Retina szkenneres drónok kézbesíthetnek Dubaiban

Czipperer Dia, 2014. február 11. 10:46

Az Egyesült Arab Emírségek a héten jelentette be tervét a Virtual Future Exhibition konferencián, miszerint drónokat használnának egyes csomagok kézbesítésére. A tesztidőszak hat hónapig tartana Dubaiban, majd később az ország egész területére kiterjesztenék a megoldást.

A drónokkal való szállítás egyre nagyobb érdeklődést mutat, több vállalat is hasonló projekten dolgozik. Nemrég az Amazon háza táján lehetett hallani ilyen irányú tervekről, ám ott még ebben az évben nem indul el élesben a szolgáltatás, a technológia biztonságos telepítéséhez időre van szükség. Lehet, hogy az Egyesült Arab Emírségek megelőzi az Amazont ezen a téren.

 

Mohammed al-Gergawi, a kabinet ügyeiért felelős miniszter számolt be a Reutersnek arról a tervükről, hogy drónokkal szállítanának az országban. A tervek szerint a „repülő postások” olyan dokumentumokat szállítanának az állampolgároknak, mint a jogosítvány és más kormányzati papírok. A prototípus már készen áll a hat hónapos tesztelésre, mely elsőként Dubaiban bizonyíthatna. Ha sikeres tesztidőszakot zárnak, egy éven belül a rendszer működésbe léphetne az országban.

 

 

Az Egyesült Arab Emírségek kormánya egy rendezvényen (Virtual Future Exhibition) ismertette ezirányú terveiket, és a rendszert is bemutatták. A drónok 45 centi szélesek, négy rotorral rendelkeznek, és akkumulátorral működnek – egyéb technológia részletekről még nem számoltak be. Abdulrahman Alserkal, a projekt mérnöke elmondta a Reutersnek, hogy a drónok ujjlenyomat-olvasó és retina érzékelő rendszerrel lesznek felszerelve, annak érdekében, hogy a küldemény ne kerüljön illetéktelen kezekbe.

 

Az ország hatósága nagy érdeklődést mutat a drónok iránt. A múlt hónapban szintén Dubaiban kezdték el tesztelni azt a quadrocoptert, amely a tűzoltóknak segít figyelemmel kísérni és elemezni a különféle tűzeseteket. A helyi rendőrség kísérleti szinten tavaly szintén elkezdte már használni a drónokat, hogy megerősítsék a város biztonságát és felügyeljék a tömeget a nagyobb sporteseményeken.

 

Forrás: TheVerge.com

Kulcsszavak: megoldás szállitás drón

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együttműködés a jövő digitális egyészségügyi megoldásaiért

A General Electric (GE) egészségügyi üzletága, a GE Healthcare és a Hiventures, az MFB csoport tagja stratégiai megállapodást kötött annak érdekében, hogy kölcsönösen segítsék a jövő egészségiparhoz kapcsolódó innovatív elképzeléseit és kezdeményezéseit. A két vállalat közös célja, hogy az együttműködés révén a kezdeményezések minél eredményesebbek és önfenntartóak legyenek és ezáltal hozzájáruljanak egy értékteremtő startup ökoszisztéma kialakulásához az európai régióban.

2018. december 12. 08:39

Kelet-európai partnert választott a Facebook

A Magyarországon is egyre jelentősebb piaci szereplővé váló online kereskedő és marketing cég, a Retargeting.biz lett a Facebook egyik első hivatalos marketing partnere a kelet-európai régióban. Ezzel a vállalat azon ötven európai cég közé tartozik, amelyek egyszerre birtokolják a Facebook Marketing Partner és Google Premier Partner címeket.

2018. december 11. 17:20

Székesfehérvár az okosvárossá válás küszöbén

A Vodafone Magyarországgal kötött megállapodásnak köszönhetően Fejér megye székhelye lehetővé tette a városlakók számára az okos parkolás lehetőségét. A szolgáltató rendszerének köszönhetően Székesfehérváron mintegy száz parkolóhely foglaltsági állapotát követhetik nyomon a lakosok a mobiljuk segítségével. A legmodernebb technológiákat bemutató sajtótájékoztatón a résztvevők láthatták a századik NB-IoT megoldással működő parkolószenzor telepítését is.

2018. december 11. 14:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Okos karácsonyi ajándékok

Munkába állt VANDA, az első virtuális üzleti asszisztens Magyarországon

2018. december 11. 18:55

Huszonkét 5G távközlési hálózat kiépítésére szerződött eddig a Huawei

2018. november 23. 11:02

Windows 10 Professional olcsón és ingyenes kézbesítéssel

2018. november 8. 16:27

eTrends Monitor: a készpénzmentes fizetés már népszerűbb a netezők körében

2018. október 8. 10:12
cloudappsportal.com