2 órára terjesztette ki a Google Play a visszatérítést

A felhasználóknak ennyi idejük van eldönteni, kell-e vagy sem

Czipperer Dia, 2014. szeptember 12. 13:21

A fizetős Google Play alkalmazások letöltése esetén a felhasználóknak mostantól 2 órájuk van eldönteni, hogy megtartják-e a programot, avagy sem. Ha két órán belül elhatározzák magukat, akár a pénzüket is visszakaphatják.

A Google Play áruházban az ingyenes alkalmazások mellett számos fizetős applikáció is található. Ezek esetén eddig nagy visszahúzó erő volt, hogy, bár bizonyos időkorláton belül visszatérítette a Google az összeget, ha mégsem azt töltötte le a felhasználó, amit szeretett volna, ám ez nagyon kevésnek bizonyult.

 

A felhasználóknak 15 percen belül kellett arról határozniuk, igényt tartanak-e az adott appra. Ha úgy döntöttek, nem ez az, amit kerestek, visszakapták pénzüket. A kérdés csak az, vajon mire elég 15 perc? Sokszor még arra sem, hogy valaki kipróbálja az adott programot. A letöltés, megnyitás, betöltődéssel majdhogynem ki is merül az időkeret.

 

A Google ezt az időintervallumot kiterjesztette 2 órára, amely azt jelenti, ha valaki két órán belül úgy dönt, nincs szüksége a programra, a teljes összeget visszakapja. Ehhez csak annyit kell tenni, hogy a Play Store-ban a saját appokra navigálni, ott pedig az adott programnál kiválasztani a „refund”, vagyis visszatérítés opciót. Ez a felirat csak a két órás perióduson belül jelenik meg, ha ez letelik, helyette az „uninstall”, vagyis az eltávolítás felirat tűnik fel.

 

Forrás: BGR.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjmentes roadshow-konferencia az Közép-Dunántúl Régió kkv-döntéshozóinak

A PP Konferenciaközpont a székesfehérvári Pénz, de honnan? roadshow-konferenciáján most is, mint 22 év óta minden évben összegyűjti a hazai kkv-k számára rendelkezésre álló kedvezményes, támogatott pénzforrásokat és a hatékonyságot növelő új módszereket.

2023. október 1. 14:58

Új tagokkal bővült a G-Shock női karóráinak választéka

A Casio bemutatta a G-Shock márka legújabb ütésálló karóráit. A kompakt, analóg-digitális számlappal rendelkező karórák a nőiességet ünneplik és rózsaarany (ú.n. rose gold) színben tündökölnek. Mint ismeretes ez az árnyalat eredetileg az ékszereknél jelent meg, de ma már a karórákon is hódít. 

2023. október 1. 13:36

20 éves jubileumát ünnepli a Budapest Design Week

Idén 20. alkalommal rendezik meg 2023. október 5. és 15. között a Budapest Design Weeket (BDW), amelyre jubileumi programsorozattal készül a Magyar Formatervezési Tanács. A fesztivál fókuszában a BDW elmúlt 20 évének legkiemelkedőbb szereplői, alkotásai és eseményei állnak, emellett számos izgalmas programmal, köztük kerekasztal-beszélgetésekkel, szakértői előadásokkal és neves hazai designvállalkozások bemutatásával ünnepelnek. A visszatekintés mellett kiemelt szerepet kap a jövőtervezés is.

2023. október 1. 11:49

Karrierváltás: 600 ezerhez közelít a junior informatikusok átlagbére

A recesszió ellenére is keresettek a hazai munkaerőpiacon az informatikusok: egy jellemzően 5-6 hónapos képzés után egy éven belül átlagosan havi bruttó 596 ezer forintot vihetnek haza azok, akik a karrierváltás mellett döntenek. 

2023. október 1. 10:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38