Hazai találmány az első Mastercard integrációjú digitális pénztárca

Czipperer Dia, 2014. február 28. 10:41

A Cellum az OTP-vel és a MasterCarddal együttműködve egy új mobilfizetési megoldást fejlesztett, mely jelentősen megkönnyíti a Mastercard bankkártyával rendelkezők dolgát, mind az online, mind pedig a mobilfizetés tekintetében.

A Cellum fejlesztette OTPay szolgáltatás az első olyan Európában, amely integrálja a MasterPass rendszert, amely egy éve van jelen a piacon, hiszen a tavalyi MWC-n mutatkozott be.

 

„Ez az első olyan alkalmazás Európában, amely összeköti a mobilfizetési megoldást a Masterpass világszintű webes elfogadói rendszerével” – fogalmazott Kóka János, a Cellum vezérigazgatója.

 

Korábban ez kicsit másképp működött. Akkor még csak ott tudtuk használni mobil fizetőrendszerünket, ahol a mobiltárca elfogadó helyek voltak. Viszont ezt a mobilfizetési terméket bekapcsolták a MasterPass nemzetközi hálózatába, így mindenhol a világon, ahol a MasterPass gomb megtalálható, használható a megoldás. Rá kell nyomni, beírni a telefonszámunkat, és a telefonunkra érkezik meg a tranzakció.

 

Maradhat minden a régi

 

A megoldás használatához nem kell semmilyen különösebb dolgot tenni, mint letölteni egy ingyenes mobilalkalmazást. Vagyis – ahogy fogalmaztak – nem kell telefont cserélni ahhoz, hogy ezt az újdonságot használhassuk.

 

Annyi csupán a teendőnk, hogy mi magunkat és kártyáinkat beregisztráljuk az alkalmazásba, és onnantól használhatjuk ezeket. Bár a szolgáltatást a Cellum az OTP-vel közösen alakította ki ezt a megoldást, minden hazai MasterCard kártyával működik. A biztonságról a saját magunk által létrehozott PIN-kód gondoskodik.

 

A legnépszerűbb platformokon

 

Az applikáció Androidra, iOS-re és Windows Phone-ra is elérhető, ám Kóka János hozzátette, hogy később, ahogy sorra jelennek meg az új platformok, különféle kezdeményezések, időről időre megnézik majd, érdemes-e azokra is fejleszteni.

 

Forrás: Mobilarena.hu

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar IT-fejlesztéssel elemzik az afrikai és ázsiai gyerekek kézmosási szokásait

A vezető hazai big data cég, a Starschema intelligens adatelemző rendszerét használja a seattle-i székhelyű Splash, amely világszerte közel félmillió, mélyszegénységben élő gyermek számára biztosít tiszta ivóvizet és tisztálkodási lehetőséget. Az amerikai non-profit szervezet a budapesti csapat megoldása révén kap pontos képet arról, hogy tevékenysége milyen hatást gyakorol a gyermekek higiéniai szokásaira, általános egészségi állapotára és az iskolai hiányzásokra.

2019. szeptember 17. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás