Ötszörösére nőttek a 4K TV eladások

Czipperer Dia, 2014. november 27. 17:13

Immáron 3 millióra rúgnak a 4K televízió eladások, mely ötszöröse a tavalyi év azonos időszakának eladási mutatóinak. Jelenleg a kínai a legnagyobb piac ebben a szegmensben, a gyártók közül pedig a Samsung áll az élen.

500%-kal nőttek a 4K TV-k eladási mutatói a tavalyi évhez képest. Az eladások több mint 60%-át Kína generálta az elmúlt negyedévben. A gyártók tekintetében pedig a Samsung áll az első helyen 36%-os részesedéssel.
 

 

A top gyártók között az LG birtokolja a második helyet (15%), a dobogó haramadik fokát pedig a Hisense-nek sikerült megszerezni 10%-kal. Őt követi a Sony egy kis lemaradással (9%), az ötödik pedig 6%-os részesedéssel a Changhong.

 

A televízió eladások összességében is növekedést mutatnak évről évre. Az előző negyedévhez képest világviszonylatban 4%-ot nőttek az eladások, és kimondottan az LCD TV-k eladásai 9%-ot ugrottak az elmúlt időszakban.

 

Paul Gagnon, a DisplaySearch globális televízió-kutatás részlegének igazgatója szerint az elmúlt néhány évben nehéz helyzetben volt a televízió üzletág, ám most a legtöbb régió tapasztalja azt a növekedést, melyet a harmadik negyedév hozott. A technológia az elmúlt években jelentősen fejlődött, a verseny is egyre szélesedett, utóbbinak köszönhetően pedig árak tekintetében is hozzáférhetőbbé válnak az emberek számára ezek az eszközök.

 

Forrás: Techspot.com; Kép: youtube.com

Kulcsszavak: trend LG Samsung 4K TV

TV ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új minősítés: szemkímélő kijelző

Komoly elismerésben részesültek az LG OLED paneljei: a kijelzők teljesítették a független minősítési eljárások globális vezető vállalata, a német TÜV Rheinland szigorú feltételeit, így kiérdemelték a szervezet „szemkímélő kijelző” minősítését.

 

2019. szeptember 18. 10:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás