Netkapcsolat nélkül is elérhető lesz a Twitter mobilon

Czipperer Dia, 2013. december 9. 12:14

A népszerű mikroblogot, a Twittert egyre többen használják világszerte, így a vállalat egy olyan fejlesztésen dolgozik, amely tovább növelhetné az aktív felhasználói bázist. A fejlődő piacokon szeretné biztosítani az internet nélküli elérést mobilkészülékeken.

A Twitter egy szingapúri startuppal, az U2opia Mobile-lal dolgozik együtt azon, hogy a fejlődő piacokon is elterjesszék a szolgáltatást.  A vállalat jövő év márciusában egy olyan szolgáltatást indít, amely lehetővé teszi az internetkapcsolattal nem rendelkező telefonok számára, hogy használják a Twittert.

 

 

Az U2opia Mobile egy telefonos protokollt, az USSD-t (Unstructured Sopplementary Data) használja, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy hozzáférjenek a népszerű frissítésekhez egy kódsor betárcsázásával. Mindehhez pedig nincs szükség internetkapcsolatra. Ez a prtokoll nem a képeket, grafikonokat és videókat , így ezeket nem látják a felhasználók. nem látják a felhasználók.  A cég már korábban kidolgota ezt a megoldást a Facebook és a Google Talk esetében is .

 

A Twitternek már több mint 230 millió felhasználója van, de mint minden vállalat, ők is folyamatosan keresik a növekedés lehetőségét. Ez a megoldás lehet az egyik útja annak, hogy gyarapítsák a felhasználók táborát az olyan régiókban, mint Brazília és India, ahol még nincs akkora széleskörű hozzáférés az okostelefonokhoz.

 

Forrás: Techspot.com

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

12 millió eurónyi beruházás a Schneider Electricnél

Összesen mintegy 12 millió eurónyi beruházást valósított meg az idei évben magyarországi gyáraiban és logisztikai központjában a Schneider Electric. A fejlesztések keretében többek között modernebb gyártósorokat állított üzembe a cég, illetve bővítette gyöngyösi telephelyét.

2020. december 3. 19:55

Magyar cég innovációja segíti a nemzetközi sportóriás terjeszkedését

Magyar fejlesztésű kasszákkal nyitott novemberben a Decathlon első lettországi üzlete. A világ legnagyobb sportszerforgalmazója korábban ausztriai és a szerbiai indulásában is a Laurel Cégcsoport megoldásaira támaszkodott. A döntést a korábbi jó tapasztalatokkal, a magyar szolgáltató rendszereinek rugalmasságával és a rekordgyorsaságú telepítéssel indokolták.

2020. december 3. 12:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ismét lehet pályázni a Magyar Innovációs Nagydíjra

2020. december 1. 14:57

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52
online sportfogadás