Megjelent az első, SUSE Cloud-alapú hibrid,felhőmegoldás

forrás: Prím Online, 2014. július 29. 14:53

Elérhetővé vált a SUSE felhőmegoldása. A SUSE és a UShareSoft által fejlesztett UForge for SUSE Cloud az OpenStack projekten alapuló, nyílt forráskódú platform, mely lehetővé teszi a vállalatoknak a privátfelhő-környezetek kialakítását és kezelését. Ezzel az azonnal futtatható hibrid megoldással egyszerűen migrálhatók az informatikai szolgáltatások privát felhőbe, és integrált rendszerben felügyelhetők a nyilvános és privát felhők.

Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője szerint a vállalati ügyfelek nem szívesen térnek át olyan felhőalapú megoldásokra, ahol nincs lehetőségük a szoftverek felügyeletére és ellenőrzésére. Ezt a megoldást használva viszont egy ilyen átállás után is egyszerűen kézben tudják tartani a szoftverek felügyeletét mind a privát, mind a nyilvános felhőkben. 

 

A SUSE Cloud és a UForge együttesen lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy azonnal használatba vehető, hibridfelhő-alapú szolgáltatásokat vezessenek be, amelyek biztosítják az erőforrások hatékony méretezését is. A két vállalat új megoldása segítségével a szervezetek gyorsan és egyszerűen telepíthetik az informatikai szolgáltatásokat a már létező virtuális adatközpontokban, illetve az új, nyilvános- vagy privátfelhő-infrastruktúrákban.

 

UForge for SUSE Cloud jellemzői

 

·         Szervermigráció élőben: A UForge segítségével a virtuális környezetben működő alkalmazások 30 percen belül áthelyezhetők a SUSE Cloud rendszerbe, ahol a megszokott módon használhatók. A megoldás a felhőkörnyezethez szükséges illesztőkkel és eszközökkel együtt replikálja az informatikai szolgáltatásokat, illetve sablonok segítségével a későbbi frissítések telepítését és a testreszabást egyszerűvé teszi.

 

·         Konzisztens működés hibrid felhőkben: A SUSE Cloud az összes jelentős hypervisort és felhőinfrastruktúrát támogatja, ezért az ügyfelek egységes szoftvercsomagokat hozhatnak létre és költöztethetnek a SUSE Cloud rendszerbe, meglévő virtuális adatközpontokba vagy a legnagyobb nyilvános felhők bármelyikébe (például az AWS, a Microsoft Azure, a Google Compute Engine megoldásokba és egyéb felhőszolgáltatásokba). Ezáltal a szervezetek a telepítési környezettől függetlenül biztosíthatják a konzisztens informatikai szolgáltatásokat.

 

·         Integrált vállalati alkalmazáskatalógus: A megoldás magában foglal egy egyszerűen telepíthető vállalati alkalmazáskatalógust, amely biztosítja az eszközöket az alkalmazások egységes kezeléséhez a különböző környezetekben.

 

·         Szoftverfelügyelet: A UForge szoftvermodellező technikáinak köszönhetően az ügyfelek könnyedén felügyelhetik, és részletesen átláthatják a SUSE Cloud rendszerben és a hibrid környezetekben működő alkalmazásokat.

 

·         Szállítófüggetlenség: Az ügyfelek rugalmasan mozgathatják az informatikai szolgáltatásokat a privát és nyilvános felhőinfrastruktúrák vagy a virtuális adatközpontok között.

 

A Uforge for SUSE Cloud már elérhető.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

1,2 milliárd forintos tőkebefektetés a Navitasoftnál

A masszív nemzetközi jelenléttel rendelkező, energiapiacra szakosodott Navitasoft az európai megújuló energiapiac kis szereplői felé fordul. A Kék Bolygó Tőkealap milliárdos befektetését olyan felhőalapú megoldások fejlesztésére fordítják, amellyel minden energetikailag használható eszköz (pl. solar panel, elektromos autó töltők, hűtőházak) az energiapiachoz csatlakozhat, és a tulajdonosa számára pénzt termelhet. A vállalat nem titkolt célja a tőzsdére lépés előkésztése.

2022. május 17. 18:31

A jövő szakembereit a Magyar Telekom támogatásával képzik

Székesfehérvári, miskolci és budapesti technikummal kezdett együttműködést a Magyar Telekom a távközlési szakma népszerűsítése, a szakirányú képzés támogatása, valamint saját szakemberutánpótlásának érdekében. Az intézmények most több száz eszközt kapnak a távközlési vállalattól oktatási célokra.  

2022. május 17. 15:23

Újrahasznosítják a vonatok fékezésekor keletkezett energiát Lengyelországban

30 millió euró értékű kereskedelmi együttműködésről írt alá szándéknyilatkozatot a szuperkondezátorokat fejlesztő, az EIT InnoEnergy által támogatott észt Skeleton Technologies és a lengyel villamosenergia-elosztó közműcégeknek elektromos eszközöket gyártó ZPUE.  A jövőben közösen kínálnak energiatárolási megoldásokat a lengyel piacon.

2022. május 17. 11:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20

Nívó-díjat kapott a Magyar Telekom

2022. április 29. 20:24