Világrekord a big data kezelésben

forrás: Prím Online, 2013. július 3. 08:47

Guiness világrekordot ért el az SAP megoldása big data betöltésben, és indexelésben. Az SAP Sybase IQ 16 adattárháza az auditált kísérletben egy óra alatt 34,3 terabájt adatot dolgozott fel. Ez egy napra 823 terabájtot, vagy egy hét alatt 5,7 petabájt feldolgozást jelent. Összehasonlításképpen az előbbi körülbelül annyi, mint 500 milliárd sztenderd nyomtatott oldal információja.

A mostani kísérletben, mely a HP, a Red Hat, a BMMSoft kooperációjával jött létre, jócskán meghaladták az előző verziójú adattárház teljesítményét, akkor az 14 terabájtra volt képes egy óra alatt. A 16-os verzió teljesen párhuzamos adatbetöltési képességgel, és újgenerációs oszlopalapú tárolással rendelkezik, mely a teljesítmény ilyen nagymértékű megugrását teszi lehetővé.

Az új rekord aláhúzza a Sybase IQ nagysebességű betöltési, indexelési, elérési képességét struktúrált -mint pl. adatbázis rekordok, és struktúrálatlan –mint pl. e-mailok, multimédia fájlok, dokumentumok, adatforrások esetén is. Az SAP Sybase IQ egyszerűbbé, és költséghatékonyabbá teszi az extrém mennyiségű adatok kiaknázását, és olyan üzleti előrejelzések készítését, melyek korábban elképzelhetetlenek, vagy megoldhatatlanok voltak. A megoldás fontos szerepet tölt be az SAP Real-Time Data Platform elképzelésében.

Az SAP technológiai vezetője szerint a big data óriású betöltési, és lekérdezési sebességet, adatskálázhatóságot követel meg, és az SAP Sybase IQ 16 bebizonyította kiválóságát e téren.
 

Kulcsszavak: adattárház big data SAP

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sprinter felvásárlásával lépne jelentőset a SAMEDAY

Az akvizíció révén a SAMEDAY magyarországi házhozszállítási infrastruktúrája 60 százalékkal bővülhet a Sprinter tulajdonában lévő több mint 450 kézbesítési pont átvételével. A felvásárlást jelenleg a hatóságok vizsgálják. Ha a felek megkapják a jóváhagyást, az ügylet lezárultát követően egy 6000 átvételi pontból álló régiós out-of-home átvételi hálózat jöhet létre a magyar, román és bolgár piacokon.

2024. április 26. 14:44

Dekarboizáció és hatékonyságnövelés egyszerre az iparban

A globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás 45 százalékát adja az ipari tevékenység, így a klímacélok elérése érdekében kulcsfontosságú a szektor dekarbonizációja. A Schneider Electric a világ elsőszámú ipari szakvásárán, a Hannover Messén mutatta be azokat az innovációkat, amelyek lehetővé teszik az ipari szereplők számára a kibocsátásuk csökkentését és a termelési hatékonyságuk növelését.

2024. április 26. 11:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50