„Családbarát Munkahely” elismerést kapott a British Telecom európai szolgáltató központja

forrás: Prím Online, 2014. május 31. 12:08

A British Telecom (BT) Budapesten és Debrecenben működő európai szolgáltató központja nagyvállalati kategóriában másodszor is elnyerte a "Családbarát Munkahely" díjat az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett pályázaton.

A BT-t első ízben 2012-ben jutalmazták a "Családbarát Munkahely" díjjal annak elismeréseként, hogy a vállalat az elmúlt években a globális programjai mellett számos helyi kezdeményezésű munkavállaló- és családbarát intézkedést valósított meg a magyarországi irodáiban.

 
A BT 2007-ben hozta létre hazánkban az európai szolgáltató központját. A cég az elmúlt 3-4 évben évente átlagosan közel 200 új munkahelyet teremtett Magyarországon, munkavállalóinak száma a közelmúltban elérte az 1000 főt. A BT az elkövetkező tizenkét hónapban további 150-200 diplomás, több nyelvet beszélő magyar szakember felvételét tervezi.
 
A vállalat budapesti és debreceni irodájában túlnyomórészt fiatal, a családalapítás küszöbén álló munkatársak dolgoznak, akik átlagéletkora 30 év alatt van, és több mint 62%-uk nő. A gyermekek száma az elmúlt két évben 63%-kal növekedett.
 
A cég vezetése rendszeresen méri a munkatársak elégedettségét, odafigyel az ötletekre, javaslataikra és a munkatársak bevonásával újító és fejlesztő programokat valósít meg.
 
 
A BT családbarát intézkedései közé sorolhatóak a rugalmas- vagy részmunkaidő, a távmunka lehetősége, a rugalmas, dolgozói szempontokat figyelembe vevő szabadságolási rend, különböző egészségmegőrző és prevenciós kezdeményezések, - például vállalati orvosi szolgáltatás, irodai relaxáció és masszázs lehetőség, kedvezményes sportolási, rekreációs- és üdülési lehetőségek, vállalati egészségbiztosítás, melyek kiterjeszthetők a családtagokra is. Emellett a dolgozók a cafeteria program keretében számos egyéb vállalati juttatásban részesülnek, például helyi közlekedési bérlet-, SZÉP kártya, Erzsébet utalvány, életbiztosítás, egészség- és nyugdíjpénztári tagság, kultúra utalvány vagy az iskolakezdési támogatás.
 
A gyermekgondozási szabadságon lévő munkatársakkal távollétük alatt a vállalat rendszeres kapcsolatban áll. A kismamák, a céges rendezvények mellett, a tavaly elindított és 6 havi rendszerességgel megrendezett „baba-mama klubokon” is részt vehetnek. A gyermekvállalást tervező illetve a gyermekgondozási szabadságon lévő kollégák tájékoztatására a cég kiadott egy ún. Anyasági Útmutatót is, mely tartalmazza a gyermekgondozási szabadságra készülő vagy onnan visszatérni szándékozó munkatársak teendőit és lehetőségeit.
 
A cég a három év alatti kisgyermekek számára napközbeni ellátást biztosít az iroda közelében lévő családi napköziben, melyet a munkába visszatérő kismamák jelentős kedvezménnyel vehetnek igénybe.
 
A 2012-ben elnyert támogatásból a BT relaxációs pihenőszobákat hozott létre a budapesti és debreceni irodában, hogy elősegítse a munkavégzés közbeni stresszmentesítést, valamint a munkatársak rövid feltöltődését az irodán belül.
 
A kisgyermekesek számának dinamikus növekedésének köszönhetően a cégben a 2014-re tervezett fejlesztések közé tartozik a családtagokat bevonó szabadidős programok szervezése.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50