UHD-ben közvetíti a Bécsi Állami Operaház előadásait a Samsung

forrás: Prím Online, 2014. május 10. 15:43

A Samsung és a Bécsi Állami Operaház egyedülálló megállapodást kötött. A társulat idei legnépszerűbb előadásait 4K-s, vagyis UHD felbontásban, élő internetes közvetítéssel világszerte bárki elérheti Samsung UHD televízióin. Az első ilyen élő közvetítés szerdán debütált Verdi Nabucco előadásával, melynek főszerepét a híres spanyol operaénekes, Plácido Domingo játszotta.

Az Ultra HD TV megjelenése új korszakot nyitott a televíziózás világában. A Samsung UHD televíziói négyszer nagyobb felbontást kínálnak, mint a Full HD, így a képek minden egyes összetett és bonyolult részlete tisztábban látható a képernyőn, mint korábban bármikor. Az UHD felkonvertálás funkciónak köszönhetően a nézők a lehető legjobb képminőséget élvezhetik, függetlenül attól, hogy milyen tartalmat játszanak le.

 

A Samsung minden egyes készülékével arra törekszik, hogy a felhasználók számára olyan élményt nyújtson, ami egyedi és megismételhetetlen. Az operaelőadások közvetítésével mindezt egy újabb szintre emeljük, hiszen kombináljuk a klasszikus darabokat a prémium kép- és hangminőséggel, az ívelt TV-k dizájnjáról és smart funkcióiról nem is beszélve – mondta Gareth Lewis, a Samsung Electronics Magyar Zrt. fogyasztói elektronikai üzletágának vezetője. – Az együttműködés révén a hazai közönség remek, nagysikerű darabokat láthat, ráadásul mindezeket a saját nappalijában élvezheti."

 

HU8500

 

A Bécsi Állami Operaházzal kötött együttműködés így nemcsak az Ultra HD tartalmak szempontjából jelent előrelépést, de az opera szerelmesei számára is egy exkluzív és nem utolsósorban kényelmes megoldást kínál. Az élő közvetítést kizárólag az interneten keresztül továbbítják majd, a program megtekintéséhez külön erre a célra készített alkalmazást a Samsung, mely a tévék menüjéből könnyedén elérhető. A távoli földrészeken, más időzónákban élő felhasználók is kényelmesebben bekapcsolódhatnak az előadásokba, ugyanis időzónánként késleltetett közvetítést is lehet választani.

 

Az Operaház éves szinten megközelítőleg 40 élő internetes közvetítést sugároz, és a 2014/15-ös repertoár szinte teljes műsorválasztéka elérhető lesz, előadásonként 14 euróért. A Samsung UHD TV-ken azonban a vásárlást követő egy évig ingyenesen nézhetőek a közvetítések.

 

S9

 

Jelenleg elérhető Samsung UHD modellek:

 

Ívelt UHD TV-k:

 

- HU8500 65” és 55”-os méretben

- HU8200 55” és 65”-os méretben

 

Síkképernyős UHD TV-k:

 

- S9 85”-os méretben

- HU7500 65”, 55” és 48”-os méretben

- HU6900 40” és 50”-os méretben

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24