Netkapcsolat nélkül is elérhető lesz a Twitter mobilon

Czipperer Dia, 2013. december 9. 12:14

A népszerű mikroblogot, a Twittert egyre többen használják világszerte, így a vállalat egy olyan fejlesztésen dolgozik, amely tovább növelhetné az aktív felhasználói bázist. A fejlődő piacokon szeretné biztosítani az internet nélküli elérést mobilkészülékeken.

A Twitter egy szingapúri startuppal, az U2opia Mobile-lal dolgozik együtt azon, hogy a fejlődő piacokon is elterjesszék a szolgáltatást.  A vállalat jövő év márciusában egy olyan szolgáltatást indít, amely lehetővé teszi az internetkapcsolattal nem rendelkező telefonok számára, hogy használják a Twittert.

 

 

Az U2opia Mobile egy telefonos protokollt, az USSD-t (Unstructured Sopplementary Data) használja, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy hozzáférjenek a népszerű frissítésekhez egy kódsor betárcsázásával. Mindehhez pedig nincs szükség internetkapcsolatra. Ez a prtokoll nem a képeket, grafikonokat és videókat , így ezeket nem látják a felhasználók. nem látják a felhasználók.  A cég már korábban kidolgota ezt a megoldást a Facebook és a Google Talk esetében is .

 

A Twitternek már több mint 230 millió felhasználója van, de mint minden vállalat, ők is folyamatosan keresik a növekedés lehetőségét. Ez a megoldás lehet az egyik útja annak, hogy gyarapítsák a felhasználók táborát az olyan régiókban, mint Brazília és India, ahol még nincs akkora széleskörű hozzáférés az okostelefonokhoz.

 

Forrás: Techspot.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20