Kétlépcsős hitelesítést vezet be a Yahoo

Czipperer Dia, 2013. október 2. 12:23

A felhasználók adatainak védelme érdekében a Yahoo a Google-höz hasonlóan is lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kétlépcsős hitelesítéssel védjék adataikat.

 

A metódus úgy működik, mint a Google-nál vagy a Microsoftnál. Ha a rendszer azt érzékeli, hogy eddig ismeretlen eszközről próbál az illető bejelentkezni, máris életbe lép a kétlépcsős hitelesítés, vagyis egy újabb biztonsági réteg kerül a képbe. Ilyen esetben a Yahoo a felhasználó által előzőleg megadott biztonsági kérdést vagy mobilszámot kérdezheti.

 

Ezt a felületen lehet beállítani, a fiókinformációk (Account Info) fül alatt, ahol megadhatjuk, hogy életbe lépjen-e a kétlépcsős hitelesítési eljárás, és hozzáadhatjuk mobilszámunkat, amelyet a telefonra kapott hitelesítési kóddal rögzíthetünk a rendszerben saját fiókunkhoz.

 

 

Sőt, a Yahoo még arról is gondoskodott, hogy bizonyos alkalmazások – beleértve a Mail appot Androidon és iOS-en – nem működnek a kétlépcsős bejelentkezéssel. Emiatt a Yahoo bevezette az alkalmazás jelszavakat (App Passwords).

 

Az App Password lényege, hogy miután beállítottuk a kétlépcsős hiteleítést, a rendszer figyelmeztet arra, hogy hozzon létre egy alkalmazás jelszót a mobileszközöre. A felhasználó az adott alkalmazáshoz kap egy átmeneti, automatikusan generált jelszót a webes felületen, amivel az eszközön be tud lépni a jelszó felületre, ahol a Yahoo felhasználói adatokat megadva hozzáférhet fiókjához. Amennyiben már előzőleg belépett a fiókba, nem kell újra beírni a jelszót, az eszköz automatikusan bejelentkezik.

 

Ha elhagyjuk telefonunkat vagy mobileszközünket, a webes felületen eltávolíthatjuk a készüléket a listáról, hogy mások ne férjenek hozzá adatainkhoz.

 

Forrás: Mashable.com

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így alkalmazza a mesterséges intelligenciát a Bosch

Etikai határvonalakat húzott a Bosch a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásával kapcsolatban. A vállalat kötelező belső irányelvekben szabályozza, hogyan lehet termékeiben az MI-t használni. A Bosch MI etikai kódexének alapelve, hogy az MI-alapú döntéseket mindig az emberek ellenőrzik.

2020. február 26. 19:14

Progmatic Academy üzletrészt vásárol a Kulcs-Soft

A napokban került aláírásra az a szándéknyilatkozat, melynek értelmében a Kulcs-Soft Nyrt. 12%-os üzletrészt kíván szerezni a Progmatic Academy Korlátolt Felelősségű Társaságban. A vállalat hazai és nemzetközi szinten az egyik legdinamikusabban fejlődő intenzív, gyakorlatorientált szoftverfejlesztő képzési irányt képviseli, enyhítendő az általános munkaerőhiányt az informatikai szektorban.

2020. február 26. 17:51

Öt év alatt versenyképesebbé válhat a magyar gazdaság

A vállalatok és az ország gazdasági szempontból életképes jövője szorosan összefügg a szakképzett és motivált dolgozók megfelelő szűrésével és alkalmazásával. Viszont a legfrissebb kutatások alapján ma Magyarországon több, mint 40 százalék feletti a közepes- és nagyvállalatok fluktuációja, vagyis ötévente a teljes munkaerő bázis lecserélődik. A jelenség hátterére magyarázatot adhat, hogy a jelenleg felvett munkaerő 80 százaléka nem megfelelően kerül kiválasztásra.

2020. február 26. 13:20

A chatbot a cégvezető legjobb barátja

Employer branding, onboarding, HR-applikációk – divatos és gyakran puffogtatott kifejezések nem csak a toborzók és kommunikációs szakemberek, de a cégvezetők körében is. Mindeközben kevés vállalatot jellemez tudatosság a HR-stratégiát, a toborzásra fordított erőforrásokat és a járulékos költségeket tekintve, holott egy új kolléga kiválasztása átlagosan 50 napba és közel 1,2 millió forintba kerül a cégeknek. A kihívás és a verseny óriási, de a technológia ebben is partner: mesterséges intelligenciával a toborzásra fordított idő és a költségek is jelentősen csökkenthetők, így minden cégnek érdemes újragondolnia a hagyományos kiválasztási folyamatokat és eszközöket.

2020. február 26. 10:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Nemzeti Közműszolgáltató nevében indult adathalász támadás

2020. február 25. 13:40

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33
online sportfogadás