Népszerű az online parkolás a Budapest Airporton

forrás: Prím Online, 2013. augusztus 14. 13:30

Újabb tartalék-parkolóhelyeket kellett a Budapest Airportnak előkészítenie a 2. Terminál környékén, nehogy ki kelljen tenni a „megtelt” táblát a Holiday Plus és a Holiday Parkolóra. A Budapest Airport szakembereit is meglepte, hogy mindössze két hónap alatt mennyire népszerűvé vált az előzetes, számítógépes parkolófoglalás az autós utasok körében.

Biztosra megy, aki utazása előtt 24 órával online lefoglalja parkolóhelyét a repülőtéren, mielőtt nyaralni indul. Így nemcsak garantáltan talál parkolóhelyet a nyári utazási csúcs idején, hanem jelentős, esetenként akár 60 %-os kedvezményt is elérhet a parkolás árából – függően a parkolóhely típusától, az időponttól. Különösen kedvező árakat lehet elérni pl. ha valaki mondjuk egy hétvégére veszi igénybe a Terminál Parkolót. Az árak kialakításánál a Budapest Airport azt vette figyelembe, hogy a parkolás ára legyen versenyképes egy oda-vissza repülőtéri taxis-transzferrel a főváros területén.

A Budapest Airport négy különböző szintű parkolót kínál az online foglalási rendszerben: a repülőtér Terminál, Business, Holiday és Holiday Plus parkolóját. A terminál előtti járdán lévő területeket, vagyis a Prémium parkolót értelemszerűen nem, hiszen az a parkoló csak az ultra-rövid parkolást szolgálja, amíg ki- vagy beszállnak az utasok. A nyári utazási csúcsszezonban különösen a Holiday és a Holiday Plus parkoló vált népszerűvé, itt az előzetes foglalások alapján a már nagyon jónak számító 80 %-os telítettséget is sikerült meghaladni.

Az Budapest Airport az online foglalást a 24 órán túli parkolásra fejlesztette ki. Az online parkolás lényege, hogy legkésőbb 24 órával a tervezett indulás előtt, akár otthon a számítógépről, akár okostelefonról előre lefoglalható és kifizethető a repülőtéri parkolás – és ezzel kész is. Az autósnak ezek után csak ki kell nyomtatnia a foglalásról szóló vonalkóddal ellátott bizonylatot. Később, a repülőtéri parkolóba érve meg kell várni, amíg a rendszám felismerő számítógépes rendszer automatikusan kiad a számára egy jegyet és be lehet hajtani a parkolóba.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50