3D nyomtatott szobor a Játékkészítőben [Videó]

forrás: Prím Online, 2014. december 24. 08:31

A Játékkészítő című zenés akciómesének nyomtathatott 3D technológiával élethű szobrokat a FreeDee Kft. Az ötletet a szükség hívta életre, mert a darab főszereplője, Alföldi Róbert maga is játékszerré változik az előadás néhány jelenetére. A szereplők pedig a XXI. század adta technikai lehetőségeket kihasználva jelennek meg a Tüskecsarnokban egyfajta mondern panoptikumként.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif3D technológiával élethű szobrokat késszített. a FreeDee. Az önmagunkról mintázott, 3D nyomtatott szobor, azaz a MiniMe nem újdonság, ez az iparág egyik legnépszerűbb szolgáltatása a nem szakmai felhasználók körében. A világban a családi portréktól, ultrahangos csecsemőszobrokon át, híres emberekig sok példát láthatunk a szolgáltatásra. A FreeDee is már 2013 óta kínálja ezt a látványos és igazán személyes terméket műtermeiben és rendezvényeken egyaránt.

 

A Játékkészítőnek Alföldi Róberttel együtt 5 szereplőjét rendkívül látványos jelmezükben szkennelte be a csapat, úgy mint Aranykát, a Malacot, Hüvelyk Matyit és Petit. A szobrokat a MakerBot 3D nyomtatóikon készítették el. Közülük a MakerBot Z18 képes különlegesen nagy, akár 45 cm magas tárgyak nyomtatására. Az egy színben kinyomtatott szobrokat utólag festették, a kész modelleket pedig az előadások során lehet megtekinteni a Tüskecsarnokban.
 

 

A 3D nyomtatás egyre elterjedtebb a színházi és filmes szakmai körökben. A mozivásznon már szinte minden esetben találkozhatunk nyomtatott kellékekkel, és ennek megfelelően a Magyarországon forgatott hollywoodi produkciók is gyakran keresnek meg minket ilyen jellegű megrendelésekkel.- nyilatkozta Simó György, a FreeDee Kft. ügyvezető igazgatója. A mérnökök mellett, a kreatív szakmákban is hihetetlen előny, hogy a 3D nyomtatásnak köszönhetően elképzeléseinket órákon belül tartós, minőségi kivitelezésben vehetjük a kezünkbe. Nagyon élvezzük ezeket a megbízásokat, hiszen egy varázslatos világ részesévé válhatunk rajtuk keresztül mi is. Igazi élmény a Játékkészítő stábjával együtt dolgozni és bízunk benne, hogy csak egyre több hasonlóan izgalmas projektben lehet részünk.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Propaganda elleni védőoltás: Utazás!

Amerikai tudósítónk, Horváth László, olyan szemmel látogatta meg az év egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, az IPW Orlando 2022-öt, hogy közben szemügyre vette, mely fejlesztések könnyítik meg az ideérkezők utazását, és elfilozófált annak kapcsán, hogy miért érdemes útra kelni, és akár egy konferencia-részvételt is összekötni az adott hely felfedezésével, az ország - Amerika - felfedezésével.

2022. augusztus 8. 23:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48

Megszervezik Magyarország első leginnovatívabb fejlesztői versenyét

2023. február 19. 13:20