SUSE for SAP: minimális állásidő és maximális teljesítmény SAP rendszereken is

forrás: Prím Online, 2014. december 22. 09:57

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy a SUSE felkészült a virtualizált SAP rendszerek működtetésének támogatására. Amint a SUSE képviselője a nemrégiben megrendezett SAP TechEd konferencián elmondta, az SAP-termékek futtatásához optimalizált SUSE Linux fejlesztése során kiemelt figyelmet fordítanak a tervezett és nem tervezett állásidő csökkentésére, a rendelkezésre állás növelésére, valamint a teljesítmény optimalizálására. A jövőben a virtualizált SAP-rendszerek támogatása is egyre nagyobb szerepet kap.

A SUSE és az SAP együttműködése komoly múltra tekint vissza. A két gyártó folyamatosan dolgozik a SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications továbbfejlesztésén. Az SAP alkalmazások futtatásához optimalizált megoldás integrált terméktámogatást, speciális operációsrendszer-módosításokat, valamint minősített, nagy rendelkezésre állást biztosító komponenseket tartalmaz. A szoftver rendkívül népszerű az SAP-ügyfelek körében, az SAP HANA felhasználói esetében már összesen 99,5 százalékos piaci részesedéssel bír.


Rendelkezésre állás felsőfokon


A megoldás minimális állásidőt és maximális rendelkezésre állást kínál a High Availability és Disaster Recovery funkcióknak és komponenseknek köszönhetően. A SUSE Linux Enterprise High Availability Extension fenntartja az üzletmenet folyamatosságát, védi az adatok integritását, segít biztosítani a szolgáltatások rendelkezésre állását, illetve csökkenteni azok nem tervezett állásidejét. A SUSE szoftvere kiegészíti a VMware SAP termékekhez készített High Availability megoldását, így az egyes konténerek, illetve az azokon belül futó szolgáltatások rendelkezésre állása egyaránt garantált.


A Geo Clustering for SUSE Linux Enterprise High Availability Extension távolságtól függetlenül magas rendelkezésre állású fürtözést tesz lehetővé a szervezetek adatközpontjai között, javítva a szolgáltatások elérhetőségét fizikai és virtuális, illetve helyi és globális szinten egyaránt. A SUSE megoldása emellett az SAP HANA System Replication konfigurálását is automatizálja, ezáltal még egyszerűbbé teszi az ügyfelek számára a rendszerreplikáció használatát.


Az állásidő csökkentéséhez járul hozzá a SUSE saját fejlesztésű kGraft technológiája is, amely működés közben teszi lehetővé a frissítések és hibajavítások telepítését, így nincs szükség a rendszerek leállítására és újraindítására.


Teljesítményoptimalizálás és virtualizáció


A teljesítmény maximális kihasználása érdekében a SUSE összeállította az SAP-termékek futtatásához optimális konfigurációkat és szoftverbeállításokat, illetve „best practice” anyagokkal segíti az ügyfeleket a megfelelő konfigurálásban. Szintén a teljesítmény optimalizáláshoz járul hozzá a SUSE Linux Enterprise Server-ben megtalálható lapgyorsító-tár korlátozási technológia (page cache limit), amely a memóriaintenzív tranzakciók gyorsabb futtatását teszi lehetővé.


A SUSE az SAP mellett a VMware vállalattal is szorosan együttműködik, ennek eredményeként a SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications a VMware rendszereken virtualizált SAP-termékek teljesítményének optimalizálásához is hozzájárul. A SUSE a jövőben további funkciókkal tervezi támogatni a virtualizált SAP-alkalmazások hatékony működtetését.


Fejlett funkcióinak és összetevőinek köszönhetően a SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications a lehető legnagyobb hasznos üzemidőt és elérhetőséget biztosítja az SAP-alkalmazások futtatásához, továbbá csökkenti a költségeket, és javítja a teljesítményt. Az ügyfeleknek integrált, egypontos SAP/SUSE-támogatás és kiterjesztett, 18 hónapos szervizcsomag-támogatás, valamint kiemelt ügyfélszolgálat áll rendelkezésükre 7x24 órában.
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Fujitsu modellje új szintre emeli az automatizációval elérhető megtakarítást

A robotalapú folyamatautomatizáció (RPA) széles körű alkalmazásnak korlátait megszüntetve, a Fujitsu új modelje 12-16% közötti megtakarítást tesz lehetővé a működési költségben. A Fujitsu észak- és nyugat-európai ügyfelek számára elérhető, új ipari automatizációs működési modellje kiiktatja az RPA terjedését eddig gátló akadályokat, ami komoly változást hozhat tekintettel arra, hogy jelenleg világszerte csak a szervezetek 4%-a alkalmazza széles körben az RPA-technológiát. 

2019. november 18. 18:54

Paris Call: A kiberbiztonság iránti elkötelezettség folyamatosan nő

A francia kormány 2019. november 12-én hatalmas előrelépést jelentett be a kibertér biztonságáért való összefogás terén: a Paris Call for Trust and Security in Cyberspace nevű kiberbiztonsági kezdeményezéshez csatlakozók száma egy év alatt közel háromszorosára nőtt, összesen több mint 1000-re.

2019. november 18. 12:54

A legfrissebb ThinQ alkalmazáson keresztül a készülékek azelőtt jeleznek, hogy meghibásodnának

Az LG Electronics (LG) bemutatta továbbfejlesztett ThinQ alkalmazását, melynek köszönhetően a felhasználói okosotthon-élmény még teljesebbé válik. A hangutasítással is vezérelhető okosotthon-app az LG okos háztartási eszközeinek gördülékeny irányítása mellett több mint 150 országban kínál új mesterségesintelligencia-alapú szolgáltatásokat.

2019. november 18. 11:26

Az ABB technológiája biztosítja a Burdzs Kalifa felhőkarcoló megbízható energiaellátását

Az ABB intelligens, előrejelző karbantartási megoldást telepített a világhírű Burdzs Kalifa folyamatos üzemelését biztosító áramellátási rendszerekhez. 

2019. november 18. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26
online sportfogadás