Okoskancsó a GE műhelyéből

forrás: Prím Online, 2014. augusztus 23. 11:20

Egyre bátrabban és kalandvágyóbb szemmel tekintünk az otthoni háztartási gépekre. A GE egy nyílt forrású innovátorral együttműködésben új generációs hűtőszekrények és egyéb háztartási kisgépek kifejlesztését tűzte ki célul. Az együttműködés gyümölcseként megszületett az első termék, a SmartPitcher okoskancsó.

Az emberek készen állnak arra, hogy otthoni elektronikai készülékeikre kalandvágyóbb szemmel tekintsenek. Ezt felismerve a GE a nyílt forrású innovátorral, a Local Motorsszal együttműködésben új generációs hűtőszekrények és egyéb háztartási kisgépek kifejlesztését tűzte ki célul, amelyek mihamarabb piacra dobhatók. A FirstBuild, a GE első mikrogyára, ami lehetővé teszi, hogy a vállalat gyorsabb ütemben álljon elő friss ötletekkel és termékekkel, hogy azokat a vásárlói igényekkel egy időben bocsássa rendelkezésre. Csupán pár hónappal azután, hogy a FirstBuild Louisville-i mikrogyárában beindult az élet és elindult az online felület, az együttműködés gyümölcseként megszületett az első termék, a SmartPitcher okoskancsó.

 

A kancsó egy olyan aprócska, ám annál idegesítőbb problémát orvosol, ami sok-sok háztartásban okoz fejfájást a tikkasztó nyári hónapok során: hogyan maradjon tele a kancsó úgy, hogy a víz se melegedjen fel? A GE mérnökei a prototípuskészítés felgyorsítása érdekében otthoni 3D-nyomatatókat használtak.

 

A kancsó maga két mágnessel van felszerelve: az első mágnes kapcsolóként szolgál, jelzi a hűtőnek, hogy ott a kancsó. Amikor a kapcsoló vált, a hűtő elkezdi vízzel megtölteni a kancsót egészen a második mágnesig, ami szintén kapcsolóként funkcionál és gondoskodik róla, hogy elzáródjon a vízcsap. 

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48

Megszervezik Magyarország első leginnovatívabb fejlesztői versenyét

2023. február 19. 13:20