Álommunkára keres fiatal jelentkezőt a Sharp

forrás: Prím Online, 2013. április 18. 15:27

Egyedülálló pályázatot hirdetett meg a Sharp Europe európai diákok számára: a szerencsés kiválasztott fizetett nyári gyakorlati helyet kaphat a vállalat saját kutatási és tervezési központjában, az angliai Oxfordban található Sharp Laboratories of Europe-ban. A gyakornoki lehetőség életre szóló lehetőséget biztosít a résztvevő diák számára, aki egy olyan új projekt kidolgozásában vehet részt, amely akár mindennapi életünket is jelentősen megváltoztathatja.

A Sharp történetében is példátlan gyakornoki pályázat minden olyan diák számára elérhető, aki rendelkezik egy hétköznapi problémára választ adó innovatív megoldással. Az ötlet segíthet például felkelni reggel, megoldhatja a főzés jelentette kihívásokat, vagy akár segíthet csökkenteni az áramfogyasztást. A részvételhez a diákoknak csupán egy rövid jegyzetet kell készíteniük egy füzetbe, a vázlatról készült fotót pedig megosztani a Twitteren legkésőbb 2013. május 27-ig #GetItDownOnPaper hashtaggel ellátva.

"Olyan gyakornokot keresünk, aki tele van lelkesedéssel, eredetiséggel és kíváncsisággal. Ez egy egyedülálló lehetőség egy olyan diák számára, aki szenvedélyesen rajong a tudományért és a legmodernebb technológiákkal, továbbá szívesen dolgozna egy olyan projekten, melynek eredménye végül akár gyártásba is kerülhet. A Sharp Laboratories of Europe nagy múlttal rendelkezik a különböző innovatív termékek és új technológiák kidolgozása terén, ugyanakkor minden munkánk középpontjában az emberek életminőségének javítása áll. Emellett elengedhetetlennek tartjuk, hogy támogassuk az ifjú tudósgenerációt is." – mondta Szabó Zsolt, a Sharp Electronics magyarországi képviseletének ügyvezető igazgatója.

A Sharp Laboratories tudósai minden nap azon dolgoznak, hogy olyan új ötletekkel és technológiákkal álljanak elő, amelyek megkönnyítik az emberek mindennapjait. A labor többek között olyan élvonalbeli innovációkért felelős, mint a mobil LCD technológia, az intelligens kártyák, vagy a DualView és számos tovább megoldás, amely valós emberi szükségletekre adott választ.

"Maximálisan elkötelezettek vagyunk a feltalálók új generációjának kinevelése és támogatása mellett. Nem önmagáért találunk fel új dolgokat! Úgy véljük, hogy termékeink valódi problémákra jelentenek megoldást, közös kultúránkat és jólétünket szolgálják. Ezért várunk olyan ötleteket, amelyek egy a mindennapokban felmerülő problémára jelentenek megoldást. A legjobb ötlettel előálló győztesnek egy fantasztikus lehetőséget kínálunk, kutató laboratóriumunkban dolgozhat jövőbeli technológiákon, amelyek reményeink szerint valóban az emberek javát fogják szolgálni. Alig várom, hogy betekinthessek a pályaművekbe.”- mondta Paul Molyneux, a Sharp Europe vezérigazgatója.

A Sharp Labs zsűrije 3 döntős pályaművet fog kiválasztani a Humans Invent nevű vállalattal közösen, majd a három döntőst személyesen is meghallgatják ötletükről. A pályaművek benyújtásának határideje 2013. május 27. A győztest a www.HumansInvent.com-on jelentik be június 10-én, a 2 hónapos szakmai gyakorlat pedig július 1-jén veszi kezdetét.

 

További információért kérjük, látogasson el az alábbi oldalakra: www.sharp.eu

 

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Bevállalós ötletekkel versenyeznek a Megoldások a holnapért döntősei

Kiválasztották a legjobb nyolc csapatot a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A jövő oktatása, a fenntarthatóság és a közösségfejlesztés iránt elkötelezett fiatalok megkezdhetik a felkészülést a döntőre. A következő hetekben a csapatok elképzelésük prototípusát alkothatják meg és tesztelhetik működését a mentorok közreműködésével. A diákok a szakértők segítségével készülnek a végső, májusi megmérettetésre, ahol a három legjobb csapat összesen 6 millió forint összértékű Samsung készülékkel bővítheti egyéni és oktatási intézménye eszközparkját.

2024. április 23. 14:44

Kreatív megoldásokkal építenének fenntartható jövőt a Zöld kód pályázat döntősei

Március 23-án rendezte meg a Vodafone Magyarország Alapítvány a Zöld Kód – Kódolj a holnapért! pályázat döntőjét. A legjobb ötletekkel érkezett csapatok közül a fiatalabb korosztályt egy Scratch-meccs várta, míg a nagyobbak szakmai mentorok segítségével valósíthatták meg a fenntarthatósági problémákra reflektáló robotötleteiket. A 6 millió forint összdíjazású pályázattal a Vodafone Magyarország Alapítvány célja, hogy a fiatalokat arra buzdítsa, gondolkodjanak és tegyenek azért, hogy a digitalizációt a fenntartható jövő szolgálatába állítsák.

2024. március 27. 15:08

Női szakemberekkel mutat példát a fiataloknak az IVSZ és a WiTH

Március 20-án délután második alkalommal adták át az IVSZ – Digitális Vállalkozások Szövetsége és a Women in Technology Hungary Egyesület (WiTH) együttműködésében meghirdetett 40 év feletti női példaképek a digitális gazdaság területén pályázat díjait. A BME Villamosmérnöki és Informatikai Karán megrendezett gálán négy kategóriában hirdettek nyertest, továbbá a szakmai zsűri egy olyan különdíjat is átadott, amellyel minden évben egy, a szakterületén kiemelkedően teljesítő pedagógus munkáját ismerik el.

2024. március 21. 17:55

Napelemes pályázat: ezek az akkumulátorok legnagyobb buktatói

Senki nincs még elkésve, aki igényelni szeretné a napelemekből és energiatárolóból álló rendszerekre kiírt Napenergia Plusz Program vissza nem térítendő támogatását, de elővigyázatosnak kell lenni. Házi Ádám, a Wagner Solar Hungária Kft. fejlesztési igazgatója felhívta rá a figyelmet, hogy nem minden akkumulátor tudja működtetni a rendszert áramszünet esetén, de arra is ügyelni kell, hogy a telepített eszközök kompatibilisek legyenek egymással. A szakértő szerint érdemes olyan kivitelezővel együtt dolgozni, aki a pályázat megvalósítása után is a rendelkezésünkre áll.

2024. március 14. 13:04

Digitális készségek fejlesztését célzó hazai projektek indulhatnak egy rangos európai díjért

Az Európai Digitális Készségfejlesztési Díj keretében öt kategóriában díjazzák a kontinensen élő emberek digitális kompetenciákkal való felvértezése iránt elkötelezett európai, köztük magyarországi projekteket és szervezeteket. Az IVSZ szerint a digitális készségek fejlesztése a gazdaság versenyképessége szempontjából elengedhetetlen – hiszen a hazánkban élő 16-74 év közötti felnőttek fele nem rendelkezik alapszintű digitális kompetenciákkal, pedig ezek nem csak a hétköznapi ügyintézést könnyítik meg, hanem a munkahely megtartásában és megszerzésében is fontos szerepük van. Ezért is különösen fontos összegyűjteni és megmutatni a készségfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi és hazai jó gyakorlatokat minél szélesebb körben. 

2024. március 7. 17:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50