Megjelent az első, SUSE Cloud-alapú hibrid,felhőmegoldás

forrás: Prím Online, 2014. július 29. 14:53

Elérhetővé vált a SUSE felhőmegoldása. A SUSE és a UShareSoft által fejlesztett UForge for SUSE Cloud az OpenStack projekten alapuló, nyílt forráskódú platform, mely lehetővé teszi a vállalatoknak a privátfelhő-környezetek kialakítását és kezelését. Ezzel az azonnal futtatható hibrid megoldással egyszerűen migrálhatók az informatikai szolgáltatások privát felhőbe, és integrált rendszerben felügyelhetők a nyilvános és privát felhők.

Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője szerint a vállalati ügyfelek nem szívesen térnek át olyan felhőalapú megoldásokra, ahol nincs lehetőségük a szoftverek felügyeletére és ellenőrzésére. Ezt a megoldást használva viszont egy ilyen átállás után is egyszerűen kézben tudják tartani a szoftverek felügyeletét mind a privát, mind a nyilvános felhőkben. 

 

A SUSE Cloud és a UForge együttesen lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy azonnal használatba vehető, hibridfelhő-alapú szolgáltatásokat vezessenek be, amelyek biztosítják az erőforrások hatékony méretezését is. A két vállalat új megoldása segítségével a szervezetek gyorsan és egyszerűen telepíthetik az informatikai szolgáltatásokat a már létező virtuális adatközpontokban, illetve az új, nyilvános- vagy privátfelhő-infrastruktúrákban.

 

UForge for SUSE Cloud jellemzői

 

·         Szervermigráció élőben: A UForge segítségével a virtuális környezetben működő alkalmazások 30 percen belül áthelyezhetők a SUSE Cloud rendszerbe, ahol a megszokott módon használhatók. A megoldás a felhőkörnyezethez szükséges illesztőkkel és eszközökkel együtt replikálja az informatikai szolgáltatásokat, illetve sablonok segítségével a későbbi frissítések telepítését és a testreszabást egyszerűvé teszi.

 

·         Konzisztens működés hibrid felhőkben: A SUSE Cloud az összes jelentős hypervisort és felhőinfrastruktúrát támogatja, ezért az ügyfelek egységes szoftvercsomagokat hozhatnak létre és költöztethetnek a SUSE Cloud rendszerbe, meglévő virtuális adatközpontokba vagy a legnagyobb nyilvános felhők bármelyikébe (például az AWS, a Microsoft Azure, a Google Compute Engine megoldásokba és egyéb felhőszolgáltatásokba). Ezáltal a szervezetek a telepítési környezettől függetlenül biztosíthatják a konzisztens informatikai szolgáltatásokat.

 

·         Integrált vállalati alkalmazáskatalógus: A megoldás magában foglal egy egyszerűen telepíthető vállalati alkalmazáskatalógust, amely biztosítja az eszközöket az alkalmazások egységes kezeléséhez a különböző környezetekben.

 

·         Szoftverfelügyelet: A UForge szoftvermodellező technikáinak köszönhetően az ügyfelek könnyedén felügyelhetik, és részletesen átláthatják a SUSE Cloud rendszerben és a hibrid környezetekben működő alkalmazásokat.

 

·         Szállítófüggetlenség: Az ügyfelek rugalmasan mozgathatják az informatikai szolgáltatásokat a privát és nyilvános felhőinfrastruktúrák vagy a virtuális adatközpontok között.

 

A Uforge for SUSE Cloud már elérhető.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egy magyar fejlesztés akár 10-12% bevételnövekedést is hozhat a webáruházaknak

Folyamatosan bővül a hazai online kereskedelem, ahogy a rendelkezésre álló eszközök tárháza is. A kereskedők számára a webshop létrehozása és optimalizálása manapság az első napirendi pontok között szerepel, hiszen az értékesítés jelentős része átterelődött az online térbe. A kiélezett versenyhelyzetben elengedhetetlen a folyamatos fejlesztés a látogatók kiszolgálása, a kimagasló felhasználói élmény elérése és nem utolsó sorban a forgalom növelése érdekében.

2021. szeptember 23. 15:55

Fenntarthatóság, fintech, sokszínűség

Idén ünnepli alapításának 15. évfordulóját a Morgan Stanley budapesti központja. Az iroda elmúlt másfél évti-zedben jelentős informatikai centrummá bővült a globális pénzintézeten belül, miközben a technológia fejlődé-se az egész pénzügyi szektorban mélyreható változásokat hozott. Fogarasi Norbert, a Morgan Stanley budapesti központjának vezetője az évforduló apropóján számba vette ezeket a változásokat.

2021. szeptember 23. 12:41

Bővíti partnerségi kapcsolatát a VELUX Cégcsoport és a Schneider Electric

A tetőablakok piacán vezető VELUX Cégcsoport, valamint az energiakezelés és az automatizáció terén végbemenő digitális átállásában érdekelt világvezető vállalat, a Schneider Electric bejelentette partnerkapcsolatuk bővítését, amelynek célja, hogy lehetővé tegye a VELUX Cégcsoport számára a karbonsemlegességi vállalásainak elérését 2030-ra. A vállalatok célja, hogy felgyorsítsák a teljes karbonsemlegesség megvalósítását, az éghajlatváltozást érintő, egyre inkább szükségessé váló, proaktív gondolkodás jegyében.

2021. szeptember 23. 09:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Tapasztalja meg a legendás játékot

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46