Kétlépcsős hitelesítést vezet be a Microsoft

Czipperer Dia, 2013. április 18. 13:57

A Microsoft is bevezeti a kétlépcsős hitelesítési eljárást saját fiókjainál (korábban Windows Live ID), ami megakadályozza, hogy illetéktelenek is hozzáférjenek adatainkhoz.

Manapság a biztonság elengedhetetlen kérdés, és sajnos a jelszóvédelem nem elég már. Ha megszerezték jelszavunkat bármilyen hackelési módszerrel, szabad az út az adataink felé. A Microsoft ennek kiküszöbölésére vezette be a kétlépcsős hitelesítést a Microsoft fiókokra (Outlook, Messenger, SkyDrive), és ezeket a beállításokat más eszközeinkre is szinkronizálhatjuk.

 

Korábban a Gmail kapcsán előjött a kéttényezős hitelesítési eljárás (cikkben az 5. pont), amelynek lényege, hogy ha valaki hozzáfér felhasználónevünkhöz és jelszavunkhoz, akkor sem tud belépni a fiókunkba. 

 

  

Ilyenkor, ha beírjuk belépési adatainkat, további „információt” kell megadnunk, például kódot küld a telefonunk. A Microsoft Windows Phone is kínál olyan hitelesítő alkalmazást, amely offline módban is lehetővé teszi a kétlépcsős ellenőrzést.

 

Az egész folyamat elsőre úgy tűnik, sok macerával jár, de ki lehet választani, hogy ne kérje a kódot olyan eszközökön, amelyet gyakran használunk. Ilyen esetben csak akkor kéri a kódot, ha 60 napig nem használjuk.

 

 

 Forrás: Mashable.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38