Ismét csökkenhet a Samsung nyeresége

Czipperer Dia, 2014. október 8. 12:04

A Samsung hétfő éjjel arra figyelmeztetett, hogy a harmadik negyedéves eredményei gyengébbek lesznek, mint amire számított. A csökkenés okát a telefonok átlagárának esésének tulajdonítják.

A dél-koreai technológiai óriás, a Samsung nem vár kecsegtető eredményeket a harmadik negyedévre vonatkozóan. Mint azt ők maguk is közölték, a működési profit terén 60%-os csökkenést várnak az előző évhez képest.

 

Nagyjából 4,1 billiárd wonnal, azaz kevesebb, mint 4 milliárd dollárral számolnak. Ez az összeg az előző negyedévben 7,19 billiárd won volt.

 

Egyre több olyan gyártó bukkan fel Kínában, amelyek sokkal olcsóbban kínálják készülékeiket, amely már a vállalat előző negyedéves eredményein is meglátszott. A Samsungnak pedig az új iPhone-ok sem kedveznek, hiszen az újító Apple stratégia sokak tetszését elnyerheti, és alternatíva lehet a Samsung mobilokkal szemben, hiszen bár nem olcsóbb megoldást kínál, de egy egészen új felhasználói élményt az iOS rendszerrel.

 

Forrás: Businessinsider.com

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Rekordösszeget adtak össze a befektetők az építőipart forradalmasító sikercégnek

Az osztrák B2B szektor történetének legnagyobb összegű második fordulós tőkebevonási körében 69 millió dollárt gyűjtött össze a befektetőktől az építőipari, épületüzemeltetési szoftvert fejlesztő és forgalmazó bécsi központú cég, a Magyarországon is ismert PlanRadar.  Az európai piacon meghatározó szerepet betöltő vállalat a pénzt nemzetközi terjeszkedésre és technológiai fejlesztésre használja fel. A cél a jelenlegi forgalom megháromszorozása 2022-ben, ami az eddigi eredmények ismeretében reális elképzelés.

2022. január 22. 16:52

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58