Katasztrófa esetén a Facebook értesíti a barátokat, rokonokat

forrás: Prím Online, 2014. október 18. 13:28

A Facebook a napokban bemutatta legújabb fejlesztését, a „Biztonsági Ellenőrzés” funkciót, amely hamarosan világszerte elérhető lesz az asztali gépen és az online eszközökön egyaránt. A fejlesztést az egyre gyakrabban előforduló környezeti katasztrófák hívták életre.

A Facebook szerint, katasztrófa vagy válság idején sokan a közösségi média segítségével kommunikálnak a családtagjaikkal, így volt ez a 2011-es japán földrengés és szökőár után is, ami országszerte 12,5 millió embert érintett. A legnépszerűbb közösségi oldal felismerve, hogy milyen jelentős szerepe lehet egy ilyen jellegű esemény kapcsán, a napokban bemutatta legújabb fejlesztését, a „Biztonsági Ellenőrzés” funkciót. A megoldás hamarosan  asztali gépen és az online eszközökön egyaránt elérhető lesz világszerte.

 

Az új funkció segítségével egy súlyos katasztrófa idején a körzetben tartózkodó személy, egyrészről tudatni tudja a családtagokkal, hogy jól van és nem esett baja, másrészről, szintén az érintett területen belül, ellenőrizni tudja az ismerősei állapotát. A biztonságban állapotot, illetve a megosztott kommenteket is csak a barátok láthatják. A Facebook készített egy videót is, ami bemutatja funkció működését: 

 

Introducing Safety Check from Facebook on Vimeo.

 

Egy természeti katasztrófa esetén a Facebook beméri a régióban tartózkodó személyeket, akiknek értesítést küld, hogy jelezzék, ha már biztonságban vannak, amit az adott személyek hírfolyamában meg is jelenít frissítésként, a barátok pedig azonnal értesítést kapnak erről az állapotról. 

 

Kép: valuewalk.com

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már nem éri meg külföldről rendelni, felpörögnek a magyar webshopok

Az árfolyamváltozás miatt már egyre kevesebb esetben éri meg euróban vagy dollárban külföldről rendelni, így még több vásárló fordul a hazai internetes áruházak irányába. A hazai webshopokon erősödő igény jelentkezik az önfenntartó életmóddal kapcsolatos árucikkek iránt. Emellett most jött el az ideális pillanat a külpiacok felé való nyitásra is a hazai e-kereskedelemben – véli Surányi Ferenc webshop-szakértő, az M. I. Solution Kft. ügyvezetője.

2022. augusztus 9. 12:34

Digitális arcfelismerő technológiában erős vállalat bővít Budapesten

Noha korábban sokan idegenkedtek a digitális arcfelismerő rendszerektől, ma már egyre többen ezzel a megoldással oldják fel az okostelefonjukat, a következő évtizedben pedig várhatóan négyszeresére nő az arcfelismerés jelenleg 4 milliárd dolláros piaca. A rendezvényszervezéstől a vendéglátáson át a biztonságtechnikáig számos iparág húzhat hasznot a technológiából, és ebből magyar szakemberek is kivehetik a részüket. 

2022. augusztus 9. 09:55

Így nézhet ki a tenger melletti légiközlekedés jövője

A világ lakosságának 40 százaléka tengerparti településeken él. Számukra az amerikai REGENT innovatív elektromos siklói elsőként kínálnak majd biztonságos, olcsó, nagy sebességű és kibocsátásmentes mobilitási megoldást.

2022. augusztus 9. 09:51

Mi kell ahhoz, hogy itthon maradjanak az IT-szakemberek?

A HR Kopó Tanácsadó Csoport által szervezett IT Realitás Mozgalom célja az IT-szakemberek megismerése és párbeszéd elindítása az informatikusok, a munkaadók és a toborzók között.

2022. augusztus 8. 19:48

K&H: megtriplázódott a villanyautók száma Magyarországon

Látványos bővülés vár a villanyautók piacára az uniós piacokon, a tervek szerint ugyanis 2035-től várhatóan csak elektromos autókat lehet értékesíteni. Magyarországon 2020 májusa óta megháromszorozódott a tisztán elektromos személyautók száma, igaz, a teljes autóparkhoz képest még marginális az arányuk – derül ki a K&H összeállításából. A pénzintézet pedig kedvező kamatozású lízingkonstrukciót nyújt a magyar cégeknek ahhoz, hogy villanyautóval bővítsék a flottájukat, ezzel is segítve a vállalkozások kiadásainak csökkentését, lendületet adva az elektromobilizációnak.

2022. augusztus 8. 18:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24

Újra keresik az év webshopjait

2022. július 8. 18:20