Obama nem használhat iPhone-t

Czipperer Dia, 2013. december 11. 13:05

A The Guardian számolt be arról, hogy még Barack Obama esetében sem tettek kivételt: mivel az iPhone nem elég biztonságos, az amerikai elnök és a Fehér Ház munkatársai nem használhatják a készüléket.

Barack Obama már korábban fellebbezett az iPhone betiltás ellen, amely az akkori Samsung-Apple szabadalmi vita kapcsán rajzolódott ki. Akkor sikerült élnie jogával, ám ezúttal hiába ő az amerikai elnök, mégsem használhat iPhone készüléket, és ez ellen nem tehet semmit.

 

 

Biztonsági tanácsadók szerint ugyanis nem elég biztonságos a készülék, ezt Barack Obama is elmondta  egy sajtóeseményen. Két lányának – Sashának és Maliának – azonban éppen ilyen telefonja van, és, ahogy az elnök fogalmazott: „úgy tűnik, sokat használják”. Így máris ott a kikapu az elnök számára is.

 

Obama az Egyesült Államok első olyan elnöke, aki e-mailezik, és még 2009-ben az NSA-val is harcolt azért, hogy BlackBerryt használhasson – ám itt is maximálva van, hány emberrel tarthatja a kapcsolatot (10 ember). Ám, most nem sikerült csatát nyernie, ő és a Fehér Ház személyzete sem használhatja az Apple okostelefonját.

 

Bár a leleményes elnök itt is próbál rést találni, ugyanis van egy iPad 2 táblagépe: a korlátozás pedig csak az iPhone-ra vonatkozik. Ezt az eszközt még Steve Jobs személyesen adta neki, még 2011-ben.

 

Forrás: TheGuardian.com

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így óvja a szemét, ha sokat ül kijelző előtt

Tudta, hogy a nyugati emberek naponta átlagosan 6 órát töltenek különböző képernyők előtt? Ha belegondol, egy kicsit furcsa is, hogy a telefonunk kijelzőjére védőfóliát teszünk, a laptop kijelzőjét folyamatosan törölgetjük, portalanítjuk, szóval óvjuk az eszközeinket, miközben a szemünk védelmére nem is gondolunk. Íme pár tipp, ami segíthet megtartani a szeme egészségét, ha sok időt tölt kijelző előtt.

2022. június 13. 17:17

Esztétikus magas teljesítményű asztali számítógép - igenis létezik!

Ebben a cikkben azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy igenis reális elképzelésnek számíthat egy olyan asztali számítógép beszerzése, amelyik nemcsak teljesítményben, hanem az esztétikumot tekintve is elsőrendű vételnek számít. Következzenek tehát a részletek!

2022. február 15. 18:06

Hogyan ne válj a hackerek áldozatává másodpercek alatt?

Elképzelhetetlen ma már az élet internet nélkül. Munkához, tanuláshoz, de sokan még a heti bevásárlást is a világhálóra fellépve oldják meg.

2022. január 31. 09:19

Mit kell tudni az okosotthonokban megtalálható szenzorokról és érzékelőkről?

Amikor egy okosotthon kialakítása mellett döntünk, érdemes végiggondolni annak koncepcióját. Mindezt annak érdekében, hogy élhessünk az okosotthon egyik legnagyobb előnyével, a bővíthetőséggel.

2022. január 25. 09:45

6 tipp, hogy ne kelljen idő előtt cserélni a mobiltelefon akkumulátorát

A mobiltelefon akkumulátora egy olyan alkatrész, amin a legtöbbet tudnak aggódni az emberek. Amint kézbe veszik az újonnan vásárolt készüléküket, sokan máris azon kezdenek el agyalni, hogy vajon meddig bírja majd az akksija? 

2021. december 17. 11:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24

Átadták az Országos Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjait

2022. június 13. 17:27