Mindössze 80 dollár a Google Glass anyagára

Farkas Norman, 2014. május 6. 16:25

Kiderült, hogy a Google okosszemüvegét alkotó hardverelemek összértéke csupán 80 dollár, ami kissé durván hangzik, tekintve, hogy a keresőóriás 1500 dollárért kínálja a kütyüt. A felháborodás helyett azonban érdemes belegondolni, hogy a hardver nem minden, hiszen például rengeteg kutatás és fejlesztés is kellett ahhoz, hogy a Google Glass létrejöhessen.

A teardown.com lelkes emberei utánajártak, vajon mennyi lehet az egyébként 1500 dollárt kóstáló Google Glass anyagára. Az eredmény kissé meglepő, ugyanis a kütyüt elméletileg 79,78 dollárból meg lehet építeni, ennyi ugyanis a benne található hardverelemek összértéke. Erre rájön még 5 dollár összeszerelési költség, szóval a Google-nek 85 dollárba kerül egy okosszemüveg előállítása.

 

Nyilván az jut először az ember eszébe, hogy a vállalat pofátlanul nagyot kaszál minden egyes eladott Glassen még úgy is, ha felszámolunk néhány járulékos – például marketing – költséget. További lendületet adhat a háborgásunknak, hogy az eszköz hardverének zömét nem kellett külön kifejleszteni, mivel azok már megtalálhatók a legtöbb okostelefonban. A szoftveres oldallal pedig hasonló a helyet, hiszen a Google kezében lévő Android rendszer átalakított változata fut a készüléken a szintén a Google nevével fémjelzett hangfelismerő szolgáltatással kiegészülve.

 

 

A fentiek dacára szó sincs arról, hogy a Google bárkit is át akarna verni. A fent említett 85 dollár csak az eszköz fizikai előállítását fedezi. Az új platform felépítése, amit a Glass képvisel több ezer fejlesztéssel töltött óra eredménye, ami rengeteg munkát és befektetett pénzt jelent a Google részéről. A szemüveghez tervezett alkalmazások és szolgáltatások is ennek eredményei.

 

Örülünk, hogy kiderült, hardveresen mennyire olcsó a Glass, hiszen ez azt jelenti, hogy amint kiforr a platform és jobban elterjed, ellephetik a piacot a kedvezőbb árú okosszemüvegek.

 

[Forrás: IntoMobile]

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mesterséges intelligenciával harcol a Binance a tiltott piacbefolyásolás ellen

Nagy mennyiségű adat elemzésére alkalmas, mesterséges intelligenciát alkalmazó szoftvert használ a Binance a tiltott piacbefolyásolás azonosítására a kriptoszektorban. A világ legnagyobb kriptotőzsdéje más cégekkel és a hatóságokkal is együttműködik annak érdekében, hogy a gyanús szereplőket ne csak a saját platformjáról, hanem a teljes piacról el lehessen távolítani. Ugyanakkor a befektetőknek is érdemes odafigyelniük azokra a jelekre, amelyek az árakat manipuláló tevékenységekre utalnak.

2023. szeptember 30. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38