Karas Monikát jelöli Orbán a médiahatóság élére

MTI Sajtóadatbank, 2013. augusztus 15. 10:52

Karas Monika jogászt jelölte 2013. augusztus 14-én Orbán Viktor miniszterelnök a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökének. A médiahatóság vezetőjét a miniszterelnök javaslatára Áder János köztársasági elnök nevezi ki kilenc évre.

Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke tudatta, Orbán Viktor kormányfő azt javasolja, hogy a köztársasági elnök Karas Monika jogászt nevezze ki az NMHH elnökévé augusztus 19-ei hatállyal.
 

A médiahatóság elnöke automatikusan a médiatanács elnökjelöltjévé válik. Ahhoz azonban, hogy a médiatanácsot is vezethesse, a parlament beleegyezése szükséges.
 

Az Együtt-PM szövetség a bejelentés után alkalmatlannak, az MSZP pedig a miniszterelnöki akarat engedelmes végrehajtójának nevezte Karas Monikát. A Fidesz-frakció erre válaszul azt írta közleményében: a "bukott baloldal azonnali és teljesen alaptalan kirohanása" a jelölt ellen igazolja, hogy mindig is öncélú politikai játszmákra használták fel a médiahatóság és a médiaszabályozás elleni támadásokat, miközben kormányzásuk alatt mindent megtettek a média befolyásolásáért.

Kulcsszavak: NMHH

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50