Ötszörösére nőttek a 4K TV eladások

Czipperer Dia, 2014. november 27. 17:13

Immáron 3 millióra rúgnak a 4K televízió eladások, mely ötszöröse a tavalyi év azonos időszakának eladási mutatóinak. Jelenleg a kínai a legnagyobb piac ebben a szegmensben, a gyártók közül pedig a Samsung áll az élen.

500%-kal nőttek a 4K TV-k eladási mutatói a tavalyi évhez képest. Az eladások több mint 60%-át Kína generálta az elmúlt negyedévben. A gyártók tekintetében pedig a Samsung áll az első helyen 36%-os részesedéssel.
 

 

A top gyártók között az LG birtokolja a második helyet (15%), a dobogó haramadik fokát pedig a Hisense-nek sikerült megszerezni 10%-kal. Őt követi a Sony egy kis lemaradással (9%), az ötödik pedig 6%-os részesedéssel a Changhong.

 

A televízió eladások összességében is növekedést mutatnak évről évre. Az előző negyedévhez képest világviszonylatban 4%-ot nőttek az eladások, és kimondottan az LCD TV-k eladásai 9%-ot ugrottak az elmúlt időszakban.

 

Paul Gagnon, a DisplaySearch globális televízió-kutatás részlegének igazgatója szerint az elmúlt néhány évben nehéz helyzetben volt a televízió üzletág, ám most a legtöbb régió tapasztalja azt a növekedést, melyet a harmadik negyedév hozott. A technológia az elmúlt években jelentősen fejlődött, a verseny is egyre szélesedett, utóbbinak köszönhetően pedig árak tekintetében is hozzáférhetőbbé válnak az emberek számára ezek az eszközök.

 

Forrás: Techspot.com; Kép: youtube.com

Kulcsszavak: trend LG Samsung 4K TV

TV ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Környezetvédelmi díjat kaptak az LG 2023-as OLED evo tévéi

Az LG Electronics (LG) 2023-as OLED evo tévéi megkapták a Carbon Trust*** CO2 kibocsátás csökkentéséről* és CO2 méréséről** szóló tanúsítványát. A széria idén az egymást követő harmadik évben érdemelte ki a minősítést, valamint a Société Générale de Surveillance SA (SGS) környezetvédelmi címkét**** is magáénak tudhatja. Az elismerésekkel az LG folyamatos ESG-erőfeszítéseit díjazták, amelyeket a gyártás során keletkező műanyaghulladék csökkentése érdekében tesz.

2023. június 1. 16:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39