Megjelent az első, SUSE Cloud-alapú hibrid,felhőmegoldás

forrás: Prím Online, 2014. július 29. 14:53

Elérhetővé vált a SUSE felhőmegoldása. A SUSE és a UShareSoft által fejlesztett UForge for SUSE Cloud az OpenStack projekten alapuló, nyílt forráskódú platform, mely lehetővé teszi a vállalatoknak a privátfelhő-környezetek kialakítását és kezelését. Ezzel az azonnal futtatható hibrid megoldással egyszerűen migrálhatók az informatikai szolgáltatások privát felhőbe, és integrált rendszerben felügyelhetők a nyilvános és privát felhők.

Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője szerint a vállalati ügyfelek nem szívesen térnek át olyan felhőalapú megoldásokra, ahol nincs lehetőségük a szoftverek felügyeletére és ellenőrzésére. Ezt a megoldást használva viszont egy ilyen átállás után is egyszerűen kézben tudják tartani a szoftverek felügyeletét mind a privát, mind a nyilvános felhőkben. 

 

A SUSE Cloud és a UForge együttesen lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy azonnal használatba vehető, hibridfelhő-alapú szolgáltatásokat vezessenek be, amelyek biztosítják az erőforrások hatékony méretezését is. A két vállalat új megoldása segítségével a szervezetek gyorsan és egyszerűen telepíthetik az informatikai szolgáltatásokat a már létező virtuális adatközpontokban, illetve az új, nyilvános- vagy privátfelhő-infrastruktúrákban.

 

UForge for SUSE Cloud jellemzői

 

·         Szervermigráció élőben: A UForge segítségével a virtuális környezetben működő alkalmazások 30 percen belül áthelyezhetők a SUSE Cloud rendszerbe, ahol a megszokott módon használhatók. A megoldás a felhőkörnyezethez szükséges illesztőkkel és eszközökkel együtt replikálja az informatikai szolgáltatásokat, illetve sablonok segítségével a későbbi frissítések telepítését és a testreszabást egyszerűvé teszi.

 

·         Konzisztens működés hibrid felhőkben: A SUSE Cloud az összes jelentős hypervisort és felhőinfrastruktúrát támogatja, ezért az ügyfelek egységes szoftvercsomagokat hozhatnak létre és költöztethetnek a SUSE Cloud rendszerbe, meglévő virtuális adatközpontokba vagy a legnagyobb nyilvános felhők bármelyikébe (például az AWS, a Microsoft Azure, a Google Compute Engine megoldásokba és egyéb felhőszolgáltatásokba). Ezáltal a szervezetek a telepítési környezettől függetlenül biztosíthatják a konzisztens informatikai szolgáltatásokat.

 

·         Integrált vállalati alkalmazáskatalógus: A megoldás magában foglal egy egyszerűen telepíthető vállalati alkalmazáskatalógust, amely biztosítja az eszközöket az alkalmazások egységes kezeléséhez a különböző környezetekben.

 

·         Szoftverfelügyelet: A UForge szoftvermodellező technikáinak köszönhetően az ügyfelek könnyedén felügyelhetik, és részletesen átláthatják a SUSE Cloud rendszerben és a hibrid környezetekben működő alkalmazásokat.

 

·         Szállítófüggetlenség: Az ügyfelek rugalmasan mozgathatják az informatikai szolgáltatásokat a privát és nyilvános felhőinfrastruktúrák vagy a virtuális adatközpontok között.

 

A Uforge for SUSE Cloud már elérhető.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Fujitsu „Gateway” ügyfélközpontja gyorsítja a digitális átalakulás terjedését

A Fujitsu közzétette terveit a digitális átalakulás terjedését gyorsító korszerű ügyfélközpontja kialakításáról az indiai Punéban. A „Fujitsu Gateway” nevet viselő központ fontos kapcsolattartási pontként szolgál a Fujitsu tökéletesen integrált modellre épülő, globális szolgáltatási képességeinek meggyőző bemutatására. 

2019. november 15. 11:45

Több mint 100 informatikai szakembert vesz fel a Nokia Magyarországon

Új, digitális telekommunikációs hálózatok fejlesztésével foglalkozó IT Kompetencia Központ létrehozását jelentette be a Nokia Budapesten. Az egység fontos szerepet játszik majd a Nokia új globális üzleti céljainak megvalósításában. A bővítés keretében a vállalat legalább 120 új pozíciót alakít ki Magyarországon magasan képzett informatikai szakemberek számára. A központ a Nokiában világszerte használt IT megoldások, technológiák és szolgáltatások fejlesztését fogja támogatni.

2019. november 15. 09:06

Így lehetsz képben 52 ország adózási híreivel egy csapásra!

Immár letölthető a KPMG okostelefonos alkalmazása, amivel első kézből értesülhetünk a világ bármely országának adózási témában megjelenő híréről, illetve a KPMG szervezetén belül készülő szakmai elemzésekről, jelentésekről. A KPMG Digital Economy Tax Tracker iOS-en és Androidon is fut.

2019. november 14. 18:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44
online sportfogadás