Drónokkal internetet – a Facebook megvenné a Titan Aerospace-t

Czipperer Dia, 2014. március 5. 14:29

Alighogy a Facebook végrehajtotta eddigi legnagyobb felvásárlását a WhatsApp-pal, máris újabb üzleten töri a fejét. A legfrissebb hírek szerint a mexikói dróngyártót, a Titan Aerospace-t kebelezné be.

Ha lehet hinni a pletykáknak, a Facebook 60 milliárd dollárért vásárolná fel a Titan Aerospace dróngyártót. A vállalat azonban nem szeretne az Amazon vetélytársa lenni a drónok terén, a Facebook a technológiát Internet.org kezdeményezésük támogatására használnák.

 

A tervek szerint arra használnák a drónokat, hogy az Internet hozzáférést a világ bizonyos részeire eljuttassák, mint például Afrikába. Források szerint Zuckerberg csapata 11 ezer Solara 60 típusú pilóta nélküli légi járművet építene (UAV), melyek 20 kilométer magasan, napenergia segítségével repülnének, és nagyjából 5 éven keresztül képesek a levegőben maradni.

 

Mark Zuckerberg terve, hogy mindenki számára biztosítsa az internethozzáférést, hiszen még mindig sokan vannak (közel 5 milliárd ember), akik egyáltalán nem férnek hozzá a nálunk már természetesnek számító világhálóhoz. Szerinte a kapcsolattartás emberi jog.

 

A Facebook-vezér terve nem egyedülálló. Korábban már a Google is bejelentette hasonló ötletét, a Projekt Loont, miszerint napelemekkel felszerelt hőlégballonok segítségével továbbítaná a webkapcsolatot a Föld bizonyos pontjaira. Az első léggömböket már tesztelték is Új-Zélandon, és úgy tűnik, lesz folytatás, ugyanis 3G-hez hasonló sebességet sikerült elérniük.


 

 

Forrás: Techcrunch.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az NMHH az Óbudai Egyetemnek is hírközlési labort adományozott

Idén már a harmadik hírközlési labort adta át Karas Monika, az NMHH elnöke október 18-án az Óbudai Egyetemen, a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karon.

2019. október 19. 15:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás