Drónokkal internetet – a Facebook megvenné a Titan Aerospace-t

Czipperer Dia, 2014. március 5. 14:29

Alighogy a Facebook végrehajtotta eddigi legnagyobb felvásárlását a WhatsApp-pal, máris újabb üzleten töri a fejét. A legfrissebb hírek szerint a mexikói dróngyártót, a Titan Aerospace-t kebelezné be.

Ha lehet hinni a pletykáknak, a Facebook 60 milliárd dollárért vásárolná fel a Titan Aerospace dróngyártót. A vállalat azonban nem szeretne az Amazon vetélytársa lenni a drónok terén, a Facebook a technológiát Internet.org kezdeményezésük támogatására használnák.

 

A tervek szerint arra használnák a drónokat, hogy az Internet hozzáférést a világ bizonyos részeire eljuttassák, mint például Afrikába. Források szerint Zuckerberg csapata 11 ezer Solara 60 típusú pilóta nélküli légi járművet építene (UAV), melyek 20 kilométer magasan, napenergia segítségével repülnének, és nagyjából 5 éven keresztül képesek a levegőben maradni.

 

Mark Zuckerberg terve, hogy mindenki számára biztosítsa az internethozzáférést, hiszen még mindig sokan vannak (közel 5 milliárd ember), akik egyáltalán nem férnek hozzá a nálunk már természetesnek számító világhálóhoz. Szerinte a kapcsolattartás emberi jog.

 

A Facebook-vezér terve nem egyedülálló. Korábban már a Google is bejelentette hasonló ötletét, a Projekt Loont, miszerint napelemekkel felszerelt hőlégballonok segítségével továbbítaná a webkapcsolatot a Föld bizonyos pontjaira. Az első léggömböket már tesztelték is Új-Zélandon, és úgy tűnik, lesz folytatás, ugyanis 3G-hez hasonló sebességet sikerült elérniük.


 

 

Forrás: Techcrunch.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együttműködik a Team Vitality és a Philips monitors

A Team Vitality globális esports szervezet örömmel jelenti be, hogy szövetségre lépett az MMD-vel, a vezető képernyő-specialistával és a Philips monitors márka licencpartnerével. A Philips monitors a partnerség keretében támogatja a Team Vitality FIFA csapatát, akik kizárólag a Philips Momentum prémium terméksorozaton fognak játszani. A Philips monitors megjelenik a FIFA csapat hivatalos mezén is és a felek szorosan együttműködnek a személyre szabott tartalmak és az egyedi történtek megformálásában.

2021. január 25. 18:14

Online gyermekvédelmi kampányt indít a Magyar Telekom

A Magyar Telekom a Hintalovon Alapítvánnyal partnerségben, véleményvezérek bevonásával indít edukációs programot Digitális Szülő vagyok! néven. A kampány célja, hogy felhívja a szülők figyelmét a gyermekek online térben való megjelenésének lehetséges veszélyeire és iránymutatást adjon, hogyan lehet tudatosan és biztonságosan tartalmakat megosztani a közösségi média felületeken. 

2021. január 25. 16:33

Az ABB környezetbarát szuperjachthoz szállít Azipod elektromos hajtást

A luxusjachtokat építő, holland Oceanco vállalattal kötött, az Azipod-technológia beépítését célzó projekthez kapcsolódó első szerződés megalapozza a két vállalat együttműködését a fenntartható elektromos hajtások piacán, amelynek forgalma 2025-re várhatóan meghaladja a 10 milliárd dollárt is. 

2021. január 25. 14:59

A Vodafone Csoport 20 millió eurót fektet a digitális készségek és oktatás fejlesztésébe világszerte

Az oktatás világnapja alkalmából a Vodafone Csoport bejelentette, hogy a Vodafone Alapítvány a következő 5 évben 20 millió euróval támogatja a helyi Alapítványok digitális készségeket fejlesztő és oktatási programjait. A támogatás így a hazai oktatás mellett az Albániában, Csehországban, Németországban, Görögországban, Írországban, Olaszországban, Luxemburgban, Hollandiában, Portugáliában, Romániában, Spanyolországban, Törökországban és az Egyesült Királyságban tanuló diákokat fogja segíteni. A befektetés 2025-re várhatóan 16 millió tanulót fog elérni.* 

2021. január 25. 13:36

Itt a Samsung legsikeresebb SATA SSD sorozatának legújabb tagja

A Samsung, a memóriatechnológiák nemzetközi szakértője, bemutatja legkeresettebb SATA SSD szériájának legújabb tagját, a 870 EVO SSD modellt* . Az új meghajtó kiemelkedő teljesítményének és megbízhatóságának köszönhetően számos felhasználónak jelenthet ideális megoldást személyes vagy üzleti adattárolási kérdésekben.

2021. január 25. 12:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás