Katasztrófa esetén a Facebook értesíti a barátokat, rokonokat

forrás: Prím Online, 2014. október 18. 13:28

A Facebook a napokban bemutatta legújabb fejlesztését, a „Biztonsági Ellenőrzés” funkciót, amely hamarosan világszerte elérhető lesz az asztali gépen és az online eszközökön egyaránt. A fejlesztést az egyre gyakrabban előforduló környezeti katasztrófák hívták életre.

A Facebook szerint, katasztrófa vagy válság idején sokan a közösségi média segítségével kommunikálnak a családtagjaikkal, így volt ez a 2011-es japán földrengés és szökőár után is, ami országszerte 12,5 millió embert érintett. A legnépszerűbb közösségi oldal felismerve, hogy milyen jelentős szerepe lehet egy ilyen jellegű esemény kapcsán, a napokban bemutatta legújabb fejlesztését, a „Biztonsági Ellenőrzés” funkciót. A megoldás hamarosan  asztali gépen és az online eszközökön egyaránt elérhető lesz világszerte.

 

Az új funkció segítségével egy súlyos katasztrófa idején a körzetben tartózkodó személy, egyrészről tudatni tudja a családtagokkal, hogy jól van és nem esett baja, másrészről, szintén az érintett területen belül, ellenőrizni tudja az ismerősei állapotát. A biztonságban állapotot, illetve a megosztott kommenteket is csak a barátok láthatják. A Facebook készített egy videót is, ami bemutatja funkció működését: 

 

Introducing Safety Check from Facebook on Vimeo.

 

Egy természeti katasztrófa esetén a Facebook beméri a régióban tartózkodó személyeket, akiknek értesítést küld, hogy jelezzék, ha már biztonságban vannak, amit az adott személyek hírfolyamában meg is jelenít frissítésként, a barátok pedig azonnal értesítést kapnak erről az állapotról. 

 

Kép: valuewalk.com

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Thermaltake The Tower 200 Mini toronyház új zöld színekben debütál

A Thermaltake bejelentette a The Tower 200 Mini toronyházak új verzióit a PC-rajongók kedvenc Turquoise, Racing Green színeiben, valamint az idei év új árnyalatában, Matcha Greenben. A Tower 200 egy kicsi, mégis tágas mini-ITX toronyház, amely egy ikonikus, függőleges kialakítással érkezik, képes befogadni akár egy 4090-es grafikus kártyát, és akár egy 280 mm-es AIO-t is támogat. A felhasználók már nagyon várták a The Tower 200 különböző színű változatait, a Thermaltake pedig meghallotta ezeket az igényeket. 

2023. szeptember 27. 17:19

Új Xiaomi AIoT eszközök a nemzetközi piacokon

A Xiaomi bemutatta legújabb csúcstechnológiás okoseszközeit, köztük a Xiaomi Watch 2 Pro okosórát és a Xiaomi Smart Band 8 okoskarkötőt. Az új eszközöket úgy tervezték, hogy könnyen összekapcsolhatók legyenek a nemrégiben bemutatott okostelefon-termékcsalád, a Xiaomi 13T készülékeivel. Az új, innovatív termékek az egészségi állapot és a sportteljesítmény folyamatos nyomonkövetésével, változatos kényelmi és hatékonyságnövelő szolgáltatásokkal épülnek be felhasználóik mindennapjaiba.

2023. szeptember 27. 15:47

Joule – az irodai munka új mértékegysége

Az SAP walldorfi főhadiszállásán tartott konferencia csúcspontjaként bemutatkozott Joule, a természetes nyelvet használó, generatív mesterséges intelligencia alapú irodai asszisztens, amellyel végérvényesen megváltoznak az üzletviteli folyamatok. A Joule beágyazódik az SAP felhőalapú vállalati portfóliójába, és képes lesz proaktívan betekintést adni a vállalati adatok mélységébe, nem csak az SAP teljes szoftverportfólióján, hanem akár harmadik féltől származó forrásokat is feldolgozva. 

2023. szeptember 27. 14:23

Megérkezett a nemzetközi piacra szánt Xiaomi 13T telefoncsalád

A Xiaomi bemutatta a legújabb 13T okostelefon sorozatát, a Xiaomi 13T-t és a Xiaomi 13T Pro-t, amely a képalkotást művészi fokon űző felhasználók körében tehet szert majd a legtöbb rajongóra. A Leicával közösen fejlesztett, professzionális optika került a készülékekbe, így a Xiaomi 13T sorozat a Leica kamerák esszenciáját megragadó Authentic Leica Imagery szolgáltatásokkal büszkélkedhet. A telefonok teljesítményét optimalizálták, üzemidejüket még jobban kitolták, a kijelzőjük pedig kristály tisztán, nagy részletgazdagsággal jeleníti meg a tartalmakat – vagyis kivételesen jó képmegjelenítő tulajdonságokkal rendelkeznek és nagyszerű felvételek készülhetnek velük. 

2023. szeptember 27. 12:54

Így segít jobb döntéseket hozni a sakk az üzletben, a karrierben és a mindennapokban

Ahogy egy sakkjátszma, úgy az élet is döntések sorozata – az üzlet világában pedig gyakran még nagyobb tétje van egy-egy döntésnek, mint a táblánál. A sakk sok más készség fejlesztése mellett azért is hasznos, mert jobb döntéseket hozhatunk általa akár időkényszerben, bizonytalan, nehéz helyzetekben is – véli Fogarasi Norbert, a Polgár Judit Világsakkfesztivált ötödik éve támogató Morgan Stanley budapesti központjának vezetője, versenysakkozó.

2023. szeptember 27. 11:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59