Távolságokat is mérhetünk a Google Térképpel

Czipperer Dia, 2014. július 11. 16:23

A Google frissített térképszolgáltatását, melynek révén az egyes pontok közötti távolságot is lemérhetjük. A vállalat a Google+-on jelentette be az újdonságot.

A Google Mapsszel eddig is láthattuk az egyes helyek közti távolságokat, ám csupán a tervezett út hosszát mutatta a térkép az elejétől a végéig. A Google új frissítésének köszönhetően azonban nem csupán a kezdő és a végpont közti távolságot láthatják a felhasználók, hanem kisebb szakaszok között is megnézhetik, mennyit kell menetelni.
 


A frissítés egyelőre még csak asztali verzióban érhető el. A térképen az egérrel jobb gombjával kattintva hívható elő a „Távolságmérés” opció, ahol kiválaszthatjuk a két pontot, melyek között mérni szeretnénk az utat. Ezt tovább lehet szűkíteni, és kitérőket is megadhatunk. Ez különösen hasznos, ha már előre tudjuk, hogy közbejön valami, és kíváncsiak vagyunk, nagyjából mennyi lesz a plusz út.
 


A Távolságmérés opció megadása után szabadon adhatunk „pöttyöket” utunkhoz. Minden adott pont közti távolságot méri a rendszer, így a kisebb szakaszokat is láthatjuk, mennyit kell mennünk. Ez például akkor is jól jöhet, ha az út egyik felét gyalog, a másikat pedig tömegközlekedéssel szeretnénk megtenni. Ilyenkor kiszámíthatjuk, pontosan mennyit kell gyalog megtennünk.

 

Forrás: Mashable.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HONOR bejelentette új márkastratégiáját

A Honor nemzetközi technológiai márka ismertette új márkastratégiáját, melyet az idei évtől kezdődően már önálló vállalatként vezet be. A bejelentésen George Zhao, a Honor Device Co. Ltd. vezérigazgatója az új szlogenről is lerántotta a leplet. A vállalat célja, hogy innovatív, magas minőségű és megbízható termékeken keresztül ikonikus technológiai márkává váljon. Ezt az elhatározást erősíti a „Go Beyond” szlogen.

2021. január 23. 13:16

Az Alienware megacélozza gamereknek szánt gépeit

Az Alienware 2021-től együttműködik az NVIDIA-val és az AMD-vel, hogy még gyorsabb és nagyobb teljesítményű megoldásokat kínáljon a játékosoknak és a tervezőknek. Emellett a vállalat az év elején bemutatta legújabb játékosoknak szánt modelljeit.

2021. január 23. 10:21

Szegeden nyitotta meg legújabb üzletét a DIGI

A DIGI a régióban az elmúlt 10 év során fokozatosan végrehajtott technológiai beruházásokkal összhangban, előfizetői kényelmét és érdekeit szem előtt tartva a Szeged Plázában nyitotta meg legújabb üzletét.

2021. január 22. 16:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás