Netkapcsolat nélkül is elérhető lesz a Twitter mobilon

Czipperer Dia, 2013. december 9. 12:14

A népszerű mikroblogot, a Twittert egyre többen használják világszerte, így a vállalat egy olyan fejlesztésen dolgozik, amely tovább növelhetné az aktív felhasználói bázist. A fejlődő piacokon szeretné biztosítani az internet nélküli elérést mobilkészülékeken.

A Twitter egy szingapúri startuppal, az U2opia Mobile-lal dolgozik együtt azon, hogy a fejlődő piacokon is elterjesszék a szolgáltatást.  A vállalat jövő év márciusában egy olyan szolgáltatást indít, amely lehetővé teszi az internetkapcsolattal nem rendelkező telefonok számára, hogy használják a Twittert.

 

 

Az U2opia Mobile egy telefonos protokollt, az USSD-t (Unstructured Sopplementary Data) használja, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy hozzáférjenek a népszerű frissítésekhez egy kódsor betárcsázásával. Mindehhez pedig nincs szükség internetkapcsolatra. Ez a prtokoll nem a képeket, grafikonokat és videókat , így ezeket nem látják a felhasználók. nem látják a felhasználók.  A cég már korábban kidolgota ezt a megoldást a Facebook és a Google Talk esetében is .

 

A Twitternek már több mint 230 millió felhasználója van, de mint minden vállalat, ők is folyamatosan keresik a növekedés lehetőségét. Ez a megoldás lehet az egyik útja annak, hogy gyarapítsák a felhasználók táborát az olyan régiókban, mint Brazília és India, ahol még nincs akkora széleskörű hozzáférés az okostelefonokhoz.

 

Forrás: Techspot.com

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újabb felvásárlással erősít a Raben Group

Németországi növekedési stratégiájának részeként a Raben Group felvásárolta a Luible Logistik GmbH-t. Az európai logisztikai szolgáltató ezzel tovább bővíti szállítmányozási hálózatát a helyi piacon, és erősíti pozícióját a kombinált közúti és vasúti szállításban.

2021. szeptember 20. 15:59

Az ABB olaszországi gyárából többé nem kerül ki hulladék a lerakóba

Az ABB frosinonei (Olaszország) Smart Power gyártóüzemében sikerült elérni, hogy az üzem területéről egyáltalán ne kerüljön ki hulladék a lerakóhelyre, és mindezt 14 évvel az Európai Unió körforgásos gazdaságról szóló csomagjában rögzített 2035-ös céldátum előtt, melyhez legfeljebb 10%-nyi lerakóba kerülő hulladékmennyiség van kötve.

2021. szeptember 20. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Tapasztalja meg a legendás játékot

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46