Okoskancsó a GE műhelyéből

forrás: Prím Online, 2014. augusztus 23. 11:20

Egyre bátrabban és kalandvágyóbb szemmel tekintünk az otthoni háztartási gépekre. A GE egy nyílt forrású innovátorral együttműködésben új generációs hűtőszekrények és egyéb háztartási kisgépek kifejlesztését tűzte ki célul. Az együttműködés gyümölcseként megszületett az első termék, a SmartPitcher okoskancsó.

Az emberek készen állnak arra, hogy otthoni elektronikai készülékeikre kalandvágyóbb szemmel tekintsenek. Ezt felismerve a GE a nyílt forrású innovátorral, a Local Motorsszal együttműködésben új generációs hűtőszekrények és egyéb háztartási kisgépek kifejlesztését tűzte ki célul, amelyek mihamarabb piacra dobhatók. A FirstBuild, a GE első mikrogyára, ami lehetővé teszi, hogy a vállalat gyorsabb ütemben álljon elő friss ötletekkel és termékekkel, hogy azokat a vásárlói igényekkel egy időben bocsássa rendelkezésre. Csupán pár hónappal azután, hogy a FirstBuild Louisville-i mikrogyárában beindult az élet és elindult az online felület, az együttműködés gyümölcseként megszületett az első termék, a SmartPitcher okoskancsó.

 

A kancsó egy olyan aprócska, ám annál idegesítőbb problémát orvosol, ami sok-sok háztartásban okoz fejfájást a tikkasztó nyári hónapok során: hogyan maradjon tele a kancsó úgy, hogy a víz se melegedjen fel? A GE mérnökei a prototípuskészítés felgyorsítása érdekében otthoni 3D-nyomatatókat használtak.

 

A kancsó maga két mágnessel van felszerelve: az első mágnes kapcsolóként szolgál, jelzi a hűtőnek, hogy ott a kancsó. Amikor a kapcsoló vált, a hűtő elkezdi vízzel megtölteni a kancsót egészen a második mágnesig, ami szintén kapcsolóként funkcionál és gondoskodik róla, hogy elzáródjon a vízcsap. 

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás