Kétlépcsős hitelesítést vezet be a Yahoo

Czipperer Dia, 2013. október 2. 12:23

A felhasználók adatainak védelme érdekében a Yahoo a Google-höz hasonlóan is lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kétlépcsős hitelesítéssel védjék adataikat.

 

A metódus úgy működik, mint a Google-nál vagy a Microsoftnál. Ha a rendszer azt érzékeli, hogy eddig ismeretlen eszközről próbál az illető bejelentkezni, máris életbe lép a kétlépcsős hitelesítés, vagyis egy újabb biztonsági réteg kerül a képbe. Ilyen esetben a Yahoo a felhasználó által előzőleg megadott biztonsági kérdést vagy mobilszámot kérdezheti.

 

Ezt a felületen lehet beállítani, a fiókinformációk (Account Info) fül alatt, ahol megadhatjuk, hogy életbe lépjen-e a kétlépcsős hitelesítési eljárás, és hozzáadhatjuk mobilszámunkat, amelyet a telefonra kapott hitelesítési kóddal rögzíthetünk a rendszerben saját fiókunkhoz.

 

 

Sőt, a Yahoo még arról is gondoskodott, hogy bizonyos alkalmazások – beleértve a Mail appot Androidon és iOS-en – nem működnek a kétlépcsős bejelentkezéssel. Emiatt a Yahoo bevezette az alkalmazás jelszavakat (App Passwords).

 

Az App Password lényege, hogy miután beállítottuk a kétlépcsős hiteleítést, a rendszer figyelmeztet arra, hogy hozzon létre egy alkalmazás jelszót a mobileszközöre. A felhasználó az adott alkalmazáshoz kap egy átmeneti, automatikusan generált jelszót a webes felületen, amivel az eszközön be tud lépni a jelszó felületre, ahol a Yahoo felhasználói adatokat megadva hozzáférhet fiókjához. Amennyiben már előzőleg belépett a fiókba, nem kell újra beírni a jelszót, az eszköz automatikusan bejelentkezik.

 

Ha elhagyjuk telefonunkat vagy mobileszközünket, a webes felületen eltávolíthatjuk a készüléket a listáról, hogy mások ne férjenek hozzá adatainkhoz.

 

Forrás: Mashable.com

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új Oracle megoldások

Az Oracle OpenWorld 2019 konferencia második napján számos új megoldást jelentettek be: mostantól elérhető az Oracle AI-vezérelt hangasszisztens, új CX platform és új ERP tulajdonságok is.

2019. szeptember 18. 11:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás