Megújult a Kecskeméti Gyógyintézeti Központ informatikai hálózata

MTI Sajtóadatbank, 2013. november 29. 08:28

Több mint 460 millió forintos beruházással elkészült a Kecskeméti Gyógyintézeti Központ informatikai hálózatának fejlesztése - közölte az intézmény főigazgatója. Svébis Mihály a legnagyobb magyarországi kórházi informatikai fejlesztésnek nevezte a - 11 milliárd forintot meghaladó Pólus projekt részeként elvégzett - beruházást.

A főigazgató bejelentette: a 2011 áprilisában megkezdődött Pólus projekt 2014 márciusában készül el. Bányai Gábor (Fidesz-KDNP), a korábbi intézményfenntartó, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke hangsúlyozta: a megyei önkormányzat már korábban megkezdte az informatikai rendszer fejlesztését, mintegy 200 millió forint összegben kicserélte a kórház szervereit. Zombor Gábor (Fidesz-KDNP), Kecskemét polgármestere, a kórház korábbi főigazgatója kiemelte: a mostani beruházás nemcsak az informatikai rendszer felújítása miatt, hanem a kórház póluskórházzá történő átalakítása szempontjából is fontos. Hangsúlyozta, hogy a kórház a fejlesztések befejezése után az ország egyik legkorszerűbb egészségügyi intézménye lesz.

 

Mészáros János, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) dél-alföldi területi igazgatója szerint a kórház ma már komoly informatikai háttér nélkül nem tud megfelelni az elvárásoknak. Bejelentette: a Kecskeméti Gyógyintézeti Központba integrálódott két kórház – a kalocsai és a kiskunfélegyházi – további fejlesztéséről már kormánydöntés született.
 

 

Kulcsszavak: egészségügy

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megtörtént az eddigi legsikeresebb exit a Hiventuresnél

Lezárta eddigi legeredményesebb exitjét az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures Zrt. A tőkealap-kezelő az egyik legnagyobb magyar tulajdonú logisztikai vállalatnak, a Trans-Spednek adta el 27%-os kisebbségi tulajdonrészét a Webshippy-ben, az e-kereskedelmi logisztika digitalizálásában úttörő startupban. 

2021. január 27. 14:59

Milliárdos megrendeléseket kapott a Bosch a fedélzeti számítógépeire

A Bosch fedélzeti számítógépei a járműelektronika mindeneseként, a szabályzóegységek egyre több funkcióját gyűjtik össze a nagy teljesítményű központi elektronikai modulokban. Ezek az eszközök már több mint egy éve segítik a vezetéstámogató és járműdinamikai rendszereket, hamarosan pedig elérhetők lesznek a vezetőtér funkcióit és a karosszériaelektronikát vezérlő központi számítógépek is. Így a Bosch minden más vállalatnál szélesebb portfólióval rendelkezik majd a fedélzeti számítógépek fejlesztésében. 

2021. január 27. 13:41

Növénytermesztési eljárást automatizálnak a SZTAKI kutatói

Az ELKH SZTAKI is részt vesz a HydroCobotics nevű projektben, melynek célja hidropónián alapuló, környezetbarát, automatizált, robotos növénytermesztési eljárás kidolgozása.  A hidroponia olyan fenntartható és profitábilis növénytermesztést jelent, ahol talajt nem, csak vizet és ásványi anyagokat használnak. Ezzel helyet is lehet spórolni, sokkal több és többféle növényt lehet termeszteni egy viszonylag kis területen, mint ahogy azt a klasszikus eljárások lehetővé teszik.

2021. január 27. 11:02

Másfél év kell az Európai vállalatoknak a visszaálláshoz

A digitális és a fenntarthatósági átállást sürgető európai vállalatok rövidebb időn belül, megerősödve hagyják maguk mögött a Covid19 okozta válságot az Accenture új kutatása szerint. 

2021. január 27. 09:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás