A Lenovo az LG fölé kerekedett az okostelefon-piacon

Czipperer Dia, 2013. november 15. 16:38

Az Apple és Samsung uralma egyelőre megdönthetetlennek látszik az okostelefon-szegmensben , ám a harmadik helyen változás történt: az LG helyébe meglepő módon a Lenovo lépett.

A Lenovóról első hallásra nem az okostelefonjaik jutnak eszünkbe, sokkal inkább a PC-k. Ha fel kellene sorolni akár egy Lenovo telefont is, akkor talán a Vibe Z modell ugrana be sokaknak, amely a napokban jelent meg.

 

Ennek ellenére nem pozícionálnánk őket túlságosan a lista tetejére az okostelefon-piacon. Sokkal inkább tennénk a harmadik helyre egy olyan gyártót, mint például a Sony, Huawei, HTC, Motorola. Azonban jelenleg a lista harmadik helyén a Lenovo csücsül, megelőzte ezzel az LG-t.

 

Tény, hogy  a Lenovo európai és amerikai piacokon való jelenléte  nem az okostelefonokban kristályosodik ki igazán, ám az anyaország,  Kína nagy népessége, és az ottani jelenlét elég volt ahhoz, hogy még az LG-t is kiüsse a nyeregből.

 

A Samsung áll jelenleg a lista első helyén 32,1%-kal, második az Apple 12,1-kal. Ez utóbbi azonos a tavalyi év adataival – az vállalat részesedése az előző negyedévhez képest 2,2%-ot csökkent.

 

Forrás: Übergizmo.com

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új cégtársak a PwC Magyarország vezetői között

A PwC Magyarország örömmel jelenti be két új cégtárs kinevezését. A könyvvizsgálati üzletágat 2022. július 1-jétől Sávoly-Hatta Anita és Halmosi Gábor erősíti partneri pozícióban.

2022. július 3. 10:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24