Megjelent az első, SUSE Cloud-alapú hibrid,felhőmegoldás

forrás: Prím Online, 2014. július 29. 14:53

Elérhetővé vált a SUSE felhőmegoldása. A SUSE és a UShareSoft által fejlesztett UForge for SUSE Cloud az OpenStack projekten alapuló, nyílt forráskódú platform, mely lehetővé teszi a vállalatoknak a privátfelhő-környezetek kialakítását és kezelését. Ezzel az azonnal futtatható hibrid megoldással egyszerűen migrálhatók az informatikai szolgáltatások privát felhőbe, és integrált rendszerben felügyelhetők a nyilvános és privát felhők.

Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője szerint a vállalati ügyfelek nem szívesen térnek át olyan felhőalapú megoldásokra, ahol nincs lehetőségük a szoftverek felügyeletére és ellenőrzésére. Ezt a megoldást használva viszont egy ilyen átállás után is egyszerűen kézben tudják tartani a szoftverek felügyeletét mind a privát, mind a nyilvános felhőkben. 

 

A SUSE Cloud és a UForge együttesen lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy azonnal használatba vehető, hibridfelhő-alapú szolgáltatásokat vezessenek be, amelyek biztosítják az erőforrások hatékony méretezését is. A két vállalat új megoldása segítségével a szervezetek gyorsan és egyszerűen telepíthetik az informatikai szolgáltatásokat a már létező virtuális adatközpontokban, illetve az új, nyilvános- vagy privátfelhő-infrastruktúrákban.

 

UForge for SUSE Cloud jellemzői

 

·         Szervermigráció élőben: A UForge segítségével a virtuális környezetben működő alkalmazások 30 percen belül áthelyezhetők a SUSE Cloud rendszerbe, ahol a megszokott módon használhatók. A megoldás a felhőkörnyezethez szükséges illesztőkkel és eszközökkel együtt replikálja az informatikai szolgáltatásokat, illetve sablonok segítségével a későbbi frissítések telepítését és a testreszabást egyszerűvé teszi.

 

·         Konzisztens működés hibrid felhőkben: A SUSE Cloud az összes jelentős hypervisort és felhőinfrastruktúrát támogatja, ezért az ügyfelek egységes szoftvercsomagokat hozhatnak létre és költöztethetnek a SUSE Cloud rendszerbe, meglévő virtuális adatközpontokba vagy a legnagyobb nyilvános felhők bármelyikébe (például az AWS, a Microsoft Azure, a Google Compute Engine megoldásokba és egyéb felhőszolgáltatásokba). Ezáltal a szervezetek a telepítési környezettől függetlenül biztosíthatják a konzisztens informatikai szolgáltatásokat.

 

·         Integrált vállalati alkalmazáskatalógus: A megoldás magában foglal egy egyszerűen telepíthető vállalati alkalmazáskatalógust, amely biztosítja az eszközöket az alkalmazások egységes kezeléséhez a különböző környezetekben.

 

·         Szoftverfelügyelet: A UForge szoftvermodellező technikáinak köszönhetően az ügyfelek könnyedén felügyelhetik, és részletesen átláthatják a SUSE Cloud rendszerben és a hibrid környezetekben működő alkalmazásokat.

 

·         Szállítófüggetlenség: Az ügyfelek rugalmasan mozgathatják az informatikai szolgáltatásokat a privát és nyilvános felhőinfrastruktúrák vagy a virtuális adatközpontok között.

 

A Uforge for SUSE Cloud már elérhető.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Leadec megvásárolja a FISS Automatika Kft.-t

A Leadec, a világ vezető globális szolgáltatási szakértője 2023.05.31. napjával felvásárolta a FISS Automatika Kft.-t. A Leadec az akvizícióval tovább bővíti magyarországi jelenlétét, valamint erősíti kompetenciáit az elektrotechnika és az automatizálás területén.

2023. június 6. 17:43

Jelentős mérföldkő a hazai autóiparban

Idén ünnepli 30. születésnapját a Continental Veszprémben. Az elmúlt évtizedek fejlesztéseinek köszönhetően mára a technológiai vállalat telephelye globális piacokra dolgozik. Presztízs ügyfelek számára fejleszt, tesztel és gyárt különböző szenzorokat gépjármű-menetbiztonsági rendszerekhez, akkumulátorokhoz és az utazási kényelem növeléséhez.

2023. június 6. 16:01

Fenntartható ötlet nyert a Samsung és az EdisonKids versenyén

Alternatív környezettudatos ötlettel, a chipses zacskók kreatív és praktikus újrafelhasználásásával vihették haza a fődíjat a nyírségi diákok a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A harmadik alkalommal megrendezett versenyen 12-18 éves tanulók mérték össze projektjeiket a közösség, a fenntarthatóság és a jövő oktatása kategóriákban. A nyolc döntős csapat közül a NUT (Napkor’s Upcycler Team) csapat elképzelése, a chipses zacskók hőálló szatyorrá alakítása bizonyult a legjobbnak. Második helyezést ért el a modulárisan építhető oktatórobot, a dobogó harmadik fokára pedig a tücsökfarm tervezői léphettek. Az első három helyezett 6 millió forint összértékben választhat Samsung eszközöket, saját maguk, felkészítőtanáruk és iskolájuk számára.

2023. június 6. 14:05

Fidelity: Nyernek az elektromos autók?

Aki napjainkban autóval végighalad egy európai belváros utcáin, azonnal számos nyomát láthatja a forgalmi trendek változásának. A külön kerékpáros sávok, az elektromos buszok, az elektromos töltőállomások és a szédült ütemben emelkedő parkolási díjak mind-mind azt jelzik, hogy a személyautók, főleg a belső égésű motorral felszereltek, már nem szívesen látott vendégek a sűrűn beépült belső kerületekben. A jövő az alternatív közlekedési eszközöké és a kibocsátásmentes erőforrásoké. A Fidelity piaci megfigyelőinek előrejelzései szerint az éghajlatkímélő meghajtási módok versenyét az elektromos autók fogják megnyerni, melyek idővel teljesen kiszorítják majd a levegőszennyező belső égésű motorokkal gyártott társaikat1.

2023. június 6. 12:41

Új nemzetközi online esemény az Eplan-tól

Milyen kihívásokkal néznek szembe a gépgyártók és a kapcsolóberendezés-gyártók napjaink globális piacain? Hogyan határozható meg a helyes irány a hatékony tervezéshez a munka korai szakaszában? A 2023. június 21-re meghirdetett Eplan L!ve 2023 rendezvény lényegre törő válaszokkal, a szoftver új verziójának legfontosabb elemeivel készül, és felvázolja, miként támogatja ügyfeleit a tervezéstől a gyártásig vezető úton lépésről-lépésre. Bevált gyakorlati példákat ismerhetünk meg a Harro Höfliger, a Kratos Industries és a Sany vállalatoktól, betekinthetünk munkafolyamataikba és tervezési módszereikbe, melyek maximális következetességet és hatékonyságot tesznek lehetővé a számukra.

2023. június 6. 11:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39