Dél-Koreában a phabletek a menők

Czipperer Dia, 2013. október 15. 10:41

Egyre inkább hódítanak a nagykijelzős telefonok, a phabletek, amelyek okostelefonnak már túlméretezettek, ám táblagépeknek ugyanakkor túl kicsik. Dél-Koreában kiemelt figyelmet kapnak.

A Flurry ábrája szemlélteti számunkra, mennyire népszerű jelenleg az okostelefon és táblagép között áll kategória, a phablet. Úgy tűnik, világszerte a kiskijelzős táblagépek elterjedtségével vetekszik (7%v.s 6% a phaletek javára), és itt még a kise méretű telefonok is jelen vannak (4%).

 

A Galaxy Note 3 bemutatóján a Samung kollégáival való beszélgetés során került szóba az Ázsiában uralkodó trend, ahol már-már cikinek számít a kis kijelzős telefon. A felmérés ezt látszik igazolni, ugyanis Dél-Korára vetítve a kérdést látható, hogy a kis kijelzős modellek eltűntek a sorból, valamint a phabletek majdnem olyan arányban vannak jelen (41%), mint közepes méretű mobilok (54%). Itt ez a két kategória hódít, a táblagépeket elenyésző mennyiségen használnak.

 

 

Dél-Koreában nem olyan meglepő módon a Samsung uralja a piacot 60%-os részesedéssel, és a Flurry szerint az itt használatos eszközök 85%-a helyi gyártmányú is.

 

Nálunk éppen trendforduló zajlik, hiszen míg régebben a nagy kijelzős telefonokat el sem tudtuk képzelni, addigra ma már a táblagépek szinte természetes részét képezik a piaci kínálatnak, és a phablet, mint kategória is egyre nagyobb szeletet hasít ki magánnak a tortából. Ezt hazai kutatócégek felmérései is igazolni látszanak, amelyből a Galaxy Note 3 népszerűsége is jól látszik.

 

Forrás: Mashable.com

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új, minden szektorra kiterjedő szolgáltatáskereső portál indul Magyarországon

A Brillit.com megújulásával egy új, minden területet lefedő szolgáltatáskereső portál indul Magyarországon, egyfajta interaktív vállalkozói marketplace. Az egyedülálló és ingyenes üzletfejlesztési platform, a Brillit, ezzel egy olyan digitális szolgáltatáskereső felületet hoz létre saját – már most is 4000 céget és vállalkozót tartalmazó adatbázisából –, ahol bárki, legyen az magánszemély vagy cég, könnyen rátalálhat az igényeinek megfelelő szolgáltatásra. Ezzel párhuzamosan az oldalra regisztráló szolgáltatók saját profiljuk kitöltésével erősíthetik online jelenlétüket, és ezáltal jelentősen támogathatják értékesítési törekvéseiket.

2023. május 29. 10:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01