MÁV: 500-ra duzzadt a Wi-Fi-vel felszerelt kocsik száma

Czipperer Dia, 2013. október 4. 15:56

A MÁV-START Zrt.-nél folyamatosan bővül a Wi-Fivel ellátott vasúti kocsik száma az InterCity és elővárosi vonatokon. Októberben elején az ötszázadik internetezésre alkalmas jármű is forgalomba állt.

 

Ott voltunk a márciusi sajtótájékoztatón, ahol a MÁV-START Zrt. és a T-Systems Magyarország közösen megfogalmazták terveiket, vagyis, hogy tovább bővült a Wi-Fi lefedettséggel rendelkező vasúti kocsik száma: a cél mind a 735 kocsi internetellátása, és bár nem valósult meg július  végi határidő, azóta is folyamatosan bővül az internet hozzáférésre alkalmas járművek köre.

 

Most ott tartunk, hogy októberre az ötszázadik wi-fis jármű is forgalomba állt, és ha minden jól megy, novemberben a hatszázadik is megkezdheti első wi-fis útját.

 

A mostani fejlesztéssel többek között a miskolci, nyíregyházi, debreceni, váci, szobi, újszászi, ceglédi, szolnoki, pécsi és a szombathelyi Wi-Fi-vel ellátott kocsik köre bővült.

 

Azokat a vonatokat, ahol biztosított az internetelérés, a belső felületen és a belső terekben is WIFI matricákkal jelöli a vasúttársaság. Így az utasoknak a jövőben könnyebb lesz azonosítani az internetszolgáltatással rendelkező kocsikat

 

Kulcsszavak: Wi-Fi MÁV internet T-Systems

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58

Átszámítva közel 40 millió forintot fizettek a világ első SMS üzenetéért

2021. december 21. 17:35

Digitális műtárgyként árverezi el a Vodafone a világ első SMS-ét

2021. december 14. 15:32