A Lenovo az LG fölé kerekedett az okostelefon-piacon

Czipperer Dia, 2013. november 15. 16:38

Az Apple és Samsung uralma egyelőre megdönthetetlennek látszik az okostelefon-szegmensben , ám a harmadik helyen változás történt: az LG helyébe meglepő módon a Lenovo lépett.

A Lenovóról első hallásra nem az okostelefonjaik jutnak eszünkbe, sokkal inkább a PC-k. Ha fel kellene sorolni akár egy Lenovo telefont is, akkor talán a Vibe Z modell ugrana be sokaknak, amely a napokban jelent meg.

 

Ennek ellenére nem pozícionálnánk őket túlságosan a lista tetejére az okostelefon-piacon. Sokkal inkább tennénk a harmadik helyre egy olyan gyártót, mint például a Sony, Huawei, HTC, Motorola. Azonban jelenleg a lista harmadik helyén a Lenovo csücsül, megelőzte ezzel az LG-t.

 

Tény, hogy  a Lenovo európai és amerikai piacokon való jelenléte  nem az okostelefonokban kristályosodik ki igazán, ám az anyaország,  Kína nagy népessége, és az ottani jelenlét elég volt ahhoz, hogy még az LG-t is kiüsse a nyeregből.

 

A Samsung áll jelenleg a lista első helyén 32,1%-kal, második az Apple 12,1-kal. Ez utóbbi azonos a tavalyi év adataival – az vállalat részesedése az előző negyedévhez képest 2,2%-ot csökkent.

 

Forrás: Übergizmo.com

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Influence Media nyerte a Continental Magyarország kommunikációs tenderét

Többfordulós, meghívásos tenderen az Influence Media integrált kommunikációs ügynökség nyerte el a Continental Magyarország vállalati kommunikációs és PR feladatokra kiírt tenderét. A közös munka már áprilisban elindult, az együttműködés keretében az ügynökség a Continental országos vállalati kommunikációs osztályának, illetve a gumiabroncs üzletágának nyújt kommunikációs szolgáltatást.

2023. május 31. 21:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39