Retina szkenneres drónok kézbesíthetnek Dubaiban

Czipperer Dia, 2014. február 11. 10:46

Az Egyesült Arab Emírségek a héten jelentette be tervét a Virtual Future Exhibition konferencián, miszerint drónokat használnának egyes csomagok kézbesítésére. A tesztidőszak hat hónapig tartana Dubaiban, majd később az ország egész területére kiterjesztenék a megoldást.

A drónokkal való szállítás egyre nagyobb érdeklődést mutat, több vállalat is hasonló projekten dolgozik. Nemrég az Amazon háza táján lehetett hallani ilyen irányú tervekről, ám ott még ebben az évben nem indul el élesben a szolgáltatás, a technológia biztonságos telepítéséhez időre van szükség. Lehet, hogy az Egyesült Arab Emírségek megelőzi az Amazont ezen a téren.

 

Mohammed al-Gergawi, a kabinet ügyeiért felelős miniszter számolt be a Reutersnek arról a tervükről, hogy drónokkal szállítanának az országban. A tervek szerint a „repülő postások” olyan dokumentumokat szállítanának az állampolgároknak, mint a jogosítvány és más kormányzati papírok. A prototípus már készen áll a hat hónapos tesztelésre, mely elsőként Dubaiban bizonyíthatna. Ha sikeres tesztidőszakot zárnak, egy éven belül a rendszer működésbe léphetne az országban.

 

 

Az Egyesült Arab Emírségek kormánya egy rendezvényen (Virtual Future Exhibition) ismertette ezirányú terveiket, és a rendszert is bemutatták. A drónok 45 centi szélesek, négy rotorral rendelkeznek, és akkumulátorral működnek – egyéb technológia részletekről még nem számoltak be. Abdulrahman Alserkal, a projekt mérnöke elmondta a Reutersnek, hogy a drónok ujjlenyomat-olvasó és retina érzékelő rendszerrel lesznek felszerelve, annak érdekében, hogy a küldemény ne kerüljön illetéktelen kezekbe.

 

Az ország hatósága nagy érdeklődést mutat a drónok iránt. A múlt hónapban szintén Dubaiban kezdték el tesztelni azt a quadrocoptert, amely a tűzoltóknak segít figyelemmel kísérni és elemezni a különféle tűzeseteket. A helyi rendőrség kísérleti szinten tavaly szintén elkezdte már használni a drónokat, hogy megerősítsék a város biztonságát és felügyeljék a tömeget a nagyobb sporteseményeken.

 

Forrás: TheVerge.com

Kulcsszavak: megoldás szállitás drón

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Érzékekre ható aktivitásokkal tesztelhetik az okoseszközöket a Huawei vásárói

Modern, fiatalos külsőt kapott a Huawei Technologies új üzlete, az Experience Store, ahol ezentúl havi rendszerességgel nyújtanak látványos programokat a vásárlók számára. 

2019. február 17. 12:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Bemutatkozik a Samsung 2019-es QLED TV kínálata

2019. február 15. 12:20

Minden eddiginél gyorsabb letöltési sebességet biztosít a Huawei új chipkészlete

2019. január 25. 11:21

Technológiával az örökélet felé

2019. január 14. 10:53

Az LG és a Microsoft közösen forradalmasítja az autóipart

2019. január 12. 10:47
cloudappsportal.com