Magyar versenyző is továbbjutott az Electrolux Design Lab elődöntőjébe

forrás: Prím Online, 2014. június 30. 16:09

Az Electrolux zsűrije döntött arról, kik jutnak az Electrolux Design Lab elődöntőjébe. A közönség szavazatai és a szakértők döntése alapján 35 pályázó folytathatja a versenyt az elődöntőben. A legjobb pályaművek közé Kovács Apor ötlete is bekerült.

A 2014-es Electrolux Design Lab versenyre az „Egészséges otthonok megteremtése” témakörben a fenntarthatóságot és egészséges életmódot szem előtt tartó kreatív ötletekkel nevezhettek a fiatal designerek. A pályázatra 74 országból 1700 nevezés érkezett levegőtisztítás, kulináris élvezetek és textilápolás kategóriában.

 

Kovács Apor egy otthoni PET palack újrahasznosító ötlettel nevezett. PETE névre keresztelt háztartási gépe használt PET palackokból készítene saját igényeinkre szabott ruhadarabokat: a felhasználó kiválaszthatná, milyen fazonú, színű és méretű ruhát szeretne, az eszköz pedig megadná, hány darab üres palackra van szüksége a nyomtatáshoz. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatója ötletével a megfelelő hulladékhasznosítás igényét kívánta hangsúlyozni. Megoldást ad a műanyag palackok újrahasznosítására, miközben mindenki számára elérhetővé teszi a divatos öltözködést.

 

A nemzetközi formatervezői pályázaton most elődöntőbe került versenyzők az Electrolux szakértőitől szakmai visszajelzést kapnak, amelyek alapján tovább javíthatják, fejleszthetik ötleteiket. A vizuálisan és koncepcionálisan továbbgondolt pályaművek augusztus 12-én mutatkoznak majd be a hivatalos oldalon. A frissített pályamunkák bemutatása után pedig újra elindul a közönségszavazás! A nagyközönség augusztus 12-étől október 15-ig voksolhat kedvencére, a legtöbb szavazatot elnyerő versenyzőt pedig a novemberi, Párizsban rendezett döntőn hirdetik ki a közönségdíj nyerteseként.

 

Az Electrolux zsűrije a közönségszavazás lezárását követően jelenti be azt a 6 döntőbe kerülő pályázót, akik közül a november 12-ei párizsi döntőn hirdetik ki a győzteseket. A nyertes pályázó 5000 euró jutalom mellett hat hónapos fizetett gyakornoki állást kap az Electrolux globális tervezőközpontjában. A második díjazott 3000, a harmadik helyezett 2000, az online közönségszavazás nyertese pedig 1000 euró jutalomban részesül.

 

Az idei Design Lab versenyen egy másik magyar pályázó is eredményesen szerepelt. Koczka Kristóf pályamunkája, egy intelligens bioszféra terve a legjobb 70+ koncepció között szerepelt. Kristóf SPIC= nevet kapott koncepciója adatokat gyűjtene rólunk és környezetünkről, miközben megtermelné azokat a gyógy- és fűszernövényeket melyekre szervezetünknek a legnagyobb szüksége van.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09