A Lenovo az LG fölé kerekedett az okostelefon-piacon

Czipperer Dia, 2013. november 15. 16:38

Az Apple és Samsung uralma egyelőre megdönthetetlennek látszik az okostelefon-szegmensben , ám a harmadik helyen változás történt: az LG helyébe meglepő módon a Lenovo lépett.

A Lenovóról első hallásra nem az okostelefonjaik jutnak eszünkbe, sokkal inkább a PC-k. Ha fel kellene sorolni akár egy Lenovo telefont is, akkor talán a Vibe Z modell ugrana be sokaknak, amely a napokban jelent meg.

 

Ennek ellenére nem pozícionálnánk őket túlságosan a lista tetejére az okostelefon-piacon. Sokkal inkább tennénk a harmadik helyre egy olyan gyártót, mint például a Sony, Huawei, HTC, Motorola. Azonban jelenleg a lista harmadik helyén a Lenovo csücsül, megelőzte ezzel az LG-t.

 

Tény, hogy  a Lenovo európai és amerikai piacokon való jelenléte  nem az okostelefonokban kristályosodik ki igazán, ám az anyaország,  Kína nagy népessége, és az ottani jelenlét elég volt ahhoz, hogy még az LG-t is kiüsse a nyeregből.

 

A Samsung áll jelenleg a lista első helyén 32,1%-kal, második az Apple 12,1-kal. Ez utóbbi azonos a tavalyi év adataival – az vállalat részesedése az előző negyedévhez képest 2,2%-ot csökkent.

 

Forrás: Übergizmo.com

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ötödik a Samsung a Best Global Brands listáján

A Samsung 74,6 milliárd dolláros értékkel, az ötödik helyen szerepel az Interbrand száz céget bemutató Best Global Brands listáján. A vállalat a tavalyi, 2020-as eredményekhez képest 20 százalékos növekedést mutatott, így megerősítette pozícióját a világ legjobb 5 márkája között. 

2021. október 21. 20:15

Együttműködés a Mercedes-Benz, a Stellantis és a TotalEnergies között

A Stellantis, a TotalEnergies és a Mercedes-Benz megállapodást kötöttek arról, hogy a Mercedes-Benzt az Automotive Cells Company (ACC) új partnereként üdvözölhetik. A megállapodás célja, hogy megalkossák az elektromos autózás alappillérét jelentő, európai akkumulátort. A Mercedes-Benz belépése az ACC-be egyértelműen bizonyítja az iparág fejlődését. Emellett a belépést követően a partnerek vállalják, hogy 2030-ra legalább 120 GWh-ra növelik az ACC ipari kapacitását.

2021. október 21. 18:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20