A Lenovo az LG fölé kerekedett az okostelefon-piacon

Czipperer Dia, 2013. november 15. 16:38

Az Apple és Samsung uralma egyelőre megdönthetetlennek látszik az okostelefon-szegmensben , ám a harmadik helyen változás történt: az LG helyébe meglepő módon a Lenovo lépett.

A Lenovóról első hallásra nem az okostelefonjaik jutnak eszünkbe, sokkal inkább a PC-k. Ha fel kellene sorolni akár egy Lenovo telefont is, akkor talán a Vibe Z modell ugrana be sokaknak, amely a napokban jelent meg.

 

Ennek ellenére nem pozícionálnánk őket túlságosan a lista tetejére az okostelefon-piacon. Sokkal inkább tennénk a harmadik helyre egy olyan gyártót, mint például a Sony, Huawei, HTC, Motorola. Azonban jelenleg a lista harmadik helyén a Lenovo csücsül, megelőzte ezzel az LG-t.

 

Tény, hogy  a Lenovo európai és amerikai piacokon való jelenléte  nem az okostelefonokban kristályosodik ki igazán, ám az anyaország,  Kína nagy népessége, és az ottani jelenlét elég volt ahhoz, hogy még az LG-t is kiüsse a nyeregből.

 

A Samsung áll jelenleg a lista első helyén 32,1%-kal, második az Apple 12,1-kal. Ez utóbbi azonos a tavalyi év adataival – az vállalat részesedése az előző negyedévhez képest 2,2%-ot csökkent.

 

Forrás: Übergizmo.com

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tovább nőtt a Huawei márkaértéke

A Huawei a tavalyi évhez képest két helyet javítva az előkelő 45. helyen végzett a BrandZ idei Top 100-as listáján. A cég zsinórban ötödik alkalommal kapott helyet a legértékesebb nemzetközi márkákat felvonultató rangsorban, márkaértéke kilenc százalékkal, 29,4 milliárd USD-re nőtt az elmúlt egy évben. 

2020. július 4. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás