Ma indul az egységes mobilparkolás

forrás: Prím Online, 2014. július 1. 09:58

Ahogy már korábban beszámoltunk róla, július 1-jén indul az egységes mobilparkolási rendszer, amely a mobilfizetési piac szereplői számára egyenlő esélyeket nyújtó rendszer, a felhasználók számára pedig átlátható keretet biztosít.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. a törvényben előírtak szerinti és kormányrendeletben, valamint a Magyar Állammal kötött közszolgáltatási szerződésben számára meghatározott feladatait ellátva a mai napon, azaz 2014. július 1-én elindítja az országosan egységes mobilparkolást, amely a 2010 óta közszolgálatási feladatkörbe tartozó közterületi parkolásért való mobilfizetésnek a felhasználók számára egységes, a mobilfizetési piaci szereplők számára egyenlő esélyeket nyújtó rendszerét biztosítja.

 

A már működő útdíj rendszer infrastruktúrájának bővítésével valósult meg a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer, amely az éles üzemi és a várható üzemi terhelés többszörösére tervezett terheléses teszteken tökéletesen működött. 

 

 

A vállalat viszonteladói szerződést kötött hat piaci szolgáltatóval (Telekom, Telenor, Vodafone, Mpark, Evopay, Barion), akik július 1-től az ország valamennyi közterületi parkolóövezetében mobilparkolási szolgáltatást nyújthatnak az autósok számára. Továbbá az ország 70 parkolási közszolgáltató társaságával lefolytatta és lezárta a műszaki, pénzügyi és jogi szerződéses tárgyalásokat, azaz minden hazai parkolási közszolgáltató társaság csatlakozott a Nemzeti Mobilfizetési Rendszerhez.

 

Az EME Zrt. a társaság által meghosszabbított határidő ellenére sem csatlakozott viszonteladóként az új, egységes mobilparkolási rendszerhez, ezért július 1-től nem nyújthat jogszerűen mobilparkolási szolgáltatást. Ezzel ellentétes állításaival megtéveszti a mobilparkoló autósokat, akiket arra kérünk, fokozottan figyeljenek július 1-től mobilparkolás során.

 

Kép: nmf

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Merre tart a Machine to Machine (M2M) technológia?

2001-ben a GPRS technológia nyitotta meg a kaput a gépek közötti kommunikáció, azaz az M2M megoldások értelmes alkalmazása előtt. Mára milliós nagyságrendben kommunikálnak gépek egymás között a magyarországi mobilhálózatokon. Az M2M megoldásokra mind üzleti mind lakossági oldalon erősödik az igény, az ötödik generációs (5G) mobilhálózatok pedig a 2001-es induláshoz hasonló mérföldkövet jelenthetnek az M2M megoldások elterjedésében. A felhasználási trendeket a nagy gyártók – mint például a Google vagy az Amazon – platformjaival való kompatibilitás határozhatja meg.

2019. október 23. 09:11

Cél a káros digitális tartalmak csökkentése

A mai napon ünnepélyes keretek között együttműködési megállapodást kötött a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ), a Belügyminisztérium és az Országos Rendőr-főkapitányság.

2019. október 22. 18:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37
online sportfogadás