Hazai találmány az első Mastercard integrációjú digitális pénztárca

Czipperer Dia, 2014. február 28. 10:41

A Cellum az OTP-vel és a MasterCarddal együttműködve egy új mobilfizetési megoldást fejlesztett, mely jelentősen megkönnyíti a Mastercard bankkártyával rendelkezők dolgát, mind az online, mind pedig a mobilfizetés tekintetében.

A Cellum fejlesztette OTPay szolgáltatás az első olyan Európában, amely integrálja a MasterPass rendszert, amely egy éve van jelen a piacon, hiszen a tavalyi MWC-n mutatkozott be.

 

„Ez az első olyan alkalmazás Európában, amely összeköti a mobilfizetési megoldást a Masterpass világszintű webes elfogadói rendszerével” – fogalmazott Kóka János, a Cellum vezérigazgatója.

 

Korábban ez kicsit másképp működött. Akkor még csak ott tudtuk használni mobil fizetőrendszerünket, ahol a mobiltárca elfogadó helyek voltak. Viszont ezt a mobilfizetési terméket bekapcsolták a MasterPass nemzetközi hálózatába, így mindenhol a világon, ahol a MasterPass gomb megtalálható, használható a megoldás. Rá kell nyomni, beírni a telefonszámunkat, és a telefonunkra érkezik meg a tranzakció.

 

Maradhat minden a régi

 

A megoldás használatához nem kell semmilyen különösebb dolgot tenni, mint letölteni egy ingyenes mobilalkalmazást. Vagyis – ahogy fogalmaztak – nem kell telefont cserélni ahhoz, hogy ezt az újdonságot használhassuk.

 

Annyi csupán a teendőnk, hogy mi magunkat és kártyáinkat beregisztráljuk az alkalmazásba, és onnantól használhatjuk ezeket. Bár a szolgáltatást a Cellum az OTP-vel közösen alakította ki ezt a megoldást, minden hazai MasterCard kártyával működik. A biztonságról a saját magunk által létrehozott PIN-kód gondoskodik.

 

A legnépszerűbb platformokon

 

Az applikáció Androidra, iOS-re és Windows Phone-ra is elérhető, ám Kóka János hozzátette, hogy később, ahogy sorra jelennek meg az új platformok, különféle kezdeményezések, időről időre megnézik majd, érdemes-e azokra is fejleszteni.

 

Forrás: Mobilarena.hu

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ahol jelen és jövő találkozik

Októberben második alkalommal szervezi meg a hazai járműipar egyik kiemelkedő eseményét, a TECHTOGETHER+-t az autopro.hu csapata, ahol jelen és jövő találkozik. A rendezvény keretében megtartott járműipari konferencián hazánk meghatározó iparvállalatainak top menedzserei adnak elő, az innovatív ipari trendekre fókuszáló szakmai találkozón pedig az itthon tevékenykedő kulcsszereplőkkel találkozhatnak az érdeklődők. A rendezvény harmadik pillérjeként hazánk legtehetségesebb egyetemistái mérik össze tudásukat a mérnökhallgatói verseny keretében. 

2023. szeptember 29. 17:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38