Ma indul az egységes mobilparkolás

forrás: Prím Online, 2014. július 1. 09:58

Ahogy már korábban beszámoltunk róla, július 1-jén indul az egységes mobilparkolási rendszer, amely a mobilfizetési piac szereplői számára egyenlő esélyeket nyújtó rendszer, a felhasználók számára pedig átlátható keretet biztosít.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. a törvényben előírtak szerinti és kormányrendeletben, valamint a Magyar Állammal kötött közszolgáltatási szerződésben számára meghatározott feladatait ellátva a mai napon, azaz 2014. július 1-én elindítja az országosan egységes mobilparkolást, amely a 2010 óta közszolgálatási feladatkörbe tartozó közterületi parkolásért való mobilfizetésnek a felhasználók számára egységes, a mobilfizetési piaci szereplők számára egyenlő esélyeket nyújtó rendszerét biztosítja.

 

A már működő útdíj rendszer infrastruktúrájának bővítésével valósult meg a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer, amely az éles üzemi és a várható üzemi terhelés többszörösére tervezett terheléses teszteken tökéletesen működött. 

 

 

A vállalat viszonteladói szerződést kötött hat piaci szolgáltatóval (Telekom, Telenor, Vodafone, Mpark, Evopay, Barion), akik július 1-től az ország valamennyi közterületi parkolóövezetében mobilparkolási szolgáltatást nyújthatnak az autósok számára. Továbbá az ország 70 parkolási közszolgáltató társaságával lefolytatta és lezárta a műszaki, pénzügyi és jogi szerződéses tárgyalásokat, azaz minden hazai parkolási közszolgáltató társaság csatlakozott a Nemzeti Mobilfizetési Rendszerhez.

 

Az EME Zrt. a társaság által meghosszabbított határidő ellenére sem csatlakozott viszonteladóként az új, egységes mobilparkolási rendszerhez, ezért július 1-től nem nyújthat jogszerűen mobilparkolási szolgáltatást. Ezzel ellentétes állításaival megtéveszti a mobilparkoló autósokat, akiket arra kérünk, fokozottan figyeljenek július 1-től mobilparkolás során.

 

Kép: nmf

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Gazdaságos megoldás egyszerűsíti az áruszállítást

Ahhoz, hogy egy termék eljusson A-ból B pontba, az esetek nagyon nagy százalékában egy dologra biztosan szükség van: ez az úgynevezett sztreccsfólia. A raklapcsomagolás gazdaságosabb és kedveltebb fóliatípusát lehetővé tette egy magyar cég úgy, hogy az nemcsak gazdaságosabb lett a piacon kapható termékeknél, de környezetbarát is, hiszen a vékonyabb fólia használatával kevesebb hulladék keletkezik. Az AMCO Csomagolástechnikai és Konzultációs Kft. innovációja az áruszállítást nagyságrendekkel könnyítheti meg a közeljövőben.

2023. június 8. 15:40

Kényszerből előny: emiatt állhatnak át zöld működésre az irodaházak

A tavaly ősszel bekövetkezett gázáremelkedés hatására feje tetejére állt az irodaházak piaca, a magas fenntartási költségek miatt ugyanis a legtöbb üzemeltető zöld útra lépett. Kaloczkai Sándor, a Gree légkondicionálók műszaki vezetője arról beszélt, ma már nem az a kérdés, hogy az energiahatékonysági beruházások megtérülnek-e, hanem az, hogy azok nélkül a működés fenntartható marad-e. Zöld irányban is példaértékű a világ első számú klímamárkája magyarországi vezérképviseletének szarvasi irodaháza, a Hi-Tech épület ugyanis látványban és műszaki tartalomban is a világ elithez tartozik.

2023. június 8. 12:49

Füstöljenek a gumik: a norelem szabványos alkatrészekkel segíti a tanulókat a drift triciklik építésében

A norelem folyamatosan támogatja a fiatal mérnöki tehetségeket, aminek újabb állomásaként számos szabványos alkatrésszel támogatta a Müncheni Műszaki Iskola diákprojektjét. A hallgatók dolgozták ki a motoros drift trike koncepcióját, és a projektet a tervezéstől a befejezésig vitték végig.

2023. június 8. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39