IoT platformot fejleszt az Intel

forrás: Prím Online, 2014. december 11. 08:49

Az Intel bejelentette az Intel IoT Platformot, egy teljes körű referencia modellt, mely egységesíti és egyszerűsíti az IoT megoldások internetes kapcsolódási és biztonsági oldalát. A vállalat egy, a platformhoz kapcsolódó integrált hardveres és szoftveres termékportfólióval is előrukkoltak.

Az új termékeket és együttműködéseket jelentett be, melyek megkönnyítik a fejlesztők számára, hogy széleskörűen alkalmazzanak személyre szabható IoT megoldásokat.

 

Az Intel IoT Platform révén az innovációk egyszerűbben és gyorsabban piacra kerülhetnek. Az IoT óriási gazdasági  potenciállal bír, ehhez azonban egy olyan ökoszisztémának kell kiépülnie, amelynek megteremtését egyetlen vállalat sem vállalhatja magára. Az Intel ezért többek között az alábbi cégekkel közösen fejleszt az Intel IoT platform építőkövein alapuló megoldásokat: Accenture, Booz Allen Hamilton, Capgemini, Dell, HCL, NTT DATA, SAP, Tata Consultancy és Wipro. Ezen megoldások révén a fejlesztők időt takaríthatnak meg, és felszabaduló idejükben megbízóik specifikus problémáira koncentrálhatnak.

 

Az Intel bejelentette az Intel IoT platformját támogató integrált hardveres és szoftveres termékek ütemtervét is.

 

Az Intel új termékei

 

·         A Wind River Edge Management System biztosítja a felhőhöz kapcsolódást és megkönnyíti az eszköz-konfigurációt, a fájlátvitelt, az adatrögzítést, az adat-elemzést valamint a reagálást.

 

·         A legújabb Intel IoT Gateway integrálja a Wind River Edge Management rendszert egy elérhető agenten keresztül, így az átjárók gyorsan telepíthetők és menedzselhetők a rendszer teljes élettartama során. Ezzel csökkenthetők a költségek, és előre hozható a piacra kerülés ideje.

 

·         Az Intel Security divízióhoz tartozó McAfee bejelentette az Intel IoT átjárókhoz készített biztonsági megoldását (Enhanced Security for Intel IoT Gateways). Ez az előzetesen letesztelt megoldás nagyobb biztonságot nyújt az átjáró eszközök számára.

 

·         Az Intel Security bejelentette az Enhanced Privacy Identity (EPID) technológiát is, amelyet más chipgyártók körében fognak terjeszteni.

 

·         Az Intel API  és Traffic Management megoldás az Intel Mashery megoldásokat használják, elősegítve azon építőkövek létrehozását, melyek hozzájárulnak az új szoftverek egyszerűbb megalkotásához.  

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nem kell már protekció, hogy egy beszállító elérje a HR-es döntéshozókat

Melyik beszállító ne ismerné a végeláthatatlannak tűnő procedúrát, amíg egy multi céghez bekerül? A kiválasztási és árajánlatadási, valamint elfogadási folyamat végeláthatatlan és időigényes útvesztőjében gyakran el is tévednek mind a szolgáltatók, mind pedig a kiválasztást végző cégek HR-esei. Ráadásul sok esetben protekció vagy ismeretség nélkül lehetetlen eljutni a megfelelő illetékesig, aki dönthet a beszállítóval kapcsolatban. Ezen próbál segíteni egy újonnan indult ingyenes online platform, ami összeköti a HR-eseket és a beszállítókat.

2023. május 31. 11:18

Magyar társasházi beléptetőrendszer hódíthatja meg a kanadai és az észak-amerikai piacot

A Chameleon Smart Home Nyrt., a vezető magyar okosotthon-startup és az UpHome Canada Ltd. megállapodást kötött, amelyek keretében a kanadai vállalat kizárólagos jogot kapott a Chameleon Smart Home rendszereinek forgalmazására Kanadában és az észak-amerikai piacon. A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és a HEPA kanadai Partnerirodájának közreműködésével létrejött disztribúciós együttműködés tovább erősíti a tőzsdei okosotthoncég pozícióját Kanadában és lehetőséget biztosít az új piacok irányába történő további terjeszkedéshez. 

2023. május 30. 20:11

Egyszerre használ digitális és offline megoldásokat a megújult budaörsi áruház

Digitálisan kiterjesztett vásárlói zónák, QR-kódos összekötés a webshoppal és egy teljesen újragondolt, a valós felhasználói környezetet idéző vevői tér – az Euronics megújult budaörsi áruházában online és offline eszközök egyszerre segítik a vásárlót, egyedülálló ügyfélélményt kínálva. Az üzletben szinte minden elem úgy lett kitalálva, hogy vezesse a betérőket, akik az áruházban tett látogatásukat később akár online is folytathatják.

2023. május 30. 18:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39