Dél-Koreában a phabletek a menők

Czipperer Dia, 2013. október 15. 10:41

Egyre inkább hódítanak a nagykijelzős telefonok, a phabletek, amelyek okostelefonnak már túlméretezettek, ám táblagépeknek ugyanakkor túl kicsik. Dél-Koreában kiemelt figyelmet kapnak.

A Flurry ábrája szemlélteti számunkra, mennyire népszerű jelenleg az okostelefon és táblagép között áll kategória, a phablet. Úgy tűnik, világszerte a kiskijelzős táblagépek elterjedtségével vetekszik (7%v.s 6% a phaletek javára), és itt még a kise méretű telefonok is jelen vannak (4%).

 

A Galaxy Note 3 bemutatóján a Samung kollégáival való beszélgetés során került szóba az Ázsiában uralkodó trend, ahol már-már cikinek számít a kis kijelzős telefon. A felmérés ezt látszik igazolni, ugyanis Dél-Korára vetítve a kérdést látható, hogy a kis kijelzős modellek eltűntek a sorból, valamint a phabletek majdnem olyan arányban vannak jelen (41%), mint közepes méretű mobilok (54%). Itt ez a két kategória hódít, a táblagépeket elenyésző mennyiségen használnak.

 

 

Dél-Koreában nem olyan meglepő módon a Samsung uralja a piacot 60%-os részesedéssel, és a Flurry szerint az itt használatos eszközök 85%-a helyi gyártmányú is.

 

Nálunk éppen trendforduló zajlik, hiszen míg régebben a nagy kijelzős telefonokat el sem tudtuk képzelni, addigra ma már a táblagépek szinte természetes részét képezik a piaci kínálatnak, és a phablet, mint kategória is egyre nagyobb szeletet hasít ki magánnak a tortából. Ezt hazai kutatócégek felmérései is igazolni látszanak, amelyből a Galaxy Note 3 népszerűsége is jól látszik.

 

Forrás: Mashable.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20

Nívó-díjat kapott a Magyar Telekom

2022. április 29. 20:24