A neten női táskát vásárlók egyhatoda férfi

Czipperer Dia, 2013. október 1. 13:01

A Táskkaszalon felmérése szerint sok férfi is vásárol női táskákat a neten, valamint egyre többen mobileszközről tájékozódnak, esetenként pedig a vásárlást is itt bonyolítják.

A Táskaszalon legfrissebb statisztikája szerint idén a bézs, a barna és a fehér színű női táska hódít a neten, ezeket keresték leginkább a vásárlók nyáron a webshopokban.

 

Táskákat online viszonylag kevesebben vásárolnak, főleg a fővárosi lakosságot tekintve. Itt számos üzlet áll rendelkezésre, ám vidéken ennek töredéke, így ebben a körben jóval nagyobb az online tábor.

  

Érdekes, hogy Budapest környékén is sokan rendelnek webshopokból, valamint Veszprém és Pécs emelkedik ki a sorból. A válogatósság tekintetében a Fejér megyeiek állnak az élen, ők nézelődnek a legtovább, mielőtt döntenének.

 

A felmérésből kiderül, hogy elég gyorsan döntenek a vásárlók a neten. Többségük 2-3 perc alatt választ, de 10 percen belül nagy részük befejezi a vásárlást.

 

A mobiltelefonokat is előszeretettel használják kutatásra, nézelődésre (közel 10%), valamint olyanok is akadnak, akik itt bonyolítják vásárlásukat is. Sőt, az a adatok azt mutatják, hogy a mobileszközök terén a táblagépek nagyon népszerűek az online táska webshopok körében (feltehetően a kijelzőméret miatt), ugyanis minden 20. látogató már táblagépről keresi fel az oldalt.

 

A legnépszerűbb mobileszköz csoport a Samsung Galaxy szériájának telefonjai és táblagépei: a mobilos felhasználók egyharmada használ ilyen készülékeket. Az Apple iPhone-jai és iPadjei csak a második helyen állnak.

 

"Amit kevesen tudnak, hogy a női táskát vásárlók 10-15%-a tulajdonképpen férfi, akik párjuknak szeretnének meglepetést szerezni egy-egy divatos modell megvásárlásával" – mondta Beck Mónika, a Táskaszalon.hu-t is üzemeltető Prémium Webáruházak Kft. ügyvezetője.

 

"A férfiak egyébként tudatosabbak, ha megtalálják, amit keresnek, nem nézelődnek tovább, hanem gyorsan rögzítik is a megrendelést. Míg a hölgyek szeretnek még azután is hezitálni, ha megtalálták azt a táskát, ami a legjobban tetszett nekik. Ők szeretik újra átnézni a teljes választékot."

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjat nyert az E.ON EnergiaKaland programja

Zöld egyensúly kategóriában az E.ON EnergiaKaland programja nyerte az Effekt 2030 díjat. Az energiacég munkatársai több mint tíz éve járják önkéntesként az iskolákat, hogy különleges tanórákat tartva segítsenek a pedagógusoknak a gyerekek energiatudatos nevelésében. Az Effekt 2030 díjjal a változások iránt elkötelezett, értékteremtő projektekbe, termékekbe, szolgáltatásokba vagy vállalkozásokba fektető gazdasági szereplőket jutalmazzák. 

2019. október 14. 18:36

A garázscégtől a világpiacig 5 év alatt

A CraftUnique Kft. csak néhány éve alakult, de a magyar fejlesztésű és gyártású 3D nyomtató, a CraftBot Plus már több nemzetközi díjat is nyert, és közel 25 országban vannak viszonteladóik világszerte. Nem csupán hardware-t, hanem a teljes ökoszisztémát: a nyomtatót vezérlő firmwaret, illetve a nyomtatáshoz szükséges un. szeletelő programot is házon belül fejlesztik. 

2019. október 14. 16:59

Az európai gyártóvállalatok nem tudják eredményesen alkalmazni az okostechnológiákat

Az európai gyártóvállalatok kétharmada nem használja fel az okosgyárak működéséből szerzett elemzési adatokat a hatékonyabb döntéshozáshoz – derül ki a Fujitsu napokban közzétett vizsgálati eredményeiből. Bár az okosgyár-technológiák megtérülésével kapcsolatban teljes az egyetértés, a gyártóvállalatok többsége nem használja ki maradéktalanul a lehetőségeket. 

2019. október 14. 15:23

Harmadik alkalommal is megrendezik a régió legnagyobb startup eseményét Budapesten

Az MFB csoporthoz tartozó Hiventures immáron harmadik alkalommal rendezi meg a Regional Startup and Innovation Day-t november 7-én a Szépművészeti Múzeumban, amely nem csak Magyarország, de a régió egyik legnívósabb startup networking eseménye is egyben. Tavalyihoz képest, a résztvevők új programelemekre és még több nemzetközi viszonylatban is elismert partnerre számíthatnak a rendezvényen. 

2019. október 14. 13:55

A Z-generáció kezében a zöldebb jövő

Magyarországon az italos kartondobozok mindössze 23%-a jut el a szelektív gyűjtőkbe, míg néhány európai országban ez az adat már 80%. Immár harmadik alkalommal indít kreatív reklámfilm pályázatot az IKSZ, „ZöldenJobb.mp4” elnevezéssel, ahol horror, tragédia és komédia műfajokban nevezhetnek a diákok. A pályázat szeretné ösztönözni a 13-19 éves korosztályt a szelektív hulladékgyűjtésre és felhívja figyelmüket az újrahasznosítás fontosságára. A nyertest pedig az egész ország megismerheti, hiszen a győztes kisfilmet több TV csatorna is sugározza majd a következő évben. 

2019. október 14. 12:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás