A Samsung az okos otthonok piacán terjeszkedik

MTI Sajtóadatbank, 2014. augusztus 18. 12:24

A Samsung felvásárolja a SmartThings amerikai start up céget, a háztartási berendezések távirányítása köré szerveződött okos otthonok piacának egyik fontos szereplőjét.

Pénzügyi részleteket nem közölt a dél-koreai óriásvállakat, de becslések szerint 200 millió dollár (46,6 milliárd forint) körül lehetett az 55 alkalmazottat foglalkoztató amerikai cég ára.

 A 2012-ben alapított SmartThings nyílt platformján olyan alkalmazásokat fejlesztenek, amelyek összekötik az egyes háztartási berendezéseket - a hőszabályzót, a hűtőszekrényt vagy a garázskaput - az okostelefonnal, így azokat a felhasználók bárhonnan irányítani tudják. A háztartásban használt, internethez csatlakoztatott eszközök integrációja, a "tárgyak internete" - internet of things - elnevezésű új típusú fejlesztési terület szakértők szerint nagy jövő előtt áll.

Alex Hawkinson, a cég vezérigazgatója szerint mára már több mint 1000 eszközt és 8000 alkalmazást támogat a platform.

Az utóbbi időben több informatikai óriásvállalat kezdte el kiépíteni a mobileszközök háztartási berendezésekkel történő kommunikációjának integrációját. Az Apple júniusban jelentette be HomeKit nevű csomagjának elindítását, amely lehetővé teszi az intelligens otthoni gépek internetes alapú távirányítását.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ismét a Process Solutions az első a könyvelő cégek rangsorában

A Process Solutions (PS), hazánk egyik vezető számviteli, adózási és bérszámfejtési szolgáltatásokat nyújtó vállalata a BBJ listájának 2022-es adatai alapján már 16. éve őrzi piacvezető szerepét a könyvelő cégek között. Szalai András, partner, ügyvezető igazgató, a BBJ piaci panelbeszélgetése keretében elárulta, milyen jövőt alakító trendekre kell figyelni, és melyik területeken szeretnének változtatni a számviteli vezetők 2023-ban.

2023. március 21. 17:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48