Microsoft Office – iOS és Android rendszerre is

Farkas Norman, 2014. március 31. 13:21

Ezt is megéltük: a Microsoft Office Mobile, illetve Office 365 irodai szoftvercsomag végre bekerült az App Store és a Google Play Áruház kínálatába, így végre az iOS és Android felhasználók is kedvükre nézegethetik, szerkeszthetik, sőt szinkronizálhatják Word dokumentumaikat, PowerPoint prezentációikat és Excel táblázataikat mobil eszközeiken/eszközeikkel.

Bár iOS és Android rendszeren is rendelkezésünkre áll egy sor irodai alkalmazás, eddig nem volt elérhető a Microsoft Office mobil szoftvercsomag. Ez a helyzet kissé ironikus volt, hiszen kézenfekvő, hogy a Wordben, PowerPointban és Excelben elkészített anyagok mobilos nézegetésére és szerkesztésére az Office direkt erre kitalált verzióját használjuk.

 

Sebaj, ne rágódjunk a múlton, hanem örüljünk, hogy a Microsoft végre összekapta magát, s a Windows Phone mellett már az Android és iOS platformokon is elérhető az Office.

 

Office 365 iOS-re

 

Tegnap felbukkant az Apple App Store-ban az Office 365. A Jó hír, hogy az irodai alkalmazások ingyen letölthetők, a kevésbé jó pedig az, hogy korlátlan használatukért már fizetnünk kell. Két csomag közül választhatunk: a Microsoft Word for iPad, Excel for iPad és PowerPoint for iPad programokat tartalmazó Office 365 Home Premium használatáért 9,99 dollárt kell kicsengetni havonta, és létezik egy személyes konstrukció is, amely havi 6,99 dollárt kóstál.

 

Lehetőségünk van némi kompromisszumért cserébe havidíj nélkül is használni a szoftvereket. Ekkor nem hozhatunk létre új fájlokat, de szerkeszthetjük a meglévőket, s elmenthetjük őket későbbi használatra.

 

 

Az iOS-es Office 365 szolgáltatásai, funkciói dióhéjban:

 

- Felhő: a OneDrive, OneDrive for Business és SharePoint felhő tárhelyekbe mentett fájlok elérése mobilról

- Előzmények: a korábban számítógépen megtekintett dokumentumok (a felhőben lévőket is beleértve) egyszerűen előhívhatók mobilon további szerkesztés, vagy csak megtekintés céljából

- Csatolmányok: az e-mailekhez csatolt Office dokumentumokat megtekinthetjük, szerkeszthetjük

- Korrekt megjelenítés: Office dokumentumainkat megfelelő módon, mobilra optimalizálva jeleníti meg a szoftver

- Szerkesztés, megtekintés, megosztás: Office dokumentumainkat – legyn szó PowerPoint prezentációról, Excel tábláról vagy Word doksiról – egyszeráen megnyithatjuk és megnézhetjük, kedvükre szerkeszthetjük, majd e-mailen, OneDrive-on vagy SharePointon keresztül megoszhatjuk

- Offline szerkesztés: korábban megnyitott dokumentumainkat aktív internetkapcsolat nélkül is szabadon szerkeszthetjük, a módosítások automatikusan mentésre kerülnek, amint újra online leszünk.

 

Office Mobile Androidra

 

Az androidosok Office 365 előfizetés nélkül letölthetik az Office Mobile-t a Google Play Áruházból. Az ingyenes szoftver segítségével bárhol, bármikor megnyithatják és szerkeszthetik is Word, Excel és PowerPoint fájljaikat, de ahhoz már rendelkezniük kell fizetett Office 365 licenccel, hogy táblázataik, dokumentumaik és prezentációik szinkronizálva legyenek a számítógépükkel.

 

Az androidosok joggal örülhetnek az Office-nak, hiszen a számos alternatív megoldás közül szinte mindegyik követelt kompromisszumokat, egyik sem tudta teljes egészében kiváltani a Microsoft irodaszoftverét.

 

 

Örülünk, hogy a Microsoft új stratégiában a felhő tárhely és a mobilitás került a fókuszba, hiszen nagyrészt ennek köszönhetjük az Office megjelenését a konkurens mobil platformokon. Az pedig teljesen belefér, hogy fizetni kell a szolgáltatások teljes körű használatáért, hiszen ha valakinek fontos például a munkája miatt, hogy útközben is hozzáférjen dokumentumaihoz és szerkeszthesse őket, nyilván nem fog sajnálni havi 10 dollárt a megfelelő megoldásért.

 

Más kérdés, hogy a Windows Phone jövőjére milyen hatással lehet az Office iOS és Android verziójának megjelenése, hiszen eddig sokakat kifejezetten a fejlett irodai programcsomag húzott a csempés platform felé.

 

[Forrás: IntoMobile]

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Digitális alkalmazásokat díjazott a Pénzügyminisztérium

A Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) kárbejelentő alkalmazása, valamint a Billingo online számlázó nyerte el a Pénzügyminisztérium támogatásával meghirdetett elismerést, az Év technológiai megoldása díjat - jelentette be sajtótájékoztatóján Budapesten a Pénzügyminisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára.

2022. január 27. 12:24

A Varázslatos Magyarország bemutatja: A magyar természetfotó nagydíja

Az ország legizgalmasabb, ezreket megmozgató természetfotó-pályázata és a magyar nemzeti parkok elkötelezett természetvédelmi támogatója, a Varázslatos Magyarország megalapítja országunk természetfotós társadalma legkiemelkedőbb alkotójának járó elismerését, A magyar természetfotó nagydíját.

2022. január 27. 11:02

Az ügyfélazonosítás komoly kockázatot jelenthet a szolgáltató cégek és ügyfeleik számára is

Az utóbbi időszakban a korábbiakhoz képest sokkal nagyobb fókuszt kapott a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozás elleni fellépés az Európai Unióban. Bár az EU-s jogszabályban rögzített átvilágítási folyamat alapjaiban nem változott, a most elkészült tényleges tulajdonosi adatbázissal minden könyvelési szolgáltató cégnek komoly feladata lesz, ha el akarják kerülni a bírságot. A Process Solutions Kft. (PS) hazánk egyik vezető számviteli-, adózási- és bérszámfejtési szolgáltatásokat nyújtó vállalata segít megérteni az újdonságokkal járó kockázatot.

2022. január 27. 09:46

A hazai webáruházak a karácsonyi szezon győztesei

A felnőtt magyarok háromnegyede a karácsonyra vásárolt ajándékok közül legalább egyet online rendelt meg 2021-ben, elsősorban belföldi webáruházakból – derült ki a Reacty Digital 2022. januári felméréséből. 

2022. január 26. 20:48

2022 is az e-kereskedelem éve lesz

Azt régóta tudjuk, hogy sikeres vállalkozás ma már nem létezhet hatékony online jelenlét nélkül, de a világjárvány hazánkban is példátlan e-commerce robbanást hozott magával: 2021 első félévében 30%-os bővülés mellett bruttó 494 milliárd forintos belföldi forgalmat bonyolított a magyar online kiskereskedelmi piac. A képlet tehát egyszerű, de korántsem olyan könnyű kitalálni, mire harapnak a vásárlók az egymással versengő webáruházak zajában, miközben a körülöttünk lévő világ minden eddiginél gyorsabban változik. A Markestic összeszedte a nyolc legfontosabb trendet, melyre mindenképpen érdemes odafigyelnie a hosszú távra tervező kereskedelmi vállalkozásoknak.

2022. január 26. 19:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58