Egyre többen neteznek hazánkban

Czipperer Dia, 2014. november 25. 09:28

Összesen 5,2 millió magyar internetezik hazánkban. A Gemius adatai szerint egyre nő a számuk. A 15 évnél idősebb korosztály 60,78%-a használja az internetet,

A Gemius legfrissebb felméréséből kiderül, hogy a Magyarország internetpenetrációja magasnak mondható, ha a közép-kelet-európai régiót vesszük figyelembe. A felhasználók 86% ugyanis naponta használja az internetet, vagyis a jelentős részüknek közvetlen hozzáférése van a világhálóhoz. Hazánkban a 15 évnél idősebb korosztályt vizsgálva a netezők aránya a lakossághoz viszonyítva közel 70%-os.

 

Inkább a fiatalabb korosztály lóg a neten. Az interneten böngészők több mint felét a 18-39 év közötti korosztály képezi. Ezen belül pedig inkább az érettebbek felé tolódik a mérleg nyelve, minden negyedik netező ugyanis 25 és 34 év közötti.

 

Az idősebb generáció is igyekszik bekapcsolódni az online világba. A 60 év felettiek aránya már 10%-ra rúg, és a számuk folyamatosan emelkedik.

 

Érdekes fordulat az előző negyedévhez képest, hogy egyre több nő internetezik, olyannyira, hogy a nemek aránya megfordult. Már az internetet használók 51,23%-a nő.

 

A felmérés alapján minden negyedik internetező rendelkezik középfokú és minden ötödiknek van ennél magasabb végzettsége.

 

Forrás: MTI

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ingyenesen letölthető közösségimédia-kisokost adott ki a Neumann Társaság

Már a lájkolást is tanulni lehet: a Neumann Társaság ingyenesen elérhetővé tette nemrég bevezetett új, a közösségi média tudatos használatát célzó ECDL vizsgamoduljának alapjául szolgáló ismereteket tartalmazó kisokosát. A pdf formátumban letölthető kiadvány tíz, manapság népszerű közösségi szolgáltatás működésébe enged betekintést a Facebooktól a podcastokig. 

2019. október 19. 10:46

Közel félszáz szakképzési centrumban segíti az oktatást 3D nyomtató

A hazai szakképzés alapját jelentő, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felügyelete alá tartozó 44 db szakképzési centrumnak, egy hazai és EU-s forrást egyaránt tartalmazó pályázati projektnek köszönhetően lehetősége van egy úgynevezett Digitális Közösségi Alkotólabor létesítésére, ahol a tanulók megismerhetik számos digitális tárgyalkotási technológia alapjait. Ezek között szerepel a 3D tervezés és nyomtatás is, és örömteli, hogy a centrumok jelentős része, a világszínvonalú, teljes egészében magyar mérnökök által fejlesztett CraftBot 3D nyomtatókat választotta. 

2019. október 18. 17:06

A startupok jelentős része már prototípussal is rendelkezik

11 startuppal bővül Magyarország vezető nagyvállalati inkubátora, a Start it @K&H inkubációs program így 25 startuppal folytatja tovább működését. A startup világ fejlődése egyértelmű, hiszen a mostani csapatok komplex megoldásokkal, jellemzően már prototípussal érkeztek, így az inkubátorprogram is egyre inkább az akceleráció irányába mozdul el. Az újonnan bekerült csapatok többek között online orvosi tanácsadásra, tudatos hulladékmentes életmódra, vízválság elleni küzdelemre, és a város legjobb cukrásztermékeinek összegyűjtésére kínálnak megoldást.

2019. október 18. 15:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás