Telekom teljesítményét az auditált 2011-es Fenntarthatósági jelentés és egy részletes kérdőív alapján értékelték. A kérdések kitértek többek között a vállalat humán stratégiájára, a klímavédelmi eredményekre -  mint a csökkenő szén-dioxid kibocsátás, növekvő mértékű megújuló energiaforrás-használat -  valamint a munkatársak önkéntes szerepvállalására is. 
Kulcsszavak: +céginfo Magyar Telekom

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50