IBM-től a Xeroxhoz – új vezető a vállalat élén

forrás: Prím Online, 2014. április 2. 15:12

Lynn Blodget, a Xerox vezetője idén nyugdíjba vonul. Helyét április 1-jétől Robert Zapfel vette át, aki korábban az IBM-nél dolgozott.

 

Idén nyugdíjba a Xerox-vezér, Lynn Blodgett. Az IT szakember 2010-ben Affiliated Computer Services felvásárlása után került a piacvezető dokumentumkezelési vállalathoz, ahol a két cég egyesülése után vezette és tette meghatározó piaci szereplővé a szolgáltatási szektorban a Xerox Services üzletágat.

 

Április elsejétől a helyét Robert Zapfel vette át, akit év végéig Blodgett támogat, hogy a projektek átvétele zökkenőmentesen menjen végbe. Az új vezető a Northwestern Universityn diplomázott, illetve kapott master képzést, majd a Chicago-Kent College of Lawban szerzett doktori fokozatot.

 

Zapfel első és egészen eddigi munkahelye az IBM volt, ahol az elmúlt évtizedekben különböző pozíciókban segítette a globális terjeszkedést. Többek közt stratégiai-, pénzügyi-és szállítási vezetőként, illetve a dél-amerikai piacokat felügyelő igazgatóként is tevékenykedett. Sikeresen menedzselte az IBM Global Technology Servicest és a 90.000 főt foglalkoztató, az IBM termékek kézbesítését az egész világon koordináló Global Delivery üzletágat.

 

Azért esett rá a választás, mert képes az összetett projekteket, feladatokat is leegyszerűsíteni, és a legbonyolultabb folyamatokat is érthetővé tenni az ügyfelek számára, továbbá az új szolgáltatásokat nyereséges, fenntartható üzletté alakítani. Ezek alapján a szakember egyik fő feladata az lesz, hogy felépítse és működtesse a Xerox Services 2.0 elnevezésű új vállalati struktúrát, amelynek célja, hogy Xerox fokozza versenyképességét, és az ügyféligényeknek mindenben megfelelve fejlődjön tovább, megőrizve piacvezető pozícióját.

 

Kép: monitordaily.com

Kulcsszavak: Xerox vezetőváltás IBM

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24